От х:

Днес в x:

Хасковлии се жалват от боклуци на улица „Акация“ и край блок 42 в „Орфей“

    Областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов и заместникът му Мартин Узунов инспектираха ул. „Акация“ №3, където е откъсната част от улицата и от спукана магистрална канализация се стичат отпадъчни води с дебит на река, които минават през дворовете на живущите. За проблема алармираха жители на квартала, съобщиха от държавното ведомство.

    Каналът се ползва и за отпадъци от различно естество, които част от живущите изхвърлят. Този проблем е от около 5 години, казаха възмутени съседи, които се притесняват, че участъкът може да пропадне след известно време и да създаде опасност и за сградата. Хората, през чиито дворове се стичат мръсните води, споделиха, че при обилен дъжд водата прелива и наводнява част от постройките. Също така с оглед високите температури през летния сезон импровизираната мръсна река от отпадни води може да стане източник на зарази и да провокира различни болести.

    Участъкът, по който минават мръсните води, е с дължина около няколкостотин метра. Мястото, където е откъсната част от улицата, дори не е обезопасено, жалват се още живущите от квартала със страх, че може те или някой техен близък да падне в тъмната част на денонощието.

    За незаконното сметище подадоха сигнали жители от кв. „Орфей“, а хората са силно притеснени за своето здраве.

    Заместник-областният управител на Хасково Мартин Узунов и Кремена Коджаиванова, главен експерт към дирекция „АКРРДС“ в Областна администрация-Хасково, инспектираха блок № 42, където живущите са превърнали пространството зад сградата в нерегламентирано сметище.

    По време на проверката бе установено, че незаконното сметище е от около 10 години. От съседните къщи неведнъж са настоявали живущите да спрат да изхвърлят боклука си през терасите и прозорците. До консенсус обаче не се стигнало. Хората настояват да се изчисти теренът зад блока, защото се притесняват за своето здраве и това на близките си. Много деца играят в района и е опасно за тях, защото могат да се наранят на част от изхвърлените предмети.

    В хода на инспекцията Мартин Узунов и Кремена Коджаиванова установиха, че и мазетата са без прозорци, наводнени и пълни с отпадъци. Потъналите в тиня и боклуци подземни етажи са в резултат на спукана преди година канализация, която е заляла цялото нерегламентирано сметище и в рамките на 9-10 месеца то е плувало във вода. Наводнените мазета са опасни за блоковата конструкция, защото може да доведе до пропадане на сградата в бъдеще, ако не бъде обърнато внимание на проблема навреме.

    Жителите настояват да се спре хвърлянето на отпадъци и искат компетентните институции да се погрижат да бъде извозен изхвърления материал, събиран с години. Те също така искат да се налагат глоби на нарушителите, за да не се превръща пространството зад блок отново в сметище.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (20)

    • 1
      Бо
      Бонети
      27 0
      19:18, 29 юни 2021
      какви дворове, те нямат наториални актове, тези колиби са незаконни,
      • Ба
        Бадема 23
        29 0
        19:50, 29 юни 2021
        Тези боклуци не съм ги хвърлил аз който живея на Бедама. Какво ми ги снимат . Да глобят термитите които ги изхвърлят. Това не е новина. Това е предизборна кампания. Този и на предишната пак там ходи да се снима. Ама е сменил ризата.
      • Ми
        Митрополит
        4 0
        14:23, 30 юни 2021
        И кой позволи да се санира блок във това състояние.
    • 2
      Ad
      Adolf
      24 0
      19:27, 29 юни 2021
      решението е геноцид над приматите... ще ни затрият
    • 3
      Ми
      Минка Ангелова
      12 -7
      19:49, 29 юни 2021
      Този човек яко го влече да ходи при боклуци и всякакви отпадъци. Нещо травма от детството ли има какво ли
      • Ге
        Георги Иванов
        8 -4
        00:45, 30 юни 2021
        Понеже ми е ясно че този човек няма никаква работа освен да държи политикански речи и да плаши чиновниците с уволнения предлагам му една лопата 15 номер и да изрине тези екскременти които толкова иска да глада и да се снима до тях.
    • 4
      Во
      Водомайстор
      10 -3
      19:52, 29 юни 2021
      До колкото ми е известно на ВиК е държавно дружество. Защо не си оправи водата или нарочно за да има къде да ходят господата с вратовръзките и да се снимат загрижени за лайната в мазетата
    • 5
      У нашата мъза също има *****. Кога ще идвате да се снимате и с тях
    • 6
      Аз
      аз съм човека на мая
      7 -4
      20:07, 29 юни 2021
      грижа за избирателите ли надушвам с тази загриженост на костюмарите от избрави се , * * * * * т а вън
    • 7
      Хо
      Холера
      12 -2
      20:17, 29 юни 2021
      Ей,хора,
      когато плъзнат заразите ,причинени от боклуци и всякакви гадини,няма да питат кой е виновен.Ще пукнем удавени или задушени в собствената си помия или още по-лошо-в тази на другите.Глоби и само яки глоби трябват да се налагат на помиярите.А околните без страх да сигнализират за нарушители.А на общинарите-не се правете на ни чул,ни видял-това са постъпления в хазната.
      • Сп
        Спин
        9 -3
        21:09, 29 юни 2021
        Сори холера, обаче тези боклуци не са мои. Хайде без популизъм и тежки приказки. Кой с е р е да си мете.
    • 8
      На
      Напалм
      13 0
      20:59, 29 юни 2021
      Мога да помогна с боклуците!
    • 9
      Аб
      Абе Минко
      14 -3
      22:36, 29 юни 2021
      Тия боклуци Община ги чисти поне веднъж годишно, и ти това много добре го знаеш, нали си бил зам.кмет, ай стига селска политика
    • 10
      Ба
      Бай ГанЮ
      15 0
      23:10, 29 юни 2021
      Когато се ликвидират човекоподобните кафяви примати България може да отлепи от дъното
    • 11
      Би
      Бисеров
      16 -1
      23:49, 29 юни 2021
      От къде идват боклуците? От приматите, който живеят там. Минко, кво си прави евтини снимки на боклуците из махлата. Докато има ц***** ще има и боклуци. Това е. Интеграция при тях не може. А докато има такива областни управители като Минко, скоро във всяка държавна структура ще е пълно с боклуци.
      • Па
        Паржу
        2 0
        11:07, 30 юни 2021
        И в болницата, и в болницата. Вечната Ам.бър...
    • 12
      Бе
      Без думи
      10 -2
      23:50, 29 юни 2021
      Тоя за какъв се помисли две седмици има още
      • Ми
        Митрополит
        0 0
        13:05, 1 юли 2021
        Точи си зъбите за следващият мандата гладно е
    • 13
      То
      Този блок
      15 0
      06:32, 30 юни 2021
      е всеизвестен. Цялата махала е в боклуци, чак сега ли забелязаха този факт? Да ги накарат да си почистят сами, за да се научат да пазят.
    • 14
      Хо
      Холера
      0 0
      23:36, 30 юни 2021
      Плащаме ли данък смет?Да.И то достатъчно висок.Затова имам и претенции към другите.Към тези,които не плащат и към тези,които прибират парите.А вие,наричайте го популизъм или както си искате.Утре ще увеличат още повече този данък заради преклонени главици .И хем ще плащаме,хем ще се зариваме във вонящята смрад на "достойните"граждани.
    Последни новини