От х:

Днес в x:

Две села в Хасковска област на частични избори за кмет в неделя

Жителите на две села от Хасковска област ще избират на частичните местни избори своя нов управник. На 27 юни до урните ще отидат хората от с. Жълти бряг, община Стамболово и тези от с.Сърница, община Минерални бани.

В двете населени места частичните местни избори бяха насрочени с указ на президента в края на март. Насрочването на нов кметски вот и в двете населени места в Хасковска област, се наложи заради кончината на кметовете им.

Броят на населението по постоянен адрес към 15-ти февруари в кметство Жълти бряг е 1005, а на този в село Сърница към 15-ти март е 777

В с. Жълти бряг за кметското място има двама претенденти-Вълчо Тилкеджиев, който е издигнат от коалиция “БСП за България“ и Иляз Караибрям, предложен от ДПС.

Секцията ще бъде разположена в сградата на читалището.

В село Сърница има един кандидат за кметството- Кемал Шенол Камал, издигнат от ДПС. Така бюлетината там ще е с две полета-едното с името на кандидата, а другото с възможност да се гласува в опцията „не подкрепям никого“.

В селото секцията, която ще е разположена в спортната зала, е пригодена за упражняване на вот от хора със зрителни и физически увреждания.

От община Минерални бани обявиха и телефон, на който могат да се подават заявки за помощ в изборния ден -тел. 03722 22-80.

Ще действа и една подвижна секционна избирателна комисия,тъй като към 7-ми юни в община Минерални бани са подадени 15 заявления от гласоподаватели с трайни увреждания и с право да гласуват с подвижна избирателна кутия.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    И-
    И-ма и Т-ъп Н-арод
    4 -4
    17:44, 25 юни 2021
    Изборите на Робите :
    - гласуваш за Гроб , получаваш Баце и Джолан
    - гласуваш за ДуПиСе , получаваш Джолан и Баце
    - Гласуваш за И-Т-Н - получаваш Джолан , Баце и Сина на Баце
  • 2
    Съ
    Сърница
    5 -1
    18:14, 25 юни 2021
    Там ще бъде много интересно кой ще е кметът. Обикновено става каквото каже Искендер!
Последни новини