От х:

Днес в x:

9 °C

Концерт "40 години Сигнал" на 5 юли в Хасково

Вечните хитове на легендарната група "Сигнал" ще звучат в Хасково на 5 юли в зала "Дружба". Билети за концерта "40 години Сигнал" - на касата на читалище "Заря".

Преди 43 години, през лятото на 1978 г. на българската музикална сцена изгрява нова рок група. Тримата музиканти Йордан Караджов, Румен Спасов и Христо Ламбрев се отделят от група "Златни струни" и основават група "Сигнал". Барабанист е Георги Кокаланов, който през пролетта на 1979 г. е заменен от Владимир Захариев.

През 1981 г. издават първият двоен рок албум в историята на музиката у нас, от който излизат хитовете "Да те жадувам" и "Лодка ли е любовта". Групата покорява сцените в СССР, Германия, Полша, Чехословакия, Румъния, Куба, като свири изключително свои песни на концертите си и изпълнява парчетата си само на български език.

През 40-годишната история на бандата "Сигнал" има записани над 200 песни, 25 албума и хиляди изнесени концерти. 14 песни на "Сигнал" са в класацията на БГ радио "500-те най-велики песни на България за всички времена". 

Сред най-известните им песни са "Да те жадувам", "Липсваш ми", "Мина и Лора", "Сляп ден", "Спри се", както и безспорните хитове "Сбогом" и "Може би".  През 2011 г. "Сигнал" се сдобива със своя звезда на Алеята на славата.

"40 години сме активно на сцена и изобщо не мислим да спираме. Любовта към публиката изгражда музикалната химия помежду ни. Имаме нужда да сме на сцена и да даваме, и да получаваме тази енергия, която кипи на концертите ни", казва вокалистът Йордан Караджов.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини