От х:

Днес в x:

Задържаха турчин, издирван за използване на незаконен софтуер

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи турски гражданин, издирван в Калифорния за използване на незаконен софтуер. Тя му е наложена от Окръжен съд – Хасково днес, съобщиха от Темида.

Мъжът е бил издирван във връзка с образувано производство по изпълнение на международно издирване с цел задържане и екстрадиция по каналите на ИНТЕРПОЛ. Заповедта е издадена от съдия при Окръжния съд Централен окръг Калифорния, на 02.01.2009 г.

Съдът в Хасково прие, че представената заповед за екстрадиция отговаря на всички изисквания на ЗЕЕЗА. Престъпленията, за които се иска предаването на турския гражданин е с максимално наказание до 16 години. Ч.Г. е признал вината си за едно от престъпленията – за заобикаляне на системите за защита на авторските права. Той не се е явил за произнасяне на присъдите на 29.01.2008 г. и на 03.03.2008 г. е нарушил условията за освобождаване под гаранция в досъдебна фаза на производството. Съдът прие, че е налице обоснованото предположение за извършено престъпление. Констатира се и опасност от укриване, като взе предвид характера на извършеното деяние и предвиденото за него наказание, както и факта, че лицето е чужд гражданин и няма постоянна адресна регистрация на територията на страната, което налага вземането на мярка за неотклонение „задържане под стража“, като гаранция за явяването му пред съда в основното производство по екстрадиция.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Пловдив в 3-дневен срок.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини