От х:

Днес в x:

Откриха злато за 586 308 лева в автобус и камион

Над 7 кг контрабандни златни накити са открити при две проверки - на автобус и товарен автомобил, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 15.06.2021 г., около 23.00 часа, на митническия пункт „Капитан Андреево“ на път от Турция през България за Румъния пристигнал автобус с водач и стюард - турски граждани и седем пътници. Превозното средство е селектирано за пролъчване с рентгенова апаратура, при което са маркирани подозрителни плътности около двигателя. При последвалата физическа проверка митническите служители установяват, че в специално изграден тайник са укрити 21 картонени кутии, съдържащи изделия от жълт метал – пръстени, гривни, медальони, обици, часовници, брошки, копчета за ръкавели, както и силиконови, черни и червени конци с орнаменти. Направената от вещото лице експертиза установява, че накитите с общо тегло 5575.88 грама са от 14-каратово злато на стойност 457 222 лева. В хода на проверката е установено, че златните накити са собственост на стюарда на автобуса.

При друг случай митническите служители предотвратиха опит за контрабандно пренасяне на 1.6 кг златни накити при проверка на товарен автомобил. На 17.06.2021 г., около 02:40 часа, на „Капитан Андреево“ пристигнал товарен автомобил с турска регистрация, превозващ стока от Турция през България за Великобритания. По метода „анализ на риска“ превозното средство с водач турски гражданин е селектирано за щателна митническа проверка. В матрака на леглото, намиращо се в шофьорската кабина, митническите служители установили, че в пет картонени кутии са укрити 204 пръстена, гривни, колиета, синджири, медальони и обици. Направената от вещото лице експертиза установява, че накитите с общо тегло 1604 грама са от 14 и 22-каратово злато на стойност 129 086 лева.

Задържаните златни изделия са с общо количество 7 179.88 кг на обща стойност 586 308 лева.

По случаите са образувани досъдебни производства от разследващи митнически инспектори под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини