От х:

Днес в x:

Жълт и оранжев код за интензивни валежи и гръмотевични бури

Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ издаде за днес предупреждение от първа степен - жълт код, за седем области в Източна България. Областите са Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Русе, Търговище и Бургас. Това става известно от картата за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

След обяд днес и през нощта в тези седем области на Източна България се очакват временно интензивни краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Очакваните количества на валежите са между 20 и 30 литра на квадратен метър.

За 16 юни, сряда, НИМХ издаде предупреждение от първа степен - жълт код, за области Силистра, Разград, Търговище, Сливен и Ямбол. В тях се очакват краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Сумарните количества на валежите ще са от 20 до 30 литра на квадратен метър.

За области Добрич, Шумен, Варна и Бургас, предупреждението е от втора степен - оранжев код. В тези области се очакват сумарни количества на валежите между 40-50 литра на квадратен метър, локално и повече, прогнозират синоптиците от НИМХ.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини