От х:

Днес в x:

Десетки отменени полети заради проливни дъждове и ураганен вятър в Турция

Поройни дъждове, придружени с ураганни ветрове, и наводнения в около 44 окръга на Турция, включително в Истанбул, причиниха затруднения в сухопътния транспорт и частични прекъсвания във въздушния трафик.

Турските авиолинии отложиха вчера и днес от летище Истанбул десетки полети по вътрешните дестинации заради лошото време. Спряни са полетите до Анталия, Сивас, Кахраманмараш и Ерзурум, съобщи говорителят на "Търкиш Еърлайнз" Яхия Юстюн. Той допълни, че е възможно днес да бъдат отложени още полети и до други дестинации и предупреди пътниците да следят за обстановката от сайта на авиокомпанията. 

Не се съобщава за отмяна на полети по международните дестинации.

Междувременно от Координационния център за бедствия /АКОМ/ съощиха, че вчера в 20 района на Истанбул са паднали по 221 литра валежи на кв.м. Много подлези, сутерени на жилищни сгради, пътни артерии са наводнени, което създаде затруднения за трафика .

За известно време бе преустановено движението на метрото по линията  Алибейкьой-Eминьоню.

От валийствотона Истанбул съобщиха,че валежите, които главно в европейските райони са по-интензивни, а в азиатската част са с прекъсвания, ще продължат и днес.

Според централната синоптична служба във вторник се очаква спиране на валежите. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини