От х:

Днес в x:

8 °C

Екшън в общината: партиите не се разбраха за местата в подвижните секции в Хасково, решението-служебно

Изображение 1 от 6

  Разгорещен дебат проведоха в сградата на общинската администрация днес представителите на ДПС, ГЕРБ И БСП при консултациите за разпределянето на състава на подвижните избирателни секции за хора с трайни увреждания в Хасково за парламентарните избори на 4-ти април.

  След решение на РИК, вече стана ясно, че те ще са тричленни за гласуване на хора под карантина и петчленни за трудноподвижните, обясни още в началото на срещата водещата на консултацията Гергана Георгиева, която е директор на Администрация и правно нормативно обслужване в Общината.

  Преговарящият за БСП Камен Тодоров изрази мнение, че решението трябва да бъде взето непосредствено преди изборите, за да се знае с максимална точност колко от хората ще заявят правото си да упражнят вот в подвижната секция. И предложи консултацията да бъде насрочена за нова дата.

  Решението трябва да бъде взето принципно за разпределянето на председателско, заместник-председателското и секретарското място, независимо от броя на подвижните секции за хората с увреждания, които ще се образуват, на база на подадените в общината заявления, обясни Георгиева. Има такава практика, добави тя и я посочи като резонна, заради увеличаващия се брой на заболелите, заради което подобни събирания е добре да бъдат ограничени.

  На базата данни от предходни години, когато заявленията са били около 40-50 и е била образувана една подвижна избирателна секция, Гергана Георгиева посочи, че най-вероятно и при настоящите избори ще е така.

  В продължилите преговори, представителят от ГЕРБ- Румен Стоянов поиска председателско и ако има втора секция и секретарско. Йозджан Мехмед поиска същото пропорционално за ДПС. Преговарящият от БСП-Камен Тодоров обаче категорично не се съгласи с евентуално две заместник-председателски места. „Предвид факта, че ДПС и ГЕРБ управляват заедно, е нелогично те да имат при наличието на две секции, и в двете председател и секретар. Ние също имаме моралното право на секретарско или председателско място“, коментира той. „Колега, правите абсурдни внушения“, контрира го Стоянов от ГЕРБ.

  След разменените реплики, преговорите приключиха с отказа на Тодоров да разпише протокол за съгласие.

  При това развитие на ситуация, Районната избирателна комисия ще реши служебно местата по партии в ПСИК за хора с увреждания.

  Гергана Георгиева уточни, че до момента подадените заявления за гласуване в подвижна секция от хора с увреждания, са 7. Крайният срок за това е 20-ти март.

  Подвижната секция ще е базирана в помещение в Младежкия център.

  Относно подвижните секции, което ще се образуват за карантинираните гласоподаватели, Гергана Георгиева посочи, че броят им ще стане ясен непосредствено преди изборите.

  Заявленията за упражняване правото на вот от лицата в карантина ще се подават към общинската администрация по електронен път или чрез пълномощно. То трябва да е в свободен текст, без нотариална заверка.

  Правомощието да прецени броя на Подвижни секционни избирателни комисии за вот на хората в карантина, отново е на РИК. Преценката ще е на база брой подадени заявления. Една подвижна секционна избирателна комисия може да обслужи безпроблемно около 50 души в изборния ден, посочи секретарят на Общината Пламен Лечев.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (14)

  • 1
   Чи
   Чичо манчо
   7 -6
   16:45, 16 мар 2021
   тези са бойко Борисов
   • Бо
    Боракса
    12 -17
    17:25, 16 мар 2021
    Червените партийци на Нинова са поискали за своя т... Виж коментара
   • Ст
    Станчо тъпото Пом@к
    14 -5
    19:21, 16 мар 2021
    Надявахме се на нещо по добро . Ама пак същите пом@шки мутри
   • Ап
    Аптека
    3 -1
    09:33, 17 мар 2021
    Всички памперси са изкупени от членове и активисти на гепаджиите.Посирането започна още преди изборите.
  • 2
   Як
   Яко
   18 -14
   17:19, 16 мар 2021
   Тодоров е сила.Няма задна това момче!
   • Вх
    Вход
    5 -2
    20:28, 16 мар 2021
    Задна няма има заден
  • 3
   Ге
   Герберазъм
   9 -6
   17:36, 16 мар 2021
   Ооо, разбрахме, далаверата на тези избори ще е в подвижните секции.
  • 4
   Ек
   Екшън
   16 -4
   18:12, 16 мар 2021
   Кое точно е екшъна? Че има седнали хора да изложат позицията си и обсъдят предстоящите избори.? Заглавието е без коментар,че ще е нецензурирано.
  • 5
   Ко
   Колко си прост
   10 0
   21:26, 16 мар 2021
   Във хасково си управлява дпс, герб са само пионки от тях не зависи нищо
  • 6
   Са
   Само питам
   2 -2
   23:03, 16 мар 2021
   Има ли нещо за доеваване в общинския съвет?
  • 7
   Ни
   Ники
   3 -2
   23:34, 16 мар 2021
   Камен Тодоров е супер готин! Много му се кефя!
  • 8
   Ра
   РАДИО ЕЛТО
   1 0
   05:32, 17 мар 2021
   борба за кокала а не грижа за ХОРАТА
  • 9
   Ве
   ВЕЛИКО ТЪРНОВО
   2 0
   05:37, 17 мар 2021
   Бай курти мартин марио стефанов петков купува гласове в рмските махали мвр спи ли
   • Мо
    Може би
    1 0
    09:30, 17 мар 2021
    Ще има раздвижване след седмица максимум когато всичко е пито' платено

  Хороскоп за 13.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Постепенно навлизате в добра физическа и психическа форма и желанието ви за промяна се засилва с всеки изминат ден. Това ви подтиква да насочите енергията си в позитивна насока. Няма да ви липсват възможности за развитие на потенциала, просто трябва да се мобилизирате и да действате.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Добро развитие на делата ви и приятелски сбирки, но които ще ви подскажат великолепни идеи. Други ще мислят над възможностите за бизнес, а няма да липсват и такива, които ще положат специални грижи по опазване на имуществото си. Към партньора си бъдете ведри и не го пренебрегвайте, ако някъде другаде са отнесени мислите ви.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Атмосферата на дома ще ви зарежда с добри очаквания, но и не само тя. Развитията през последните дни ще ви подтикнат към конкретни действия, свързани с предстоящо пътуване или друга делова активност. Други ще продължат с професионалната си подготовка, отдавайки значение на нови моменти в нея.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Поставяте си високи цели, които изискват последователни действия и упорство, за да стигнете до желаните резултати. Подобряване на материалното състояние за онези от вас, които не щадят времето и силите си. Бъдете добри с всички и най-вече с хората от обкръжението ви, те милеят най-много за вас. Отнесете се към предложенията им конструктивно и ще си спестите недоразумения.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  С лекота ще постигате всичко, с което се захващате днес. Възползвайте се от шанса, но не злоупотребявайте с късмета си. В добра физическа форма сте, самочувствието ви е добро и това ви прави още по-витални. С доброто си настроение влияете положително и на финансовото си състояние.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Без излишна суета ще работите и придвижвате делата си в посоката, която желаете. Покажете на недоброжелателите си, че компанията им няма да ви липсва. Позитивното ви мислене ще ви помогне да неутрализирате лошите енергии покрай вас и по-бързо да приключите с нещата, които не ви носят добро настроение.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Понижено настроение и раздразнителност ще се забелязват у много от вас днес. Причините са комплексни, но като основна е липсата на трайна трудова заетост. Уморени сте от несигурността и безпаричието, но това не е причина да се отказвате от правата си. Вниквайки в подробностите, ще прецизирате всичко и ще намерите по-бързо решение на проблема си.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Развитията през последните дни влияят върху желанието ви за изяви. То се отразява положително и на духа ви, с готовност сте за повече работа, общуване и интимна отдаденост. В живота на някои от вас ще се появи нов човек, чиято роля ще бъде значима. Не пренебрегвайте онези, които показват добрите си намерения към вас.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  При вас шансовете ви за успех в домогванията ви към вниманието и чувствата на една определена личност са твърде оскъдни. За момента запазете съществуващото положение, за да не го изгубите и него. Ще имате хубави събития, които ще разнообразят деня ви и ще ви заредят с очаквания.Не анализирайте прекалено много нещата, защото ще изгубите очарованието на мига.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Служебни ангажименти ще запълнят времето на много от вас. Но най-добре ще се почувствате, ако използвате деня за почивка и не мислите за проблемите. Можете да сте полезни и на други, не отказвайте съдействието си. Допирът с природата и чистият въздух ще ви се отразят добре и ще мобилизират силите ви.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще инициирате срещи с хора, които биха ви помогнали да се справите по-добре с проекта, над който работите. Финансовите ви проблеми ще намерят решението си и с подкрепата на добре подбрани приятели, намерете пътя към тях. Ще преборите стреса с релаксиращи масажи, спортни занимания или в компанията на любим човек.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Предстоят ви важни промени в личен план. Преценете добре приоритетите си и не се колебайте да действайте. Не обръщайте внимание на пренебрежението от страна на близките си. Съвсем скоро всичко ще се промени в желаната от вас насока. Със своята проницателност и интуиция вие успявате да достигнете до скрити за другите детайли, които трябва да използвате.
  13 апр 2021
  Последни новини