От х:

Днес в x:

22 °C

От 150 до 255 лв. възнаграждение за членовете на СИК

Изображение 1 от 6

  Между 120 и 255 лева са сумите, които получават членовете на секционните избирателни комисии.

  Възнагражденията за участието им в провеждането на Парламентарните избори на 4-ти април се изплащат по график в Хасково от днес.1258 са членовете в община Хасково на СИК. Изплащането върви бързо и под много добра организация за спазване на противоепидемиологичните мерки.

  Заработките ще се изплащат в салона на община Хасково, в северната част на сградата на местната администрация, до 20-ти април във времето от 9 до 13 часа.

  Сумите, които се изплащат са различни в зависимост на длъжността, която е изпълнявана в секционната комисия, има допълнителни начисления за тези от СИК, които са се занимавали с взимането и предаването на изборните книжа, роля играе и това дали в секцията е имало машинно гласуване или не.

  По определената от Централната избирателна комисия тарифа за възнагражденията, които те получават, сумата за председател – 105 лв., зам.-председател – 95 лв., секретар – 95 лв., член – 80 лева. За получаването на бюлетините и другите изборни книжа и материали, както и за подреждане на помещението за гласуване се изплаща допълнително възнаграждение от по 15 лв. на този, който е участвал.

  Има и допълнително заплащане за членовете на СИК, които представят протокола и другите изборни книжа и материали в РИК, съответно в общинската администрация – те ще получат още 30 лв. В секциите, където ще има машинно гласуване, членовете на СИК вземат още 20 лв. отгоре.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Ня
   Някоя
   9 -3
   13:41, 14 апр 2021
   Радославе, ти какво правиш там бе скъпи? И ти ли за пари чакаш? Довечера да ми звъннеш...
   • Бъ
    бъзз
    3 -1
    14:33, 14 апр 2021
    Ще звънна, даже една снимка на банкнотите по Вайбър ще ти пратя. Цветна и от двете страни.
   • Ра
    радослав
    5 0
    15:02, 14 апр 2021
    ама много си проста, всички разбраха коя си...
   • К.
    К. О. Л.
    3 -2
    15:45, 14 апр 2021
    Дано да ти звънне, време е вече хаирлия да е
   • 11
    111
    4 -4
    23:13, 14 апр 2021
    Що ли само едни и същи физиономии се срещат по време на избори в избирателните секции,нямам думи 150 лева а да не говорим за 255 лева и после що нямало пари за по високи пенсии,че как ще има като за един извънреден работен ден за който по закон се заплаща извънреден труд надбавка от 15 до 20 процента от средна работна а на тези им плащат за един ден 1000 процента надбавка дори и да бъркам в процентите това си е абсолютно разхищение на парични средства на данъкоплатеца.
  • 2
   Ег
   егаси
   7 -4
   15:11, 14 апр 2021
   Партийците след 9% построиха пътищата, язовирите и заводите без пари. Днешните партийци едни избори без плащане не искат да проведат. Да не говорим за лежането в партизанските землянки, ако се наложи.
   • Ег
    егаси
    4 -3
    15:13, 14 апр 2021
    КОРЕКЦИЯ: Партийците след 9 Септември 1944 построиха ...
  • 3
   Ни
   Никито
   5 -2
   17:26, 14 апр 2021
   Сега като взимат парите що не реват? Иначе рев да видиш и вие гладните журналисти за сензация ходите да снимате сеира.
  • 4
   44
   4444
   7 -1
   19:24, 14 апр 2021
   105 лв.за председател + 15 + 30 + 20 не правят 255 лв.
  • 5
   От
   ОТ СИК
   3 0
   05:15, 15 апр 2021
   Има 50 % бонус към сумата за работа в епидемилогична обстановка
   • 11
    111
    3 -1
    08:30, 15 апр 2021
    Ами нека и на пенсионерите да дадат 50 % върху пенсиите които получават защото живеят в епидемиологичен свят.Това вече се изхаби с епидемиологичната обстановка и остана като
    оправдания за вземане на неграмотни решения и закони от неграмотни държавни чиновници на на хранилка от данъкоплатеца.

  Хороскоп за 13.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
  13 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
  13 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
  13 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
  13 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
  13 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
  13 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
  13 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
  13 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
  13 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
  13 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
  13 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
  13 май 2021
  Последни новини