От х:

Днес в x:

Изграждат нова кислородна инсталация за COVID отделенията в МБАЛ-Харманли

    Община Харманли финансира изграждането на нова кислородна инсталация за обособените отделения за COVID-19 в МБАЛ-Харманли. Сумата от близо 26 000 лева е осигурена от общинския бюджет, съобщиха от кметството. Обособените звена в болницата се намират на първи и втори етаж в отделенията по гинекология и вътрешно. Там до момента кислородна инсталация липсваше, тъй като според медицинските стандарти не се изисква както в интензивни звена и операционни.

    Част от болните от COVID-19 имат дихателна недостатъчност и се нуждаят от кислородно лечение. В обособените звена до момента имаше преносими кислородни бутилки.

    Новата кислородна инсталация достига до всяка болнична стая и спестява усилията по пренос на кислородни бутилки при необходимост. При пълно използване на капацитета инсталацията позволява работа до 30 часа на едно зареждане с кислородните бутилки. На всяко легло в COVID отделенията има поставени редуцир вентили, с които се регулират литрите на кислород на пациента.

    Община Харманли поема и разходите за закупуване на необходимия кислород за COVID отделенията.

    В края на миналата година Община Харманли осигури 80 000 лева – първа вноска за закупуване на нов скенер за нуждите на МБАЛ Харманли, както и 18 000 лева за закупуването на медицински респиратор – апарат, който осигурява в максимална степен адекватна медицинска помощ на пациенти с COVID-19.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Па
      Панаетюф Теню ут Гереня
      5 -2
      21:55, 11 мар 2021
      За градят я, от дан градят. Га имат с акъла си кмет, и нова болница за изградят, и черква биля. Пък хасковския кмет уж работа и пак работа, пък нит инсталация, нит черква, нит болница.
    • 2
      Гл
      Глас в пустиня
      4 0
      09:00, 12 мар 2021
      Чак сега ли започват да я изграждат???????????
    Последни новини