От х:

Днес в x:

Харманли финансира нова кислородна инсталация за Ковид отделението в местната болница

Изображение 1 от 2

    26 000 лв ще вложи Община Харманли в изграждането на нова кислородна инсталация за обособените отделения за Кови в местната Многопрофилна болница. Сумата е от собствения бюджет на общината.

    Обособените звена в клиниката се намират на първи и втори етаж в отделенията по гинекология и вътрешно. Там до момента кислородна инсталация липсваше, тъй като според медицинските стандарти, тя не се изисква, както в интензивни звена и операционните.

    Част от болните от коронавирус са с дихателна недостатъчност и се нуждаят от кислородно лечение. В обособените звена до момента се работеше с преносими кислородни бутилки.

    Новата кислородна инсталация достига до всяка болнична стая. При пълно използване на капацитета й позволява работа до 30 часа на едно зареждане с кислородните бутилки. На всяко легло в Ковид отделенията има поставени редуцир вентили, с които се регулират литрите на кислород на пациента.

    Община Харманли поема и разходите за закупуване на необходимия кислород за отделенията, в които се лекуват хора с коронавирус.

    В края на миналата година общината осигури 80 000лв за първа вноска за закупуване на нов скенер за нуждите на МБАЛ -Харманли, както и 18 000 лв. за закупуването на Медицински респиратор.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ле
      лек и билки
      0 -1
      23:59, 10 мар 2021
      Който е хапвал преди време пържоли от прасетата на Теню Свинаря никаква болест не го хваща и живее много дълго!
    Последни новини