От х:

Днес в x:

2 °C

В Царската гимназия се готвят за Националното състезание по озеленяване и цветарство

  В Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван-Асен II“ се готвят за Националното състезание по озеленяване и цветарство. Тези, които ще представят елитната гимназия в надпревара с отбори от цялата страна минаха през ситото на вътрешния кръг в училището.

  Като част от подготовката си отборът представи умения по аранжиране на букети.

  В надпреварата се включиха Габриела Грамова и Деляна Атанасова от 9 г клас, десетокласничката от г паралелка -Снежана Кашева и абитуриентките – Александра Генчева, Мелек Мюмюнали и Стиляна Тончева, разпределени в два отбора.

  В рамките на състезанието момичета аранжираха различни видове цветя в категориите  за бутиков, букет микс, и аранжировка на кошница.

  Целта на състезанието е да се стимулира усвояването и прилагането на ключови компетентности и демонстриране на практически умения чрез използване на нови, модерни и нестандартни техники в аранжирането на букети.

  Наред с професионалните умения и тези за работа в екип, отборите демонстрираха майсторство и сръчност, съчетани с фантазия и креативност.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Не - не съм против цветарството ..... .... Обаче... Виж коментара
  • 2
   Ko
   KOKO
   7 -3
   15:07, 18 фев 2021
   Царската гимназия......

   Журналистиката е в упадък...
  • 3
   Ро
   Росица Станева
   3 -2
   16:18, 18 фев 2021
   Чудесно е ,че децата се занимават с цветарство .В чужбина има училища за
   аранжиране на цветя - на сухи букети и композиции различни , на свежи цветя .Лошото е,че нашето родно цветарство е почти унищожено .ВНАСЯМЕ
   ТИРОВЕ С ЦВЕТЯ ОТ Турция , а това е износ на национална валута. Има и
   друг проблем .Изскубаха се папрати ,зайчата сянка и мишия залист хищни-
   чески ,с които се допълват букетите .Даже напролет се ползва и кипарисовата млечка ...
   Нека децата учат цветарство и аранжировка .Но страната ни да вземе пример от Холандия ,която е първа в света по отглеждане и износ на цветя
   за световните пазари .На второ място е Колумбия ...Коста Рика има несъмнени успехи ...
  • 4
   Ба
   Бай Кор
   2 -1
   23:14, 18 фев 2021
   Царската гимназия.... ре-инкарнация на "дървото"... Наливането на пари не създава качество и обучение за обслужващ персонал няма как да създава "царе" и "царици"....
  • 5
   На
   на крак о парии презрени
   2 0
   14:56, 19 фев 2021
   гимназията дето наричат "царска" му викаха "дЪрвото" и в него "учеха" най-големите загубеняци.... опитват се да наложат смешни имена и титли, например "губернатор" или "градоначалник", по-величествено звучат някак си, а гениалната журналиска въвела тези величества уреди сестра си като зам.кмет - кво знайте вий?!?
  Последни новини