От х:

Днес в x:

31 °C

В Царската гимназия се готвят за Националното състезание по озеленяване и цветарство

  В Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван-Асен II“ се готвят за Националното състезание по озеленяване и цветарство. Тези, които ще представят елитната гимназия в надпревара с отбори от цялата страна минаха през ситото на вътрешния кръг в училището.

  Като част от подготовката си отборът представи умения по аранжиране на букети.

  В надпреварата се включиха Габриела Грамова и Деляна Атанасова от 9 г клас, десетокласничката от г паралелка -Снежана Кашева и абитуриентките – Александра Генчева, Мелек Мюмюнали и Стиляна Тончева, разпределени в два отбора.

  В рамките на състезанието момичета аранжираха различни видове цветя в категориите  за бутиков, букет микс, и аранжировка на кошница.

  Целта на състезанието е да се стимулира усвояването и прилагането на ключови компетентности и демонстриране на практически умения чрез използване на нови, модерни и нестандартни техники в аранжирането на букети.

  Наред с професионалните умения и тези за работа в екип, отборите демонстрираха майсторство и сръчност, съчетани с фантазия и креативност.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Не - не съм против цветарството ..... .... Обаче... Виж коментара
  • 2
   Ko
   KOKO
   7 -3
   15:07, 18 фев 2021
   Царската гимназия......

   Журналистиката е в упадък...
  • 3
   Ро
   Росица Станева
   3 -2
   16:18, 18 фев 2021
   Чудесно е ,че децата се занимават с цветарство .В чужбина има училища за
   аранжиране на цветя - на сухи букети и композиции различни , на свежи цветя .Лошото е,че нашето родно цветарство е почти унищожено .ВНАСЯМЕ
   ТИРОВЕ С ЦВЕТЯ ОТ Турция , а това е износ на национална валута. Има и
   друг проблем .Изскубаха се папрати ,зайчата сянка и мишия залист хищни-
   чески ,с които се допълват букетите .Даже напролет се ползва и кипарисовата млечка ...
   Нека децата учат цветарство и аранжировка .Но страната ни да вземе пример от Холандия ,която е първа в света по отглеждане и износ на цветя
   за световните пазари .На второ място е Колумбия ...Коста Рика има несъмнени успехи ...
  • 4
   Ба
   Бай Кор
   2 -1
   23:14, 18 фев 2021
   Царската гимназия.... ре-инкарнация на "дървото"... Наливането на пари не създава качество и обучение за обслужващ персонал няма как да създава "царе" и "царици"....
  • 5
   На
   на крак о парии презрени
   2 0
   14:56, 19 фев 2021
   гимназията дето наричат "царска" му викаха "дЪрвото" и в него "учеха" най-големите загубеняци.... опитват се да наложат смешни имена и титли, например "губернатор" или "градоначалник", по-величествено звучат някак си, а гениалната журналиска въвела тези величества уреди сестра си като зам.кмет - кво знайте вий?!?

  Хороскоп за 24.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не пестете силите си днес. Денят е многообещаващ за вас и е едно чудесно начало на новата седмица. Интимните ви завоевания от предишните дни ви импулсират и стимулират творческите ви способности. Това ще изиграе решаваща роля в деловите ви начинания.
  24 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Безпаричието и битовите неуредици ще отстъпят място на по-ведри чувства у повечето от вас. Активно ще се включите в проект, очаквайки с приходите от него да подобрите доходите си. Всичко зависи от вас, за това няма съмнение, че ще се справите. Съпротивата на някого няма да ви откаже от намеренията ви.
  24 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Може да осъществите намеренията си, ако съчетаете действията си с тези на партньорите ви. Работата в екип ще ви носи удовлетворение и финансови придобивки. Непоколебимите ви действия, продиктувани от увереност и знания ще ви отворят врати. Връзката със семейството ви е силна и това допълнително ви мотивира.
  24 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще ви се отдава да успявате там, където други зациклят. Усърдно ще се заемете с реализацията на идеите си и скоро ще постигнете резултатите, които преследвате. С добро чувство ще се отнесете и към хората, с които работите. Служебни пътувания.
  24 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Случващото се днес ще промени хода на професионалните ви търсения. Предизвикателствата са пред вас, а вие имате нужния потенциал за да се справите. Не демонстрирайте показно самочувствието си, бъдете по-смирени, за да не провокирате конфликти и нежелани емоции. Правете така, че всички да остават доволни.
  24 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Неспокойни и действени, ще започнете деня си с важните задачи, които не търпят отлагане. Без колебание ще покажете на когото е нужно, че не желаете намеса в личния си живот, надявайки се да бъдете разбрани. По въпросите, засягащи вас ще взимате решенията си сами, разбира се няма да ви липсва подкрепата на хората, на които държите.
  24 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не възлагайте прекалено много надежди на операции със значителен риск. Шансът днес ще дойде от съвсем неочаквана за вас посока. Бъдете готови да действате бързо и точно. Приятели са ви подготвили желана изненада. Вечерта се очертава много приятна. Попадате в нова и интересна компания.
  24 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Скорпион Ще се чувствате уморени и обхванати от апатия към света около вас. Ще се наложи да сложите на мястото им хора, които ще се опитат да ви употребят за свои цели. Любовните ви желания са засилени, за това вземете мерки да не се разочаровате.
  24 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес сами се натоварвате с неща, които ще са ви в прекалена тежест. Смятате, че можете да се справите, но едва ли ще е толкова лесно. Не поемайте повече ангажименти, отколкото можете да свършите. Работете усилено и разчитайте и на съдействието на хората, с които работите. Успехи ще имат онези от вас, които се занимават с търговия.
  24 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Здравето ви и това на близките ви ще занимава повечето от вас. Погрижете се да не ви липсва нищо, с което да провокирате нежелани последствия. Нека финансовата ви стабилност в момента не ви подвежда. Пестете парите си. За дамите от знака се очертават делови успехи.
  24 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Време навън няма да се отрази на настроението ви и с ведрина в общуването ще приобщавате много хора към себе си. В подкрепа на работата си ще срещате разбиране и съпричастност. Усвоили сте знания и умения, действайте. Погрижете се за здравето си и не позволявайте на хронични страдания да попречат на активността ви.
  24 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Този ден ще ви донесе успешна реализация в делови план. Работите безупречно, изпипвате всичко до най-малката подробност и това ще стане повод за възхищение от страна на хората, с които работите. Обърнете подобаващо внимание и на сърдечния си партньор.
  24 юни 2021
  Последни новини