От х:

Днес в x:

27 °C

Броят на мобилните секции ясен в последната седмица преди изборите

  Точният брой на мобилните секционни избирателни комисии, които ще обслужват гласоподавателите под карантина, ще бъде определен в последната седмица преди провеждането на парламентарните избори на 4-ти април.

  „Няма как да знаем точно колко ще са карантинираните и към момента не може да се фиксира броят на мобилните секции, затова ще чакаме до последния момент“, обясни и секретарят на общината Пламен Лечев.

  149 са секционните избирателни комисии в Хасково, а съвсем условно в момента са заложени 10 мобилни. „Мобилните секции може да са две, а може и да са 20. Това ще бъде определено в зависимост от броя на карантинираните и броя на желаещите от тях да гласуват“, посочи кметът на Хасково Станислав Дечев. Градоначалникът поясни, че общината има ресурс за осигуряване логистиката на мобилните екипи.

  Те ще са отделни СИК от двата, които са определени за хората с увреждане. „Държа да отбележа, че гласоподавателите в неравностойно положение, които искат да упражнят правото си на вот и за които ще трябва да се уреди транспорт, ще могат да го заявяват на телефонните линии в общината. При тях няма да ходят членове от мобилните секции, които ще обслужват в деня на вота карантинираните“, отбеляза Станислав Дечев.

  За ваксинацията на хората от мобилните секции ще отговарят от Регионалната здравна инспекция. Всички от администрацията на община Хасково, заети по процеса на провеждане на изборите, при желание, също ще бъдат ваксинирани.

  Към момента нямаме установени проблеми и казуси по определяне на списъците на гласоподавателите, посочи и секретарят на общината Пламен Лечев.

  92621 са избирателите в Хасковска община по предварителните избирателни списъци.

  От решение на Районната избирателната комисия от 17-ти февруари става ясно, че секциите с над 500 избиратели ще са с по 9 членове, а останалите ще имат по 7 членове. Ясно е и разпределението на местата в СИК и техните ръководства между партиите и коалициите на територията на Община Хасково.

  Коалиция „Демократична България – Обединение“ ще има 25 членове,„Обединени патриоти“ – 149, „Воля“ и ДПС по 149 членове,Коалиция „БСП за България“ – 330, а ГЕРБ – 449.

  Подаването на документи в РИК 29-Хасково за регистрация на кандидатски листи в изборите за народни представители за Народно събрание в 29 МИР, започва на 20-ти февруари.

  На 22-ри февруари са насрочени и консултациите при кмета за определяне съставите на Секционните избирателни комисии на територията на общината.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 23.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
  23 юни 2021
  Последни новини