От х:

Днес в x:

8 °C

Броят на мобилните секции ясен в последната седмица преди изборите

  Точният брой на мобилните секционни избирателни комисии, които ще обслужват гласоподавателите под карантина, ще бъде определен в последната седмица преди провеждането на парламентарните избори на 4-ти април.

  „Няма как да знаем точно колко ще са карантинираните и към момента не може да се фиксира броят на мобилните секции, затова ще чакаме до последния момент“, обясни и секретарят на общината Пламен Лечев.

  149 са секционните избирателни комисии в Хасково, а съвсем условно в момента са заложени 10 мобилни. „Мобилните секции може да са две, а може и да са 20. Това ще бъде определено в зависимост от броя на карантинираните и броя на желаещите от тях да гласуват“, посочи кметът на Хасково Станислав Дечев. Градоначалникът поясни, че общината има ресурс за осигуряване логистиката на мобилните екипи.

  Те ще са отделни СИК от двата, които са определени за хората с увреждане. „Държа да отбележа, че гласоподавателите в неравностойно положение, които искат да упражнят правото си на вот и за които ще трябва да се уреди транспорт, ще могат да го заявяват на телефонните линии в общината. При тях няма да ходят членове от мобилните секции, които ще обслужват в деня на вота карантинираните“, отбеляза Станислав Дечев.

  За ваксинацията на хората от мобилните секции ще отговарят от Регионалната здравна инспекция. Всички от администрацията на община Хасково, заети по процеса на провеждане на изборите, при желание, също ще бъдат ваксинирани.

  Към момента нямаме установени проблеми и казуси по определяне на списъците на гласоподавателите, посочи и секретарят на общината Пламен Лечев.

  92621 са избирателите в Хасковска община по предварителните избирателни списъци.

  От решение на Районната избирателната комисия от 17-ти февруари става ясно, че секциите с над 500 избиратели ще са с по 9 членове, а останалите ще имат по 7 членове. Ясно е и разпределението на местата в СИК и техните ръководства между партиите и коалициите на територията на Община Хасково.

  Коалиция „Демократична България – Обединение“ ще има 25 членове,„Обединени патриоти“ – 149, „Воля“ и ДПС по 149 членове,Коалиция „БСП за България“ – 330, а ГЕРБ – 449.

  Подаването на документи в РИК 29-Хасково за регистрация на кандидатски листи в изборите за народни представители за Народно събрание в 29 МИР, започва на 20-ти февруари.

  На 22-ри февруари са насрочени и консултациите при кмета за определяне съставите на Секционните избирателни комисии на територията на общината.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 05.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
  05 мар 2021
  Последни новини