От х:

Днес в x:

26 °C

Шефът на хасковските огнеборци комисар Николай Вълчев е „Пожарникар на годината“

Изображение 1 от 5

  Началникът на областната пожарникарска служба в Хасково -комисар Николай Вълчев е носител на наградата „Пожарникар на годината“за 2020 година. През изминалата година той лично ръководи дейностите по погасяване на мащабните полски и горски пожари на територията на общините Свиленград, Любимец и Ивайловград. Комисар Вълчев бе награден с почетното отличие на вътрешното министерство „За доблест и заслуги“ I степен.

  Връчването на наградите „Пожарникар на годината“се проведоха за 26-и пореден. На церемонията в двора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ най-добрите огнеборци, спасители и доброволци за 2020 година получиха своите награди.

  „Годината, която измина, бе сложна, но пожарникарите и спасителите съумяха да се справят с предизвикателствата, включително с дейностите, свързани със здравната криза. Лично се убедих в работата на екипа на комисар Николай Вълчев, при големите пожари от последното лято на територията на област Хасково. Щастлив съм, че именно той е носител на тази престижна награда“, каза министърът на вътрешните работи Христо Терзийски в поздрава си към отличените в конкурса „Пожарникар на годината 2020 г“.

  Колективна награда бе присъдена на мл. инспектор Надеждю Агов и мл. инспектор Красимир Добранов – водолази в сектор СОД към РДПБЗН-Пловдив. На 2 май двамата успяват да освободят повреден изпускателен кран на язовир Бяла чешма и по този начин да спасят от наводнение град Павел баня.

  В раздел „Пожарогасителна дейност“ наградата бе присъдена на инспектор Мартин Иванов от Седма РСПБЗН при СДПБЗН. През 2020 той е ръководил оперативните действия при гасенето на 45 пожара и е участвал в отработването на 17 аварийно-спасителни дейности. През месец декември се включва като доброволец в Клиниката по инфекциозни болести на Военномедицинска академия и дава дежурства с обща продължителност от 108 часа.

  Младши инспектор Орлин Колов от РСПБЗН-Плевен спечели наградата в раздел „Спасителна дейност“. Нееднократно през изминалата година той е участвал в отстраняването на опасни предмети, използвайки специализирана алпийска техника и прилагайки своите умения.

  В раздел „Контролна дейност“ наградата е присъдена на инспектор Явор Генов от РСПБЗН-Плевен. През изминалата година той упражнява ефективен контрол на новостроящи и реконструиращи се обекти. На 8 май се отзовава на съобщение за пожар, като предприема действия по евакуирането на хора от горящата сграда и лично извежда част от тях.  

  Инспектор Йордан Дрингов от Първа РСПБЗН-Бургас е подгласник в този раздел. Той работи усърдно и целенасочено за повишаване на пожарната култура и умения на хората в поверения му участък. Участвал е в извършването на множество комплексни, контролни и тематични проверки.

  Доброволното формирование към община Сатовча получи специален приз в категорията „Партньори“ за 2020 година.

  В рамките на церемонията Националната асоциация на доброволците връчи три награди – на Тихомира Методиева за „Личност на 2020 г.“, на ДФ Пловдив 112, спечелило „Наградата на публиката“, и на ДФ на Столична община, обявено за „Доброволно формирование на годината“.

  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта (12)

  • 1
   Ис
   Историк
   32 -14
   16:56, 18 фев 2021
   Да му е честита наградата!Той поне винаги е заслужавал да бъде отличен за свършената работа и с достойнство и чест,без да пречи на когото и да било е постигнал високи резултати!
   Един достоен българин и истински професионалист!
   • Ге
    географ
    9 -8
    10:23, 19 фев 2021
    Смях в залата! Награди и почести за този, който най - добре подпира бюрото! Поздравленията явно са писани от жена му, тя умее анонимно много добре да пише.
  • 2
   Мм
   ММММ
   24 -13
   17:21, 18 фев 2021
   Честито. Ти го заслужаваш достоен професионалист и началнук. Толерантен към всички.
  • 3
   Го
   Гошо
   23 -17
   18:26, 18 фев 2021
   Пенсия и заплата ! Докога г-н Вълчев ? Чакалов чака за твоето място . Хайде, честито !
   • Го
    Гоше немой така!
    20 -8
    18:56, 18 фев 2021
    Гоше , момчето е харно за тази ясла.Има деца да отреждане.Нека още десетина годинки да поцица.Мутрата няма кой друг да го избере , освен хранениците от администрацията.
   • И
    И
    21 -2
    19:28, 18 фев 2021
    Чакалчето и Вълчето да не се натискат за чекмеджето с пачките! Под блока на Илинден 6 в подземния гараж е пълно с коли с АГУ на един и същ собственик, гаражите са ГСМ- с масла и горивни материали, противопожарните изисквания са=на 00- кенеф! Кой взе бакшиша за акт 16 от строителя и кой скри жалбата направена от живущите?
  • 4
   Вр
   Връзкар (пожарникар) тарикат
   20 -5
   18:51, 18 фев 2021
   Извършвам фаянсаджийски услуги . Благодаря на данъкоплатците за заплатката и почивните дни в пожарната.
  • 5
   Мл
   Млад пожарникар.
   28 -7
   19:24, 18 фев 2021
   Пенсия и заплата? Какво означава това? Държавна работа и пенсия от държавата, двете заедно, и награда. Да е жив и здрав началника. И многото други началници на двойна хранилка. Няма такава държава никъде по света. Пенсия и заплата от едно и също място, кой го позволява това безумие?
   • Бр
    Браво младо момче!
    17 -3
    20:57, 18 фев 2021
    Това означава , че щом на чело на държавата стои Мутра , който му ближе подметките , дори и неграмотник , ще взема и заплата и пенсия.Бягай ото подобно наведено положение в твоята кариера !
   • Мм
    МММ
    9 -3
    11:40, 19 фев 2021
    Никъде го нема това по света заплата около 3000 и над 3000 лв. плюс пенсия на макс 1440, около 4500 лв на месец.А още колко са такива в МВР..... и в другите държавни администрации. Твърд електорат на ГЕРБ там са всички незаменими - до памперс. Който е направил стажа да си ходи - даже не е морално на пенсия и заплата и то на държавна работа.
  • 6
   По
   Пожар
   25 -3
   20:47, 18 фев 2021
   Преди години в Д- град един пожарникар направи гаф.Бойко Борисов беше главен секретар на МВР.И веднага се произнесе
   - уволни тогавашния н-к Виденов и назначи протежето си Вълчев. Добре че за Виденов се застъпи главния комисар на пожарникарите и го спаси.
   А иначе заплата и пенсия,такова нещо го няма никъде.Те затова и много млади
   в МВР напускат виждайки в какви фекалии се забъркват.
   • 11
    1111
    7 0
    08:55, 19 фев 2021
    А бе да ти кажа вашето МРВ пожарната не съм чувал някой да я напуща....

  Хороскоп за 23.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
  23 юни 2021
  Последни новини