От х:

Днес в x:

Шефът на хасковските огнеборци комисар Николай Вълчев е „Пожарникар на годината“

Изображение 1 от 5

    Началникът на областната пожарникарска служба в Хасково -комисар Николай Вълчев е носител на наградата „Пожарникар на годината“за 2020 година. През изминалата година той лично ръководи дейностите по погасяване на мащабните полски и горски пожари на територията на общините Свиленград, Любимец и Ивайловград. Комисар Вълчев бе награден с почетното отличие на вътрешното министерство „За доблест и заслуги“ I степен.

    Връчването на наградите „Пожарникар на годината“се проведоха за 26-и пореден. На церемонията в двора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ най-добрите огнеборци, спасители и доброволци за 2020 година получиха своите награди.

    „Годината, която измина, бе сложна, но пожарникарите и спасителите съумяха да се справят с предизвикателствата, включително с дейностите, свързани със здравната криза. Лично се убедих в работата на екипа на комисар Николай Вълчев, при големите пожари от последното лято на територията на област Хасково. Щастлив съм, че именно той е носител на тази престижна награда“, каза министърът на вътрешните работи Христо Терзийски в поздрава си към отличените в конкурса „Пожарникар на годината 2020 г“.

    Колективна награда бе присъдена на мл. инспектор Надеждю Агов и мл. инспектор Красимир Добранов – водолази в сектор СОД към РДПБЗН-Пловдив. На 2 май двамата успяват да освободят повреден изпускателен кран на язовир Бяла чешма и по този начин да спасят от наводнение град Павел баня.

    В раздел „Пожарогасителна дейност“ наградата бе присъдена на инспектор Мартин Иванов от Седма РСПБЗН при СДПБЗН. През 2020 той е ръководил оперативните действия при гасенето на 45 пожара и е участвал в отработването на 17 аварийно-спасителни дейности. През месец декември се включва като доброволец в Клиниката по инфекциозни болести на Военномедицинска академия и дава дежурства с обща продължителност от 108 часа.

    Младши инспектор Орлин Колов от РСПБЗН-Плевен спечели наградата в раздел „Спасителна дейност“. Нееднократно през изминалата година той е участвал в отстраняването на опасни предмети, използвайки специализирана алпийска техника и прилагайки своите умения.

    В раздел „Контролна дейност“ наградата е присъдена на инспектор Явор Генов от РСПБЗН-Плевен. През изминалата година той упражнява ефективен контрол на новостроящи и реконструиращи се обекти. На 8 май се отзовава на съобщение за пожар, като предприема действия по евакуирането на хора от горящата сграда и лично извежда част от тях.  

    Инспектор Йордан Дрингов от Първа РСПБЗН-Бургас е подгласник в този раздел. Той работи усърдно и целенасочено за повишаване на пожарната култура и умения на хората в поверения му участък. Участвал е в извършването на множество комплексни, контролни и тематични проверки.

    Доброволното формирование към община Сатовча получи специален приз в категорията „Партньори“ за 2020 година.

    В рамките на церемонията Националната асоциация на доброволците връчи три награди – на Тихомира Методиева за „Личност на 2020 г.“, на ДФ Пловдив 112, спечелило „Наградата на публиката“, и на ДФ на Столична община, обявено за „Доброволно формирование на годината“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Ис
      Историк
      32 -14
      16:56, 18 фев 2021
      Да му е честита наградата!Той поне винаги е заслужавал да бъде отличен за свършената работа и с достойнство и чест,без да пречи на когото и да било е постигнал високи резултати!
      Един достоен българин и истински професионалист!
      • Ге
        географ
        9 -8
        10:23, 19 фев 2021
        Смях в залата! Награди и почести за този, който най - добре подпира бюрото! Поздравленията явно са писани от жена му, тя умее анонимно много добре да пише.
    • 2
      Мм
      ММММ
      24 -13
      17:21, 18 фев 2021
      Честито. Ти го заслужаваш достоен професионалист и началнук. Толерантен към всички.
    • 3
      Го
      Гошо
      23 -17
      18:26, 18 фев 2021
      Пенсия и заплата ! Докога г-н Вълчев ? Чакалов чака за твоето място . Хайде, честито !
      • Го
        Гоше немой така!
        20 -8
        18:56, 18 фев 2021
        Гоше , момчето е харно за тази ясла.Има деца да отреждане.Нека още десетина годинки да поцица.Мутрата няма кой друг да го избере , освен хранениците от администрацията.
      • И
        И
        21 -2
        19:28, 18 фев 2021
        Чакалчето и Вълчето да не се натискат за чекмеджето с пачките! Под блока на Илинден 6 в подземния гараж е пълно с коли с АГУ на един и същ собственик, гаражите са ГСМ- с масла и горивни материали, противопожарните изисквания са=на 00- кенеф! Кой взе бакшиша за акт 16 от строителя и кой скри жалбата направена от живущите?
    • 4
      Вр
      Връзкар (пожарникар) тарикат
      20 -5
      18:51, 18 фев 2021
      Извършвам фаянсаджийски услуги . Благодаря на данъкоплатците за заплатката и почивните дни в пожарната.
    • 5
      Мл
      Млад пожарникар.
      28 -7
      19:24, 18 фев 2021
      Пенсия и заплата? Какво означава това? Държавна работа и пенсия от държавата, двете заедно, и награда. Да е жив и здрав началника. И многото други началници на двойна хранилка. Няма такава държава никъде по света. Пенсия и заплата от едно и също място, кой го позволява това безумие?
      • Бр
        Браво младо момче!
        17 -3
        20:57, 18 фев 2021
        Това означава , че щом на чело на държавата стои Мутра , който му ближе подметките , дори и неграмотник , ще взема и заплата и пенсия.Бягай ото подобно наведено положение в твоята кариера !
      • Мм
        МММ
        9 -3
        11:40, 19 фев 2021
        Никъде го нема това по света заплата около 3000 и над 3000 лв. плюс пенсия на макс 1440, около 4500 лв на месец.А още колко са такива в МВР..... и в другите държавни администрации. Твърд електорат на ГЕРБ там са всички незаменими - до памперс. Който е направил стажа да си ходи - даже не е морално на пенсия и заплата и то на държавна работа.
    • 6
      По
      Пожар
      25 -3
      20:47, 18 фев 2021
      Преди години в Д- град един пожарникар направи гаф.Бойко Борисов беше главен секретар на МВР.И веднага се произнесе
      - уволни тогавашния н-к Виденов и назначи протежето си Вълчев. Добре че за Виденов се застъпи главния комисар на пожарникарите и го спаси.
      А иначе заплата и пенсия,такова нещо го няма никъде.Те затова и много млади
      в МВР напускат виждайки в какви фекалии се забъркват.
      • 11
        1111
        7 0
        08:55, 19 фев 2021
        А бе да ти кажа вашето МРВ пожарната не съм чувал някой да я напуща....
    Последни новини