От х:

Днес в x:

10 °C

Шефът на хасковските огнеборци комисар Николай Вълчев е „Пожарникар на годината“

Изображение 1 от 5

  Началникът на областната пожарникарска служба в Хасково -комисар Николай Вълчев е носител на наградата „Пожарникар на годината“за 2020 година. През изминалата година той лично ръководи дейностите по погасяване на мащабните полски и горски пожари на територията на общините Свиленград, Любимец и Ивайловград. Комисар Вълчев бе награден с почетното отличие на вътрешното министерство „За доблест и заслуги“ I степен.

  Връчването на наградите „Пожарникар на годината“се проведоха за 26-и пореден. На церемонията в двора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ най-добрите огнеборци, спасители и доброволци за 2020 година получиха своите награди.

  „Годината, която измина, бе сложна, но пожарникарите и спасителите съумяха да се справят с предизвикателствата, включително с дейностите, свързани със здравната криза. Лично се убедих в работата на екипа на комисар Николай Вълчев, при големите пожари от последното лято на територията на област Хасково. Щастлив съм, че именно той е носител на тази престижна награда“, каза министърът на вътрешните работи Христо Терзийски в поздрава си към отличените в конкурса „Пожарникар на годината 2020 г“.

  Колективна награда бе присъдена на мл. инспектор Надеждю Агов и мл. инспектор Красимир Добранов – водолази в сектор СОД към РДПБЗН-Пловдив. На 2 май двамата успяват да освободят повреден изпускателен кран на язовир Бяла чешма и по този начин да спасят от наводнение град Павел баня.

  В раздел „Пожарогасителна дейност“ наградата бе присъдена на инспектор Мартин Иванов от Седма РСПБЗН при СДПБЗН. През 2020 той е ръководил оперативните действия при гасенето на 45 пожара и е участвал в отработването на 17 аварийно-спасителни дейности. През месец декември се включва като доброволец в Клиниката по инфекциозни болести на Военномедицинска академия и дава дежурства с обща продължителност от 108 часа.

  Младши инспектор Орлин Колов от РСПБЗН-Плевен спечели наградата в раздел „Спасителна дейност“. Нееднократно през изминалата година той е участвал в отстраняването на опасни предмети, използвайки специализирана алпийска техника и прилагайки своите умения.

  В раздел „Контролна дейност“ наградата е присъдена на инспектор Явор Генов от РСПБЗН-Плевен. През изминалата година той упражнява ефективен контрол на новостроящи и реконструиращи се обекти. На 8 май се отзовава на съобщение за пожар, като предприема действия по евакуирането на хора от горящата сграда и лично извежда част от тях.  

  Инспектор Йордан Дрингов от Първа РСПБЗН-Бургас е подгласник в този раздел. Той работи усърдно и целенасочено за повишаване на пожарната култура и умения на хората в поверения му участък. Участвал е в извършването на множество комплексни, контролни и тематични проверки.

  Доброволното формирование към община Сатовча получи специален приз в категорията „Партньори“ за 2020 година.

  В рамките на церемонията Националната асоциация на доброволците връчи три награди – на Тихомира Методиева за „Личност на 2020 г.“, на ДФ Пловдив 112, спечелило „Наградата на публиката“, и на ДФ на Столична община, обявено за „Доброволно формирование на годината“.

  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта (12)

  • 1
   Ис
   Историк
   32 -14
   16:56, 18 фев 2021
   Да му е честита наградата!Той поне винаги е заслужавал да бъде отличен за свършената работа и с достойнство и чест,без да пречи на когото и да било е постигнал високи резултати!
   Един достоен българин и истински професионалист!
   • Ге
    географ
    9 -8
    10:23, 19 фев 2021
    Смях в залата! Награди и почести за този, който най - добре подпира бюрото! Поздравленията явно са писани от жена му, тя умее анонимно много добре да пише.
  • 2
   Мм
   ММММ
   24 -13
   17:21, 18 фев 2021
   Честито. Ти го заслужаваш достоен професионалист и началнук. Толерантен към всички.
  • 3
   Го
   Гошо
   23 -17
   18:26, 18 фев 2021
   Пенсия и заплата ! Докога г-н Вълчев ? Чакалов чака за твоето място . Хайде, честито !
   • Го
    Гоше немой така!
    20 -8
    18:56, 18 фев 2021
    Гоше , момчето е харно за тази ясла.Има деца да отреждане.Нека още десетина годинки да поцица.Мутрата няма кой друг да го избере , освен хранениците от администрацията.
   • И
    И
    21 -2
    19:28, 18 фев 2021
    Чакалчето и Вълчето да не се натискат за чекмеджето с пачките! Под блока на Илинден 6 в подземния гараж е пълно с коли с АГУ на един и същ собственик, гаражите са ГСМ- с масла и горивни материали, противопожарните изисквания са=на 00- кенеф! Кой взе бакшиша за акт 16 от строителя и кой скри жалбата направена от живущите?
  • 4
   Вр
   Връзкар (пожарникар) тарикат
   20 -5
   18:51, 18 фев 2021
   Извършвам фаянсаджийски услуги . Благодаря на данъкоплатците за заплатката и почивните дни в пожарната.
  • 5
   Мл
   Млад пожарникар.
   28 -7
   19:24, 18 фев 2021
   Пенсия и заплата? Какво означава това? Държавна работа и пенсия от държавата, двете заедно, и награда. Да е жив и здрав началника. И многото други началници на двойна хранилка. Няма такава държава никъде по света. Пенсия и заплата от едно и също място, кой го позволява това безумие?
   • Бр
    Браво младо момче!
    17 -3
    20:57, 18 фев 2021
    Това означава , че щом на чело на държавата стои Мутра , който му ближе подметките , дори и неграмотник , ще взема и заплата и пенсия.Бягай ото подобно наведено положение в твоята кариера !
   • Мм
    МММ
    9 -3
    11:40, 19 фев 2021
    Никъде го нема това по света заплата около 3000 и над 3000 лв. плюс пенсия на макс 1440, около 4500 лв на месец.А още колко са такива в МВР..... и в другите държавни администрации. Твърд електорат на ГЕРБ там са всички незаменими - до памперс. Който е направил стажа да си ходи - даже не е морално на пенсия и заплата и то на държавна работа.
  • 6
   По
   Пожар
   25 -3
   20:47, 18 фев 2021
   Преди години в Д- град един пожарникар направи гаф.Бойко Борисов беше главен секретар на МВР.И веднага се произнесе
   - уволни тогавашния н-к Виденов и назначи протежето си Вълчев. Добре че за Виденов се застъпи главния комисар на пожарникарите и го спаси.
   А иначе заплата и пенсия,такова нещо го няма никъде.Те затова и много млади
   в МВР напускат виждайки в какви фекалии се забъркват.
   • 11
    1111
    7 0
    08:55, 19 фев 2021
    А бе да ти кажа вашето МРВ пожарната не съм чувал някой да я напуща....

  Хороскоп за 06.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
  06 мар 2021
  Последни новини