От х:

Днес в x:

24 °C

Веселина Делчева с награда от пожарникарите

  Ръководителката на школата по приложни изкуства „Колорит” от Хасково Веселина Делчева е сред отличените в годишната церемония „Пожарникар на годината”. Тя получи наградата за  приноса си в участието на възпитаниците й в инициативи на пожарната, свързани с изкуството и превенцията. Школа „Колорит” е сред най-активните участници в конкурса на пожарната „С очите си видях беда” през 2019 година. А три от децата взеха и призови награди. С второ място в нейната възрастова група –при по-малките е София Русева. Божидар Делчев в своята възраст е призьор, при 15-годишните наградата отново дойде в Хасково -за рисунката на Станислав Иванов. Именно неговата работа беше избрана и за корица на годишния календар на 2020-та на Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”.
  Възпитаниците на Веселина Делчева взеха призови награди през миналата година и от друг конкурс на пожарната.

  Ръководителката от Хасково получи отличието си по време на тържествената церемония по награждаването в Националния дворец на културата. Нейната номинация е в категорията „Отличени” за партньори, представители на местната власт, доброволци и общественици и е заедно с тази на ръководителя на Университетския аварийно-спасителен отряд Васил Гурев.  

  От Хасковска област има награден и пожарникар. Това е младши експертът Динко Тодоров от Районната противопожарна служба в Димитровград. Наградата му е в раздела „Пожарогасителна и спасителна дейност“. Ръководената от него смяна се е справила със сложната ситуация при  140 произшествия през миналата година, а  на  13-ти юни при пожара в  „Неохим“ прецизните му решения осуетяват  експлозия на техническите съоръжения там.

  Комплексен победител „Пожарникар на годината“ за 2019  е Тошко Бързилов, дългогодишен ръководител на Националния оперативен център на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

  Красимира Славова

     

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   20
   200 лв. ПЕНСИЯ
   8 -6
   11:50, 9 фев 2020
   Тия пожарникари до кога ще получават и пенсия и заплата?
   Нямат ли чест,нямат ли доблест морал?
  • 2
   Фъ
   Фъкю
   7 -5
   14:36, 9 фев 2020
   Ако беше мъжлето бояджия наградата щеше да е от бояджиите. Иначе за пенсиите и заплатите е вярно, един ден спят два дена почиват.
  • 3
   Me
   Mecenat
   7 -5
   17:46, 9 фев 2020
   Злобни завистливи човечета с вързани раце навряни в задниците. Не злобейте щот като ви се подпалят задниците звъни те на 112 пенсионерите да ви гасят и вадят от смачаните ламарини задниците
   • Sченге
    5 -3
    18:24, 9 фев 2020
    Не е прилично да се говори така за хората,къде им били ръцете,къде звъняли и къде не.Тоя тел.е за това само да не ти се налага да го ползваш...
    А иначе за заплатите и пенсиите,даже при братята ХАМЕРИКАНЦИ го няма и затова утре няма да има КАДРИ за никъде не само за ПОЖАРНАТА и ПОЛИЦИЯТА...
  • 4
   Го
   Гошо
   4 -3
   18:47, 9 фев 2020
   Ти се моли да не ти се запали я къща я кола, че с тея заспали огнегасачи бая зор ще видиш, а що се отнася до пенсийките и заплатките им не нормално. И трябва час по скоро да станат общинска служба не на хранилка към МВР.
  • 5
   Пи
   Пинчо
   3 -3
   18:56, 9 фев 2020
   Ванчо - Юдата ще ги оправи.
  • 6
   Ед
   Един
   1 -1
   19:35, 9 фев 2020
   Навремето пожарната беше към кметството ...
  Последни новини