От х:

Днес в x:

10 °C

Веселина Делчева с награда от пожарникарите

  Ръководителката на школата по приложни изкуства „Колорит” от Хасково Веселина Делчева е сред отличените в годишната церемония „Пожарникар на годината”. Тя получи наградата за  приноса си в участието на възпитаниците й в инициативи на пожарната, свързани с изкуството и превенцията. Школа „Колорит” е сред най-активните участници в конкурса на пожарната „С очите си видях беда” през 2019 година. А три от децата взеха и призови награди. С второ място в нейната възрастова група –при по-малките е София Русева. Божидар Делчев в своята възраст е призьор, при 15-годишните наградата отново дойде в Хасково -за рисунката на Станислав Иванов. Именно неговата работа беше избрана и за корица на годишния календар на 2020-та на Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”.
  Възпитаниците на Веселина Делчева взеха призови награди през миналата година и от друг конкурс на пожарната.

  Ръководителката от Хасково получи отличието си по време на тържествената церемония по награждаването в Националния дворец на културата. Нейната номинация е в категорията „Отличени” за партньори, представители на местната власт, доброволци и общественици и е заедно с тази на ръководителя на Университетския аварийно-спасителен отряд Васил Гурев.  

  От Хасковска област има награден и пожарникар. Това е младши експертът Динко Тодоров от Районната противопожарна служба в Димитровград. Наградата му е в раздела „Пожарогасителна и спасителна дейност“. Ръководената от него смяна се е справила със сложната ситуация при  140 произшествия през миналата година, а  на  13-ти юни при пожара в  „Неохим“ прецизните му решения осуетяват  експлозия на техническите съоръжения там.

  Комплексен победител „Пожарникар на годината“ за 2019  е Тошко Бързилов, дългогодишен ръководител на Националния оперативен център на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

  Красимира Славова

     

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   20
   200 лв. ПЕНСИЯ
   8 -6
   11:50, 9 фев 2020
   Тия пожарникари до кога ще получават и пенсия и заплата?
   Нямат ли чест,нямат ли доблест морал?
  • 2
   Фъ
   Фъкю
   7 -5
   14:36, 9 фев 2020
   Ако беше мъжлето бояджия наградата щеше да е от бояджиите. Иначе за пенсиите и заплатите е вярно, един ден спят два дена почиват.
  • 3
   Me
   Mecenat
   7 -5
   17:46, 9 фев 2020
   Злобни завистливи човечета с вързани раце навряни в задниците. Не злобейте щот като ви се подпалят задниците звъни те на 112 пенсионерите да ви гасят и вадят от смачаните ламарини задниците
   • Sченге
    5 -3
    18:24, 9 фев 2020
    Не е прилично да се говори така за хората,къде им били ръцете,къде звъняли и къде не.Тоя тел.е за това само да не ти се налага да го ползваш...
    А иначе за заплатите и пенсиите,даже при братята ХАМЕРИКАНЦИ го няма и затова утре няма да има КАДРИ за никъде не само за ПОЖАРНАТА и ПОЛИЦИЯТА...
  • 4
   Го
   Гошо
   4 -3
   18:47, 9 фев 2020
   Ти се моли да не ти се запали я къща я кола, че с тея заспали огнегасачи бая зор ще видиш, а що се отнася до пенсийките и заплатките им не нормално. И трябва час по скоро да станат общинска служба не на хранилка към МВР.
  • 5
   Пи
   Пинчо
   3 -3
   18:56, 9 фев 2020
   Ванчо - Юдата ще ги оправи.
  • 6
   Ед
   Един
   1 -1
   19:35, 9 фев 2020
   Навремето пожарната беше към кметството ...

  Хороскоп за 25.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
  25 фев 2020
  Последни новини