От х:

Днес в x:

Деца нарисуваха картички с пожелания за всеки в ковид отделенията на Хасковската болница

    Картички с пожелания от децата на школите по рисуване „Дъга“ и „Пастело“ получиха днес медиците от МБАЛ-Хасково.

    Художниците са се подготвяли две седмици, за да зарадват с коледни пожелания и всички пациенти в ковид отделенията на клиниката, които ще прекарат празници в болничната стая, далеч от своите най-близки хора.

    "Над 150 картички изпращаме към  хората, които имат най голяма нужда от подкрепа и надежда за празниците. Пожелаваме на нашите лекари много здраве, много сила и търпение, а на всички болни в момента им желаем от сърце бързо оздравяване и смелост. С децата направихме картичките, за да им покажем, че не са сами в тези тежки моменти", коментира ръководителят на школите по рисуване Даниел Русев.

    Освен картичките обаче, децата от „Дъга“ и „Пастело“ направиха и изложба на част от рисунките си на открито. Те са поставени по дърветата в двора на клиниката. На тях малките художници също са изписали своите пожелания за светли празници.

    Писмата с рисунките за отделенията в болница приеха директорът на клиниката д-р Георги Гелов и главната медицинска сестра Славея Славова.

    Те благодариха на всички участници в инициативата и пожелаха на децата да са здрави и да продължават да носят доброто и съпричастността в сърцата си.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини