От х:

Днес в x:

2 °C

Отмениха провеждането на Фестивала „Вълшебен свят“ за догодина

Въпреки че остават само два дни до началото на едно от най-мащабните културни събития за Хасково през годината - Международния фестивал “Вълшебен свят“, то ще бъде стопирано. Заради повишаващия се брой заболели в областта, която от днес вече е в „оранжевата“ зона на Ковид картата на България, фестивалът няма да се проведе. Това съобщиха от Областния оперативен щаб. Решението е съгласувано с община Хасково и с РЗИ.

"Не искаме на никого да пречим. Знам колко важно е за града това събитие. Знам, че е важно да има културни прояви. Но до вчера Хасковска област беше в „жълтата“ зона по ръст за заболеваемост, а днес вече е в „оранжевата“. Спираме този фестивал, защото на него се очаква да пристигнат съдии от различния европейски страни, както и много участници от цялата страна. Спираме тази мащабна проява, за да запазим здравето на много хора, които се очаква да са гости на града“, коментира решението председателят на Областния оперативен щаб за Ковид д-р Стефка Здравкова.

На официалната си страница във Фейсбук кметът на Хасково Станислав Дечев също обяви, че фестивала, чието провеждане беше предвидено за дните между 30-ти октомври и първи ноември, няма да се състои. „ Всичко може да бъде организирано и проведено отново, стига да сме здрави и живи! Благодаря за отговорността, проявена от организаторите на "Вълшебен свят" , написа градоначалникът.

Директорът на фестивала Милена Налбантова също публикува обръщение към заявилите участие формации:

„ Уважаеми колеги, танцьори и родители, след среща с областния управител на област Хасково г-жа Стефка Здравкова и с кмета на община Хасково г-н Станислав Дечев, и преди заседанието на Кризисния областен щаб, стигнахме до единодушно решение да отменим 15-то издание на Фестивала „Вълшебен свят”, който трябваше да стартира този уикенд.

Убедени сме, че всички са положили неимоверен труд да се подготвят, както и емоция и радост за участниците да бъдат част от този престижен конкурс, но счетохме за важно да намалим риска от повишаване на заболяеваемостта предвид усложнената ситуация в цялата страна.

Вероятно ще има много разстроени деца, със сигурност има и разтревожени родители, но по- добре да запазим здравето и щастието на децата и техните семейства!

Към всички наши колеги изказваме огромна благодарност за желанието, настойчивостта, готовността и доверието да бъдете част от „Вълшебен свят”! Поклон до земи!", казва в обръщението си Милена Налбантова. Тя обяви, че 15-то и 16-то издание на „Вълшебен свят” ще се проведат през лятото на следващата година.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Ни
  Николай
  15 -10
  15:40, 28 окт 2020
  Разумно решение..... което е в полза на всички.
  • Лю
   Любопитен
   6 -6
   20:48, 28 окт 2020
   Има ли вариант да забранят завинаги а не само заради заразата. Не може това сборище да е нещо с което ще се прочува града ни.
 • 2
  Гр
  Григор Димитров - Гришу
  10 -9
  16:56, 28 окт 2020
  А Налбантова нещо протестираше против маските?
  Нещо май не и е весело на стройната госпожа!?
  • За
   Заключение
   5 -5
   20:47, 28 окт 2020
   Бутането пред камерите с надеждата да те забележат и да осребриш нахалството си е спорт който се овладява от малък когато са те бутали по масите за бакшиши и парса.
 • 3
  Гр
  гражданин
  8 -3
  17:11, 28 окт 2020
  Пази боже ако здравето ни зависи от такива управници.
 • 4
  Фе
  Фен
  9 -8
  18:35, 28 окт 2020
  Жалко,прекрасен форум,щеше да се пораздвижи заспалият ни град....
  • Фю
   Фют
   9 -8
   20:45, 28 окт 2020
   Да, щеше да раздвижи гюбеците и кючеците и после да раздвижи яко болницата и гробищата. Голям фестивал голяма загуба.
 • 5
  Бр
  Браво на областната
  3 -2
  09:56, 29 окт 2020
  Свястна жена е.

  Има вирус пазете се.

Хороскоп за 04.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С отговорно отношение към делата си ще пристъпите към изпълнението им. Добрата ви организация е гаранция за свършена в срок работа и още нещо. Благодарение на изградения си авторитет ще защитите позициите си по наболели въпроси, както на работното място, така и в държавното управление.
04 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден се характеризира с личен напредък и възможности за удовлетворяване на определени изисквания на работното място. Ще преодолеете нещо, което ви е пречило да се развивате пълноценно. Не подценявайте помощта, която могат да ви окажат близките ви и особено сърдечния партньор. Притеснявате се излишно относно проблемите на ваш роднина, всичко ще е наред.
04 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Приключване на започнат проект ще ви натовари със срокове и допълнителни изисквания. Запазете спокойствие и не си го изкарвайте на сътрудниците или роднините. Занимаващите се с бизнес ще получат предимство. Съвместните действия с конкуренти, ако не ви донесат пари, то поне ще се запознаете с нивото на работата им.
04 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще постигнете значителни успехи в деловата сфера. Използвате максимално откритите шансове, което ви дава значителни финансови постъпления. Изненадайте вашия любим човек с приятен жест вечерта.
04 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
От позицията на по-силния ще следите поведението на приближените си, давайки съвети и препоръки. Запазете добрия тон и не пропускайте да насърчите активността им, това ще се оцени. Затруднения от технически характер ще възпрепятстват започната задача, но с нечия добронамерена помощ ще се справите.
04 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Професионалистите не позволяват на емоциите да диктуват поведението им. Ако считате себе си за такива трябва да се освободите от всичко, което пречи на трезвата ви преценка за нещата. Помислете добре върху възможностите си и в случай, че не ги преценявате, като добри, променете тактиката. Вярвайте в себе си, работата ви скоро ще даде резултат.
04 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Освободете се от напрежението и мислете за по-приятни неща. Домашните ангажименти ще ви подтикнат към преосмисляне на приоритетите ви, върху какво да съсредоточите вниманието си през следващите дни. Има неща, които не търпят отлагане, зимата чука на вратата. Отвърнете на доброто с добро.
04 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще е напрегната и ще е свързана с много хора и ангажименти. Въпреки всичко запазете спокойствие и бъдете сигурни, че ще успеете да осъществите голяма част от плановете си за деня. Възможно е да ви се наложи да изоставите нещо ненадеждно. Част от вас имат шанса да започнат нова сърдечна връзка и това обяснява прекалената ви емоционалност.
04 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С подходящи аргументи ще убедите някого да се включи в изпълнение на ваша задача. Организацията и ефективността на работното място налагат промени, които могат да ви противопоставят с колегите. Не прибързвайте с оценките, има по-елегантни начини за справяне със ситуацията, бъдете дипломатични.
04 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бързо се ориентирате в нова и сложна ситуация, в която сте изпаднали. Мнозина на ваше място биха се отчаяли, но вие веднага намирате няколко варианта за изход. Благоприятна в случая е и позицията, в която се намирате.
04 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
04 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Работата ви днес ще върви по обичайния начин. Имате възможност да осъществите намеренията си, но ще ви е необходимо търпение. Контактите ви с влиятелни личности могат да ви отворят много врати, но от вас зависи как ще използвате предоставените ви шансове. В интимен план ще се чувствате обградени с любов и сигурност, което ви зарежда с нови сили.
04 дек 2020
Последни новини