От х:

Днес в x:

НДК ще излъчва онлайн Новогодишния музикален фестивал

Новогодишният музикален фестивал ще има онлайн издание с надслов "Духът на Коледа", съобщиха от НДК.

От 26 декември до 1 януари 2021 г. почитателите на фестивала ще могат да се насладят на шест от емблематичните празнични Новогодишни концерти през годините - от 1986 до 2020, дирижирани от Херберт Караян, Емил Чакъров, Найден Тодоров и Емил Табаков.

Концертите ще бъдат излъчени на официалната Фейсбук страница на Национален дворец на културата.

Онлайн изданието ще бъде открито с концерт с диригент Емил Чакъров, солист Милчо Левиев и Николай Гяуров от 1 януари 1990 г. На 27 декември ще бъде излъчен концертът "Имена от бъдещето" с диригент Найден Тодоров и Софийска филхармония (от 1 януари 2006 г.).

На 28 декември е концертът "Духът на Русия" с диригент Емил Табаков (от 1 януари 2009 г.), на 29 декември - "Духът на Италия" с диригент Емил Табаков (от 1 януари 2010 г.).

"Пътешествие по Дунава" с диригент Емил Табаков (от 1 януари 2013 г.) е на 30 декември. Последен от серията онлайн излъчвания е "Духът на Европа" с диригент Емил Табаков (от 1 януари 2018 г.), с който преди две години НДК отбеляза домакинството на страната ни като председател на Съвета на Европейския съюз.

Както писа БТА, на 1 януари от 18:30 часа в зала 1 на НДК ще се състои Празничният новогодишен концерт "Севера и Юга", който е съвместно организиран от НДК и Софийска филхармония. Концертът ще бъде открит с произведение на Гершуин - Funny Face, което публиката ще чуе за първи път, а финалът отново ще е с Гершуин - с музика от операта "Порги и Бес". Ще бъдат представени автори от Бразилия, Мексико, Куба и Аржентина. 

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини