От х:

Днес в x:

15 °C

400 хил.лв в бюджета за 2021 г. залага Общината за пистата на „Младост“

Игрището на Стадион „Младост“ ще се превърне в зона за тренировки 24 часа. Това обяви кметът на Хасково Станислав Дечев преди месец по време на заседанието на Общинския съвет.

Днес градоначалникът повдигна още завесата около замисъла как това ще се случи.

Общинските съветници вече дадоха „зелена“ светлина по проекта на БФС, с който ще бъде подменена изцяло тревната настилка на  настилка на футболния терен на „Младост“. Става въпрос за получаването на дарение от Германия по програма „Хеттрик“ на УЕФА.

Инвестицията ще е за около 800 хил.лв с ДДС.

В момента върви процедурата на БФС. Вероятно самото строителство ще започне през март, информира Станислав Дечев.

Той съобщи, че общината има намерение да реконструира изцяло и лекоатлетическата писта на стадиона. За това в новия бюджетна рамка на Общината ще бъдат заложени 400 хил.лева.

100 хил.лева от тях ще бъдат прехвърлени от тазгодишния бюджет. Те бяха заложени като част от дейността, която местната администрация трябваше да изпълни по проекта за футболния терен. Оказа се обаче, че това не е нужно и така парите останаха неизползвани. Сумата ще бъде прехвърлена и към нея добавени още 300 хил.лева от местната хазна в Бюджет 2021 на Хасково за пистата, обясни кметът Станислав Дечев.

До цялостно обновяване на стадиона обаче няма да се стигне, защото за ремонт на трибуните, необходими средства са доста. Правено е проучване преди няколко години, което е показало, че за трибуните са необходими около 2 милиона лева.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

 • 1
  Тр
  Трибуна
  17 -3
  18:09, 9 дек 2020
  Да ме дадат на екопрогреските, които вместо да метат и чистят лазят по кофите и играят кючек по улиците. Даите им материал, лопати, кофи, дървен материал и да градят трибуни на стадиона с тези дето един реже дървото 10 го гледат. Поне за малко да си заработят заплатите, които им плащаме. И предвидете поливна система за тази трева...
  • 11
   11111
   15 -6
   19:45, 9 дек 2020
   не закачай сигурните гласоподаватели...един ден гласуват...четири години танцуват...
  • Аз
   Аз
   6 -1
   23:27, 9 дек 2020
   Те сега и парк им правят.
 • 2
  Сз
  Сзо
  13 -5
  20:09, 9 дек 2020
  Той и за миналата година обеща... И предния и по предния обеща... Аз викам ако излъже пак народа да го сложим на стадиона и да яде сто тояги на дузпата... Заедно с джазо дето строи тук там тъпотии после вика всичко е законно... То законно ама не изрядно... На него 90 тояги...
 • 3
  Пе
  Пешо
  14 -3
  20:10, 9 дек 2020
  Добре са решили да ремонтират. Но 400 хил за пистата си е прекалено.
  Освен ако не е писта за кацане и излитане на самолети...ще се съглася
  • Дя
   дядо Нешо
   16 -1
   20:58, 9 дек 2020
   Въобще не е много ще видиш накрая ще поставят една подвижна тоалетна и готово , парите ще са оправдани!
 • 4
  No
  Nostradamus
  12 -4
  20:55, 9 дек 2020
  Аз за 1 200 000 лв. ще направя нов национален стадион... Пак яко пари за касата на ГРОБ!
  • Ам
   Аман от умници
   4 -12
   21:36, 9 дек 2020
   Ями направи не пиши коментари. Или ръцете ти са хв... Виж коментара
  • No
   Nostradamus
   0 -6
   00:48, 10 дек 2020
   Ти обратен ли си??? Виж коментара
 • 5
  Ка
  касова бележка
  14 -2
  21:34, 9 дек 2020
  хасково.нет, моля когато дойде моментът да дадете разбивка на цените, за това как са изхрачени тези 400 хил. лв. и попринцп за всяка статия от този тип
  • Ощ
   Още един умник се изказа
   4 -17
   21:37, 9 дек 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 66
   66
   15 0
   21:59, 9 дек 2020
   Данъкоплатец е, не данъчен. Схващаш ли?!
 • 6
  Така де ,
  няма само Крадлив Георги да е милионер
  .....
  Една механизирана смяна от 2000 лева стана на 10 000
 • 7
  Ро
  робчо худ
  7 -1
  08:55, 10 дек 2020
  Всичко си е наред,бе роби.Ние сме европейските роби,не го ли разбрахте.Че малко ни вдигат самочувствието като ни позволяват да гласуваме не означава ,че има файда от това.Живота ни е превърнат в ад,хора не останахме.Бягаме в чужбина,гладуваме,умираме.Хак ни е.Чета,че е отложено делото за данък смет.Вижте колко коментара има там.А вижте тук колко са.Че крадат е защото ние позволяваме.А стадиона...? Народа боледува,няма пари за лекарства,за легла,за заплати,народа умира на стълбите пред болниците,трупове се оставят пред болниците/Варна/,а наш кметчо стадиони оправя.Ами да.За това пари има.Избраните затова са избрани-да крадат,а не да оправят майка България.
 • 8
  Ал
  Ало. Кмете
  1 0
  14:12, 10 дек 2020
  400 хил за писта... нормални ли сте. Пистата е с дължина 400 метра !!!! Хилядата на метър ??? Сериозни ли сте.? Това ако не е нагла кражба. Вън мамка ви!!!

Хороскоп за 06.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С удоволствие ще се включите в организирането на събитие, на което очаквате да срещнете хора, с които не сте виждали от дълго време. По много причини ще привличате интереса към себе си, но най-вече заради работата, която сте свършили. Намеренията ви са прозрачни и това се вижда от всички.
06 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Не позволявайте на емоциите да определят отношението към работните ви ангажименти. Покажете на дело професионалните си умения, абстрахирайки се от личните си пристрастия и настроение. Няма да ви липсва енергия, разпределете силите си и ще успеете. Финансови придобивки от хонорари, рента или други възнаграждения.
06 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Няма да ви липсват отлични възможности за себеизява и ползотворни контакти. Сега е момента за поставянето на амбициоз-ни цели и за работа по постигането им. В партньорство с колегите си ще стигнете до важни решения, които ще дадат очакваните ре-зултати. Някои от вас вероятно се колебаят относно предстоящо пътуване. Обмислете го от всички страни за да не останете неприятно изненадани.
06 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Не се притеснявайте да обмисляте в дълбочина. Ако се уверите, че всичко е здраво, честно и коректно, то непременно ще стигнете до добри резултати. Ако не проверите всичко, има възможност да се провалите. Изявени шансове за тези, които се занимават с психология и окултизъм. Може да стигнете до духовни прозрения. По-сериозни проблеми могат да настъпят в дома и семейството.
06 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Шанс за изява, било на работното място или в друга сфера, където ще покажете умения и адекватно справяне със ситуацията. Ще подобрите отношенията си с хора, които желаете за свои приятели, или ще финализирате търговска сделка. Активни и делови, ще се посветите на целите си и ще ги реализирате.
06 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Потънали сте в отдаденост на професионалната си работа. Това нарушава спокойният ви ритъм, внася и напрежение, но със сигурност си заслужава. Плановете ви бавно, но сигурно вървят към реализация. Желанието ви за разнообразие и забавления ще ви срещнат с нови хора и ще променят отношението ви към спорни въпроси.
06 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете се на задачите си, които повече не търпят отлагане. Възможно е объркване и е нужно по-внимателно да обмисляте ходовете си. Ще успеете, но с цената на какво, зависи само от вас. Вслушвайте се в интуицията си, ще ви подскаже верния път. Не прибързвайте и правете добре нещата.
06 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Въпреки възможните неблагоприятни обстоятелства почивните ви дни ще надхвърлят очакванията ви. Не пропускайте възможността да прекарате времето си сред близки приятели. Прави ви впечатление повишеното внимание, което получавате от човек от обкръжението ви. Ще бъдете приятно изненадани и за в бъдеще.
06 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако имате избор за това какво да изберете за да направите деня си интересен, то най-напред се допитайте до себе си. Оставете настрана проблемите, които ви пречат да се отпуснете. Имате нужда да забравите, дори за ден, тревогите и да се възстановите пълноценно. Ще преоткриете отново добър приятел и това ще ви донесе повече настроение.
06 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благоприятно развитие на делата ви ще ви даде повод да празнувате. Склонни сте към отпускане, а точно днес не бива да си ги позволявате. Близките ви гласуват пълно доверие, което допълнително ви стимулира. Проявеното съчувствие е израз на съпричастност и това се помни дълго.
06 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
06 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С прагматичен подход ще накарате обстоятелствата да работят за вас, но не влизайте в конфликт с близките си. От способността ви да отстъпвате ще зависят добрите отношения с тях и паралелно с това не позволявайте на никого да се качва на главата ви. Радостни вълнения, свързани с лични постижения или на близък човек.
06 мар 2021
Последни новини