От х:

Днес в x:

Във Виена кафенета се превръщат в учебни зали

Във Виена днес бе представен интересен прект: от утре отварят врати три от традиционните виенски кафенета и предоставят възможност за подготовка на ученици, които нямат бърз интернет у дома, живеят в тесни жилища или не разполагат със собствени компютри. Всеки следобед салоните на кафенетата могат да се ползват безплатно като читални и място за самостоятелна учебна подготовка.

Тази възможност е предназначена за гимназистите, които все още са на дистанционно обучение. Идеята на Виенската община е "учебните кафенета" да предоставят удобства за желаещите да подготвят своите уроци в приятна атмосфера извън къщи. Резервации се правят на интернет плаформа, на която могат да се резервират и хотелски стаи с цел подготовка на уроците. Учениците ще могат да избират две следобедни смени за подготовка - от два до четири и от пет до седем часа. Интересът е голям - местата за утре вече са резервирани.

Експериментът засега ще се провежда до Коледа. След това ще се взима решение дали и докога ще бъде продължен в зависимост от това дали след 10 януари заведенията ще отворят отново за посетители. В часовете за учение няма да се сервират храна и напитки, разрешено е децата да си носят закуска. Задължително е да се спазват изискванията за дистанция и да се гарантира безопасността на учениците при постоянна дезинфекция на помещенията. Престоят е безплатен. Очакванията са в акцията да се включат и други виенски кафенета. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини