От х:

Днес в x:

Само половината американци искат да се ваксинират срещу Ковид-19, според проучване

Само около половината от американците искат да се ваксинират срещу Ковид-19, показва проучване на общественото мнение, цитирано от Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че резултатите от анкетата са били публикувани в момент, когато отделните щати се подготвят трескаво за месеци на масова ваксинация на населението, която може да сложи край на епидемията в страната.

Около половината от участниците в допитването, проведено от социологическия институт NORC за Асошиейтед прес, са готови да се ваксинират. Приблизително една четвърт не са сигурни, като възнамеряват да изчакат.

Според експерти трябва да се ваксинират най-малко 70 процента от американците, за да бъде постигнат така нареченият стаден имунитет. Ширещият се в Съединените щати скептицизъм, дължащ се на безпокойствата на мнозина за потенциални рискове за сигурността, може да навреди на борбата срещу новия коронавирус, който причини смъртта на близо 290 хиляди души в страната, отбелязва АП.

САЩ са най-тежко засегнатата от пандемията държава, с най-много регистрирани заразени и починали.

Федералната агенция Центрове за контрол и превенция на заболяванията съобщи днес за повече от 217 нови случая на коронавирус и над 2500 починали за едно денонощие, предаде Ройтерс.

С това общият брой на регистрираните в Съединените щати заразени надхвърли 15 милиона. Над 285 хиляди души са починали.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини