От х:

Днес в x:

14 °C

196 души с коронавирус се лекуват в болници в Хасковско, няма чакащи за прием

Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова свика онлайн заседание на Областния оперативен щаб, съобщиха от държавната администрация.

На срещата бе представена актуалната обстановка в областта. Директорът на РЗИ – Хасково д-р Соня Димитрова докладва, че общият брой на потвърдените лица с PCR тест, въведени в Единната информационна система в областта към момента, е: 2238 - от тях на домашно лечение са 1298; хоспитализирани лица - 145; излекувани – 680; починали - 115.

От болничните заведения отчетоха броя на заетите легла в Ковид отделенията с положителен PCR-тест или очакващи потвърждение към момента. В МБАЛ-Хасково - 76; в МБАЛ-Димитровград - 27; в МБАЛ-Харманли - 26; в МБАЛ-Свиленград – 43. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 24.

Директорът на ОД на МВР- Хасково ст. комисар Ангел Цанков докладва, че за периода от 23.11.2020 г. до 27.11.2020 г. са извършени общо 1483 проверки и са издадени 44 акта за констатирани нарушения.

Началникът на Центъра за спешна медицинска помощ - Хасково д-р Петя Радева заяви, че за днешния ден на спешния телефон са получени 26 повиквания, от които 24 за пациенти със симптоми на Ковид-19. „Към момента няма чакащи лица за прием в болници“, уточни д-р Радева.

На срещата бе обсъдена последната заповед на министъра на здравеопазване и бе координирана организацията по контрола върху изпълнението на противоепидемичните мерки. ОДБХ-Хасково, съвместно с РЗИ-Хасково, извършва проверки в обекти за обществено хранене. РУО-Хасково контролира учебните заведения и детските градини. За спазването на мерките в градския и междуградския транспорт се следи от Областен отдел „Автомобилна администрация“-Хасково. Общините извършват контрол за спазването на мерките в театри, пазари, тържища, базари, както и всички културни и развлекателни мероприятия. Организационният работен процес на фирмите ще следят от Дирекция „Инспекция по труда“. РЗИ-Хасково, съвместно с ОД на МВР, ще проверяват фитнеси, казина, търговски центрове и др. Всяка институция според обхвата на правомощията си осъществява съответния контрол.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Руо щяло да контроли училища и детски градини - какво контролирате бе Руо? Както и миналата година ще се привикват учители от директорките, за да не им е скучно и да си запълват деня! Затворете ги тия училища бе! Нали знаете, че администритавния персонал тази година се изравни по дни отпуск с учителите! Да си пускат тия отпуски и да се затворят училищата! Сега се натискат да ходят на работа, да пият кафета и да си правят лафчета! Те си работят до 2-3 следобед и си тръгват, пък учителите присъствено - дондуркат деца до от 7.30 ч до 17.00 часа, а като е дистанционно - правят уроци до 12 часа вечерта! После учителите не работели. Пък админитрацията се сбърква от работа! Затваряйте училищата и това е!
  • 2
    Ах
    ах
    8 0
    19:36, 27 ное 2020
    Това да не е в училището на оная нервозната директорка - там счетоводителките не обичат да им се отваря работа - никакви болнични, отпуски и друга работа свързана с персонала! Всичко е организирано да се прави набързо и да няма разкатаване! Строй се - преброй се!
  • 3
    Да
    Дамян
    16 -9
    20:07, 27 ное 2020
    Областната управителка от няколко месеца ви говори, говори, говори. Толкова ли не чухте както казва. И на Мутафчииски се смяхте и го иронизорахте. Ама сега се мре и то яко. По едно село хора на ден умират. Не се спряхте с лиготии и тъпи коментари. Ако един ден има война с явен противник, съм сигурен, че тук ще има много патриоти а на фронта никой от вас. Тъжно ми е. Бедността е олицетворение на прост народ.
    • Dz
      Dzakardo
      6 -14
      21:15, 27 ное 2020
      Ти на мен не ми давай наклон как да живея. Стой вк... Виж коментара
    • Де
      Делян
      6 -4
      21:20, 27 ное 2020
      Тъп си, гърбав.
    • Поетеса от гроб "Жени"
  • 4
    Ка
    Карантиниран
    13 -5
    21:05, 27 ное 2020
    Абсолютни глупости!!! Под карантина сме цялото семейство с 2ма болни.От имейл с въпроси към ОБщина, Област, РЗИ, Кмет- никакви отговори!! Правят се на луди и болни и Дечев и Здравкова и Димитрова, а служителите на Радева от Спешна Помощ даже ти затварят телефона през 112( 22.11. 14,45ч!)Криете се като мишки! А Цанков освен за глоби,друго мисли ли? Трябва да пълнят гушите на Доган и Борисов.И за тоалетната не ставате!!!
  • 5
    Кр
    Краси
    6 0
    08:44, 28 ное 2020
    Защо лъжете че няма за приемане след като чакаме трети ден за приемане на възрастна жена в тежко състояние постоянно е отхвърлена от 112 и спешно отделение ,май всичко е избирателно Боклуци мръсни
  • 6
    Уу
    уууу
    3 0
    13:33, 28 ное 2020
    Като е локдаун - да се затваря всичко! Истина е, че много работодатели не се съобразяват и привикват служителите на работа! Уж е локдаун - пък особено по държавните институции продължават да си пускат задачи за изпълнение - това да се свърши, онова да се свърши! Затваряйте бе идиоти! Щото като измрат магаретата съвсем няма кой да има да работи.
Последни новини