От х:

Днес в x:

Полицията разследва пожара в Куба 1. Закъснели ли са огнеборците с 2 часа?

Образувано е досъдебно производство за пожара в Куба 1 миналата нощ, съобщиха от областната дирекция на МВР. Полицията ще изяснява причините за инцидента, при който изгоря постройка във вилната зона. За пожара Haskovo.net писа вчера броени минути след погасяването му.

В оградения с телена мрежа парцел се отглеждат кучета средноазиатска порода. Едното от тях загина в пламъците. Другите две бяха спасени.

Предишния ден – в неделя, горя съседния имот. Според съкварталци е възможно огънят през нощта да е тръгнал от незагасени въглени, разгорели се от излезлия вятър. Според други обаче е напълно вероятно да е умишлен палеж. Сред обитателите на близките вили отдавна тлеело недоволство срещу отглежданите в съседство огромни песове.

Освен това живеещи наоколо твърдят, че са алармирали пожарната още около два часа през нощта, а огнеборците пристигнали на мястото минути пред 4 ч. От противопожарната служба обаче отричат да има забавяне и са категорични, че сигналът за пожара при тях е подаден в 3.26 часа.

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини