От х:

Днес в x:

13 °C

Двама починали и 122 заразени от Хасковско, сред които двама лекари и три медицински сестри

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 122 нови случая на коронавирусна инфекция, починали - 2  и излекувани – 5, съобщиха от Областния оперативен щаб.

Разпределението по общини на заразените лица е: Хасково – 50; Димитровград – 38; Харманли – 12; Свиленград – 8; Тополовград – 2; Любимец – 1; Симеоновград – 5; Минерални бани – 2; Ивайловград – 2; Стамболово -2;

Сред положителните лица, констатирани с COVID-19, са:

Лекар и медицинска сестра от МБАЛ-Хасково, медицинска сестра от доболничната помощ от община Хасково, лекар от доболничната помощ от община Свиленград и медицинска сестра от община Харманли.

Починали са:

мъж на 66 години от община Симеоновград, диагностициран на 17 ноември, с диабет и хронично бъбречно заболяване;

мъж на 72 години от община Стамболово, диагностициран на 14 ноември, с диабет, сърдечно, хронично неврологично и хронично бъбречно заболяване;

Актуална обстановка:

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 2098. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 124. На домашно лечение са 1263 човека, починали са 109, а напълно излекувани са 602 човека.

Четирима от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (21)

  • 1
    Mi
    Milko
    6 -17
    08:55, 26 ное 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Ke
      Keks
      16 -3
      09:44, 26 ное 2020
      Не знаеш как се смята и е 5%
    • До
      До Милко
      8 -4
      10:44, 26 ное 2020
      Като не знаеш как се смята не изказвай мнение. Няма смисъл от тъпи и най-важно неверни коментари, паниката е достатъчно голяма и без тях.
    • "Петилеткатаза 2 години " ...... "Да заменим лошия... Виж коментара
  • 2
    XM
    X men
    5 -3
    09:49, 26 ное 2020
    Утре 220 в Хасково
  • 3
    Ha
    haskovo
    27 -6
    09:50, 26 ное 2020
    Трябва да се носи маска, да се спазва дистанция.....! И Бог да ни пази! Лекарите сигурно правят всичко според възможностите си, НО в Здравнара СИСТЕМА всичко върви на "самоход". Какво е отношението към "контактните лица", те трябва ли да се изследват за КОВИД или подлежат ли на някакъв преглед? Кой се интересува карантинираните имат ли кой да им купи хляб и лекарства? Сигурно всички след карантинния период се обявяват за здрави. Следи ли се как е протекла болестта и настоящето състояние?.....
    • Ha
      haskovo
      5 -2
      10:09, 26 ное 2020
      На читателите оценили с "-" коментара, моля да ми отговорите на въпросите. С кое от написаното не сте съгласни, защото в противен случай излиза че е някакво предубеждение.
    • Гл
      Гласувал
      2 -8
      10:14, 26 ное 2020
      Имаш минус за първото изречение, строго правоверно... Виж коментара
    • Мл
      Младок
      20 -4
      10:15, 26 ное 2020
      Нищо не могат да ти отговорят.От прости и необразовани хора как очакваш отговор за медицински въпроси.След карантинния период се обявяват за здрави/излекувани.Следи се единствено състояние по телефона с джипито и така.Здравната ни система,ако не се затвори,ще има колапс.Кажи го това на ганьовците с бизнеса,после ще реват,че няма места къде да ги лекуват.
    • 36
      3662
      7 -6
      11:24, 26 ное 2020
      Контактните лица не ги изследват а тези поставени на домашно лечение не ги търсят за повторен тест!!!Това е меко казано странно!!!При положение че ако те лекувт в болница трябва да дадеш два отрицателни теста за да те изпишат и след това си в къщи под 14 дневна карантина защо тези на домашно лечение не им изискват отрицателен тест а на 15-ия ден ги пускат свободно???Истината е че PCR теста хваща всички вируси не само ковид!!!!Че дори с положителен тест човек има 90% вероятност да е болен от всичко друго но не и от ковид!!!!
      И това нещо го знаят иначе няма с лека ръка да ги пускат без да са сигурни дали са оздравели!!
      Що се отнася до смъртността, в Хасково е 5% но колко от тези хора доказано починаха от инфаркт и инсулт а ги писаха от корона!!!Пример доктор Стайкова-инфаркт жената не е работоила от март месец и не беше на първа линия или председателя на общ.съвет Харманли от инсулт ама за статистиката от ковид!!!!!
    • Мл
      Младок
      7 -4
      14:15, 26 ное 2020
      Сервитьорче,толкова ли те е яд,че три седмици няма да изнудваш хората за бакшиш.Толкова си ли жалък и злобен,за да поставяш под съмнения смъртта на хората,за да извъртиш истиността и да допренесеш повече към пропагандата си.Тези хора са починали и до там.Как може да сте такива изруди и пиявици.
  • 4
    Би
    Бивш студент
    17 -7
    09:53, 26 ное 2020
    Герберска област сме, затова бройката се завишава. Каквото кажат отгоре, ние изпълняваме. Кмета от Герб, Областната от Герб, Кметовете на Харманли, Любимец и другите населени места в областа Герб, служителите в държавната администрация Герб и ДПС, вие какво искате?! Статистиката се наглася. Това го знам от моят преподавател по Статистика в УНСС доц. Марияна Коцева. Тя ми казваше, че ако не слушкаш по-висшестоящите от теб и не правиш статистиката такава каквото ти кажат, няма да папкаш. Затова не вярвам на статистиките!
    • Мл
      Младок
      9 -13
      10:16, 26 ное 2020
      А на мен един доцент ми каза,че си бил много палав... Виж коментара
    • Би
      Бивша студентка
      11 -5
      10:56, 26 ное 2020
      Ти УНСС за университет ли го имаш ! Мълчи си поне не казвай къде си завършил . Като знам как влизате с 3-ки , и не ти е преподавал проф. Дочев ,толкова ти е и образованието.
    • До
      До Младок
      10 -2
      11:25, 26 ное 2020
      Абе Младок ти нямаш ли работа?
      Всеки ден висиш в интернет и коментираш, за щяло и нещяло!
      Така ли се работи на държавна работа? Нищо да не правиш. Затова ли плащаме данъци, за да издържаме такива хрантутници като теб, които после ни и плюят нас работещите в частния сектор?!
      Заради такива паразити като теб държавата е на този хал. За теб важи с пълна сила поговорката: Храни куче да те лае!
    • 36
      3662
      7 -5
      11:28, 26 ное 2020
      А бе младок скрий се в мишата си дупка а ако можеш да направиш едно от двете невъзможни неща на този свят върни се и не се раждай повече!!!!
    • Мл
      Младок
      5 -4
      14:19, 26 ное 2020
      Ох душичките.
      Засегнати са стабилно.
      Единият сигурно е обвързан с фитнесите,а другият ресторанти/кафета.
      Съжалявам,но нямам състрадание към вас,особено като знам какви измамниците сте,а да и разпространители на инфекцията.Сивият сектор в действие.Споко,Бойко ще помага на шефовете ви,а вие вземете трошичките.Жалкари.
    • 36
      3662
      2 -4
      16:24, 26 ное 2020
      Хей бок...лук младок нито съм сервитьор нито съм засегнат от затварянето!!!
      Заради речника който използваш съм принуден да говоря на твоя език!!!
      Жалък си и неграмотен не можеш да разбереш нашата философия нито се опитваш да вникнеш в това което твърдим вече все повече хора!!!Вярваш сляпо на шепа боклу...ци като теб които са начело на държавата!!!И още нещо заради епитетите които използваш ако знам кой си ще те пребия да се научиш как се говори особено с по-възрастен!!!
  • 5
    95% от новините в медиите са
    боклук , предназначен:
    - да заслепи сетивата на хората
    - да претовари мисленето им с много информация
    - да ги накара да скачат по команда
    .....
    Така де ,
    между 2 реклами на суджук и мастика и турски сериал ,
    не ти остчва време да се сетиш че си Роб , гяур, рая , 2 -ра категория , бета маймуна
  • 6
    ИП
    и по страшно ще стане
    3 -1
    17:18, 26 ное 2020
    Няма страшно - до утре петък така хубаво ще се разпространи дифузно от училищат вируса навсякъде, че после тези три седмици ще се лекуват голяма част от хората - ама понеже няма легла и най-вече в лекари - ВКЪЩИ и който оцелее, оцелее! А част от учениците ще продължат безсимптомно да разнасят ковида! И накрая след три седмици - вместо коледа - истински мор! Хак да им е на директорките на училища, които от инат оставят заразата да върлува, загрижени само за поста и рейтинга си! Убийци са тези мръсници!
    • 36
      3662
      1 -1
      18:43, 26 ное 2020
      А вие сте луд(а)!!!!!!
Последни новини