От х:

Днес в x:

-1 °C

„Възраждане“ против ремонт на площад в Харманли за 4 млн. лв., настояват за по-малко бежанци

Членове и симпатизанти на политическа партия „Възраждане“ от Харманли излязоха на протест днес. Те се събраха пред сградата на община Харманли, където в този момент се провеждаше заседание на Общинския съвет.

Основното им искане е предвидените около 4 млн. лв. за ремонт на площад „Възраждане“ в Харманли да бъдат използвани за други цели. Вече имало сключен договор между кметството и фирма изпълнител чрез инженеринг.

Според представителите на партията, площадът в Града на Белоногата няма нужда от мащабен ремонт. Един от партийците заяви, че е достатъчно теренът да бъде измит. Смятат, че парите могат да се използват за подмяна на компрометирани участъци на ВиК мрежата, по които често стават аварии и това води да спиране на водата, което се оказва голям проблем за харманлийци в момент на пандемията от коронавируса. Отделно входирали искане до общината за премахване на къщи, които според тях са незаконни и били построени върху главен водопровод. След разрушаването на постройките, да се предложат на обитателите общински жилища.

От „Възраждане“ настояват за периодично публикуване на актуална информация за броя на потребителите в Бежанския център в Харманли, за произхода им и за здравния статус. Според политическите представители се увеличава броят на мигрантите в града. Настояват за незабавна екстрадиция на мигрантите, като според тях, те нямат право на бежански статут.

Имали сигнал от граждани, че в бежанския център има случаи на краста, а освен това получи информация, че е заразена и служителка в един от хипермаркетите.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Не
  Не си играйте на политика
  8 -4
  14:29, 25 ное 2020
  Цялата им работа на "възрожденците" е една жена каза а чичи коста ми даде поръчка. Някой наясно ли е че не може като са ти одобрили проект за ремонт на площад, ти да вземеш парите и да копаеш водопроводи. Въобще нека да уважаваме малко аудиторията и да не и представяме като "новина" нещо което дрънкат празни тенекии.
  • Въ
   Възраждане
   4 -2
   17:31, 25 ное 2020
   А вие запознат/ а ли сте с фактите по поръчката а ръсите глупости в коментара си?
 • 2
  Ar
  Arise
  4 0
  18:03, 25 ное 2020
  Ремонт на този пиклив площад не може да струва толкова много.
  Това е кражба със съответния тлъст рушвет за Корумпираната.
 • 3
  Кю
  Кюмуров
  5 0
  19:11, 25 ное 2020
  1000 квадрата плочки как може да струват 4 милиона. Златни да са, пак няма да струват толкова. И толкова ли е жизнено необходим тоя площад. От където и да го погледнеш си е пълна корупция и кражба на държавни(наши) пари. При комунизма при 100% държавно такива кражби нямаше. Сега 90% е часно, а кражбите от държавата са колосални. Аз 40 г копах въглища в Димитровград и една бучка не можах да открадна. Само една дръжка за кирка присвоих.
 • 4
  Ат
  Атанасова
  2 0
  13:10, 27 ное 2020
  Да се намерят средства за МБАЛ Харманли! Нямат никаква апаратура, нямат апарати за кислородно дишане!С подобна сума болницата може да изглежда, като болницата в Свиленград. Сградата е необходимо да се санира, да се обзаведе с болнични легла. Да се осигурят нормални условия за пребиваващите !На този етап, града има искряща нужда от това!!!

Хороскоп за 19.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
19 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
19 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
19 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
19 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
19 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
19 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
19 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
19 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
19 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
19 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
19 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
19 яну 2021
Последни новини