От х:

Днес в x:

3 °C

Акт за консервна фабрика без измерване на замърсяването от отпадъчни газове

Акт е съставен на консервна фабрика в Хасково за неизвършване на собствени периодични измервания на емисиите на отпадъчни газове, съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково.

През октомври еко инспекцията е извършила общо 138 проверки на 132 обекта в Хасковска и Кърджалийска области. Дадени са 20 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 18 акта, наложена е 1 санкция и са издадени 5 наказателни постановления за 9600 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди е 838 лв.

Съставени са 13 акта за разораване на пасища в защитени зони, което е в нарушение на забрани от заповедите за обявяването им. Акт е съставен на Общините Харманли за неподдържане в техническа и експлоатационна изправност на ПСОВ в село Бисер.

Издадени са 2 наказателни постановления по 2000 лв. на физически лица за събиране, съхранение и разкомплектоване на излезли от употреба МПС и за неизпълнение на предписание за почистване на излезли от употреба гуми и предаването им на лице, притежаващо документ съгласно Закона за управление на отпадъците.

В резултат на осъществения контрол, през месеца са почистени 4 нерегламентирани сметища в региона.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ар
  АРСЕН ЛЮПЕН
  10 0
  11:56, 6 ное 2020
  Ще насоча вниманието на всички четящи статията към следното изречение: "Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди е 838 лева." Е как мислите пука ли им на глобените за сумите с които са глобени ,след като държавните хрантутници на наша издръжка ни се търсят парите? Крайно време е на отговорните за събирането на глоби и наказания ,заплатата да им бъде обвързана с процента от сумите които трябва да съберат,а не като сега да получават заплатата на калпак и бонусите също.
  • Ща
   Щата и Бензина
   2 0
   22:43, 6 ное 2020
   са 10 пъти повече от файдата
   ....
   Или не си вършат работата
   или са за съкращаване
 • 2
  12
  123
  3 0
  06:36, 7 ное 2020
  Вземат си "глобите" на ръка.
 • 3
  Гр
  Гражданин
  0 0
  19:38, 7 ное 2020
  Поредната безмислена статия лишена от имена.

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини