От х:

Днес в x:

Акт за консервна фабрика без измерване на замърсяването от отпадъчни газове

Акт е съставен на консервна фабрика в Хасково за неизвършване на собствени периодични измервания на емисиите на отпадъчни газове, съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково.

През октомври еко инспекцията е извършила общо 138 проверки на 132 обекта в Хасковска и Кърджалийска области. Дадени са 20 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 18 акта, наложена е 1 санкция и са издадени 5 наказателни постановления за 9600 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди е 838 лв.

Съставени са 13 акта за разораване на пасища в защитени зони, което е в нарушение на забрани от заповедите за обявяването им. Акт е съставен на Общините Харманли за неподдържане в техническа и експлоатационна изправност на ПСОВ в село Бисер.

Издадени са 2 наказателни постановления по 2000 лв. на физически лица за събиране, съхранение и разкомплектоване на излезли от употреба МПС и за неизпълнение на предписание за почистване на излезли от употреба гуми и предаването им на лице, притежаващо документ съгласно Закона за управление на отпадъците.

В резултат на осъществения контрол, през месеца са почистени 4 нерегламентирани сметища в региона.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ар
    АРСЕН ЛЮПЕН
    10 0
    11:56, 6 ное 2020
    Ще насоча вниманието на всички четящи статията към следното изречение: "Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди е 838 лева." Е как мислите пука ли им на глобените за сумите с които са глобени ,след като държавните хрантутници на наша издръжка ни се търсят парите? Крайно време е на отговорните за събирането на глоби и наказания ,заплатата да им бъде обвързана с процента от сумите които трябва да съберат,а не като сега да получават заплатата на калпак и бонусите също.
    • Ща
      Щата и Бензина
      2 0
      22:43, 6 ное 2020
      са 10 пъти повече от файдата
      ....
      Или не си вършат работата
      или са за съкращаване
  • 2
    12
    123
    3 0
    06:36, 7 ное 2020
    Вземат си "глобите" на ръка.
  • 3
    Гр
    Гражданин
    0 0
    19:38, 7 ное 2020
    Поредната безмислена статия лишена от имена.
Последни новини