От х:

Днес в x:

ОбС прие назначаване на комисия за изграждане на „джобове“ за паркиране в Хасково

Изображение 1 от 2

    Общинският съвет на Хасково прие предложението за сформиране на комисия за изграждане на „джобове“ за спиране и престой на автомобили върху част от тротоарите по натоварените улици и булеварди в областния град. Целта е да се отпуши трафика.

    Предложението бе на общинския съветник Тодор Кръшков. По време на онлайн заседанието днес бяха изказани неодобрителни мнения. Един от местните парламентаристи заяви, че ще се създаде лош прецедент, ако предложението бъде прието и ще последват сходни такива за сформиране на комисии за различни обследвания.

    Съветникът Иван Минев коментира, че като във всеки един по-голям град паркирането е проблем, а Кръшков поставя началото за решаването му.

    В крайна сметка докладната беше приета - 27 съветници гласуваха „за“, 6 „против“ и 1 „въздържал се“.

    Така ще бъде дадена възможност част от тротоарите, там където са по-широки и в пространството между дървета, да се обособят като места за паркиране. За целта обаче ще се сформира комисия, която да прецени къде точно може да се направят такива „джобове“, наподобяващи тези за контейнерите за смет.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (36)

    • 1
      On
      One Euro Man
      39 -7
      12:37, 6 ное 2020
      Ега ти общинския съвет, щом се води по един филолог с пристрастия към развеселяващи флуиди.
      • Ко
        Колоездач
        15 -1
        19:23, 6 ное 2020
        Някой градове приютяват колите други хората. Ако искаме нормален град трабва да се върви към вело алеи и намаляне на трафика. Направете комисия за вело алеи и я пратете в Холандия, Дания, Герания, Австрия да видят как се прави. Какви джобове за паркиране, какви пет лева, децата ви искат друго.
      • Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
      • Ако си я вършеха няма да има
        неправилно паркирани коли
        ....
        200 долара глоба и се научаваш бързо - бързо
        ....
    • 2
      Ha
      haskovo
      33 -3
      12:41, 6 ное 2020
      Каквото и да се сформира, ако няма кой да следи и наказва нарушителите, ще бъде " врата у поле"! Днес излизам от ул."Цар Калоян" за да завия наляво по бул."Стефан Стамболов" и една кола е застанала почти на кръстовището и скрива видимостта. Преминах, но видях че идваща от ляво кола бе изненадана. За цялата отсечка от "Цар Калоян" до бул"Съединение" е забранено спирането, ама такъв тепегьозлък е в повече дори по нашите географски ширини! Кръстовището е на метри от Обшинска поличия!
      • Sl
        sled haskovo
        11 0
        17:01, 6 ное 2020
        Преди малко завих от "Ст.Стамболов" за "Цар Калоян" и на гореописаното место имаше "Мерцедес" на "аварийни". Завива се трудно, а зад него имаше место. На "Цар Калоян" има синя зона, но...струва 1 лев на час.
      • Ня
        Някой
        4 -9
        19:44, 6 ное 2020
        Там паркират за малко родители които си забират де... Виж коментара
      • Sl
        sled haskovo
        6 -2
        20:42, 6 ное 2020
        Абе знаците са, за да се спазват. Ако си бил ти, не се оправдавай, защото деца не излизат от училище в 17:00. Защо не спират на отсрещната страна а скиват видимостта на завоя? Не мисля че Мерцедеса няма 1 лев, но "Андрешко" здраво е влязал в душата.
      • Бу
        Буркан паднал от терасата
        0 -1
        03:26, 7 ное 2020
        ако падне върху колата в джоба някоя саксия ,
        ще е голям зян
        ...
        Щото живеещия не е виновен че
        оня си е паркирал колата под терасата му
        ...
        А един път като си бях в Кауньдере , гледам 12 през нощта и една кола странно свети пред съседния блок. Докато отида вече гореше - някой и подпалил гумата. За 5 минути стана на
        100% щета
    • 3
      Аа
      Аа
      22 -1
      12:43, 6 ное 2020
      За ул. Добруджа в района на супермаркетите има такава молба от гражданите отпреди 1-2 години и Е одобрена, но така и нищо не се случи до момента.
      • Ми
        Милев
        9 -1
        13:35, 6 ное 2020
        Между блока на ул. Веслец 5 и блока на улица Добруджа 38 магазина за продажба на бои и стоителни материяли има нужда от изход за раширяване на паркинга.Срешу охранителната фирма 168 на улица Добруджа и улица Аида могат да се формира стоянка за 7 автомобила.
      • Да
        Да
        0 0
        22:16, 6 ное 2020
        Да, молбата е за места за косо паркиране и престой пред магазините, защото сега се спира върху пешеходната пътека направо. Целият квартал чака от години това ...
    • 4
      Ха
      ха да видим
      13 0
      12:55, 6 ное 2020
      Да видим какво ще произлезе от това.Много пъти общинския съвет решава някакви неща и после нищо не следва.И по горния коментар е съвсем прав - нищо не се случва ако някой не съблюдава за реда.Общинска полиция ли ще е не знам, но някой трябва да отговаря и най вече да глобява ако разпоредбите не се спазват.
      • Ин
        Инвалидна Количка
        1 0
        03:30, 7 ное 2020
        При нас
        Първо мислят как да направят достъпа на инвалиди с инвалидни колички
        ....
        Второ за колите
        ....
        В Извратенстана на Мутрите мислите
        Първо за колите и След това за гяурите ... Кръшков , Кръшков - дребна балканска душа
    • 5
      До кога ще търпите групичката на елементарните автотърговци,лежащи на миналото си величие,живущи на улици "дунав" № 20 и "тимок" №35 и постоянно спиращите се коли на знак "стоп'',както и на тротоарите пред жилищните пространства,където не могат да преминават спокойно пешеходци, да се вземат мерки от служителите на корз, общинска полиция и общинска данъчна дирекция!
      • Хи
        Химената
        7 0
        15:59, 6 ное 2020
        Ааа, има време ! Още 20 години поне !
    • 6
      Ва
      Васко
      20 -1
      13:15, 6 ное 2020
      Да вземат тия от ОС да помислят малко и за родителите с колички. Например по ул. Драгоман и ул. Бузлуджа е невъзможно придвижването на пешеходци по тротоара от коли, а за родители с колички да не говорим /а ако имаш близнаци филма е още по-интересен/. Също така трябва да се направи и хубава санитарна сеч на дървета и тяхната подмяна където е необходимо, защото корените им повдигат плочките и се получават скалистите планини. Техническите прегледи са проформа навсякъде - ако са както трябва 50 % от колите ще отпаднат.
    • 7
      Ан
      Анго
      7 -16
      13:53, 6 ное 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 8
      Ан
      Анго
      6 -12
      14:00, 6 ное 2020
      Ако обичате коментари за спрени коли по тротуари... Виж коментара
      • Он
        ончо
        4 0
        15:53, 6 ное 2020
        Думкай са бе манго
      • Кр
        Кристина Петрова
        7 0
        18:45, 6 ное 2020
        Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
      • Ни
        Никой
        3 -1
        18:47, 6 ное 2020
        Оправи си правописа, тротоар се пише, неграмотна мишко
      • Па
        Паяка
        4 -1
        19:49, 6 ное 2020
        В понеделник ще дойде "Паяка" малко да ги разреди колите ти Анго! Много си нагъл ама ще клекнеш 😄
    • 9
      Да
      Дамбовеца
      7 -8
      14:01, 6 ное 2020
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 10
      Ха
      хасковлия
      16 -1
      14:13, 6 ное 2020
      В Европа никъде не е разрешено паркирането на тротоар. Защо не почерпим работещ опит вместо да узаконяваме неправилно паркиране. Лондон е пълен с тесни улички, където има разчертани места за паркиране, например 4 броя, след това има разстояние на което да се разминават автомобилите и пак няколко разчертани места. Спазва се стриктно , защото глобите са солидни. Какво пречи по Г.Корков, където е направена снимката да се приложи този опит. Какво пречи по ул.Дунав, след магазина на Монимес да се разчертаят места за паркиране , за да няма струпване на два реда спрени коли, коя успоредно, коя диагонално, коя перпендикулярно... в общи линии безразборно. На всички улици в града могат да се разчертаят места за паркиране на този принцип и да не се затормозява движението. Мисля, че има достатъчно специалисти, които да обмислят добре, къде какво да се направи. Боята едва ли ще е проблем.
    • 11
      Го
      Гост
      10 0
      14:30, 6 ное 2020
      Решение винаги може да се намери, но колко ще спазват установения ред
    • 12
      Ha
      Haskovo в 21 век
      11 -1
      16:18, 6 ное 2020
      Никой ли не е запознат с паркинг кули....... Цената на инвестицията е в пъти по-евтина от строежи на многетажни паркинги от бетон. Но от двупосочните улици почти не остнаха.А кога ще се движим с велосипеди ,електро и подобни, че то няма как при сега действащи паркоместа на улици. Вместо ремонт и равни тротоари, ще се изрязват.....Велодвижението за града е неуредено. Много ли струва да се помисли , направи план и след това гласуване..... А никой ли не е виждал и чувал за градове, където и трудноподвижните са в движение на улицата. Да се мисли за бъдеще, а не днес така, утре друг да му мисли.
    • 13
      На
      наглеци
      11 -1
      17:15, 6 ное 2020
      Ами така ще е - паркингите на града в една единствена фирма за години напред, и стоят празни половината - защото народа няма пари да плаща. Пък улиците пълни с паркирани коли! Докато една фирма прибира и обира парите на гражданите, гражданите се чудят как да свържат двата края! Ех не се наядоха тези митнически далавераджии - голем бизнес, голема работа - на подарени терени, без никакви инвестиции и с няколко пенсионера на 4-часа, без здравни осигуровки - парите направо текат към това бизнесменско простолюдие!
    • 14
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 15
      Си
      Сиера 90
      11 0
      18:59, 6 ное 2020
      Ей много умен и кадърен господин Кръшков и с това предложение ли си заработвате заплатата в Обс тцъ тцъ ... А примерно план на града за такова нещо дали сте чували велоалеи и т.н. горнте коментари са си обективни с тези джобове абсолютно нищо няма да се постигне хващам се на бас за една бутилка узо ...
    • 16
      Общинския съвет се състои от 27 броя дебили, 6 броя с акъла си и 1 дето го е срам да каже че е с акъла си.
      • Не
        Не
        4 0
        21:18, 6 ное 2020
        Там с акъла си няма, не се заблуждавай от гласуването. Тия 6-те по принцип са против, ама за 1 година, освен че поискаха снемане на един портрет, друго не са направили.
    • 17
      Аб
      Абе
      4 0
      07:41, 7 ное 2020
      Ще ли да правят джобове, всички тротоари в Хасково се ползват за паркинги, само бордюра да не е висок, направете така че тротоарите да се ползват от пешеходци
    • 18
      Гр
      Гражданин
      4 0
      07:41, 7 ное 2020
      Като се отнемат тротоарите така няма ли да бъдат ощетени пешеходците
    • 19
      Ки
      кики
      4 -2
      08:42, 7 ное 2020
      Кръшков, откакто се продаде на ГЕРБ, все глупости говориш!
    Последни новини