От х:

Днес в x:

-1 °C

ОбС прие назначаване на комисия за изграждане на „джобове“ за паркиране в Хасково

Изображение 1 от 2

  Общинският съвет на Хасково прие предложението за сформиране на комисия за изграждане на „джобове“ за спиране и престой на автомобили върху част от тротоарите по натоварените улици и булеварди в областния град. Целта е да се отпуши трафика.

  Предложението бе на общинския съветник Тодор Кръшков. По време на онлайн заседанието днес бяха изказани неодобрителни мнения. Един от местните парламентаристи заяви, че ще се създаде лош прецедент, ако предложението бъде прието и ще последват сходни такива за сформиране на комисии за различни обследвания.

  Съветникът Иван Минев коментира, че като във всеки един по-голям град паркирането е проблем, а Кръшков поставя началото за решаването му.

  В крайна сметка докладната беше приета - 27 съветници гласуваха „за“, 6 „против“ и 1 „въздържал се“.

  Така ще бъде дадена възможност част от тротоарите, там където са по-широки и в пространството между дървета, да се обособят като места за паркиране. За целта обаче ще се сформира комисия, която да прецени къде точно може да се направят такива „джобове“, наподобяващи тези за контейнерите за смет.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (36)

  • 1
   On
   One Euro Man
   39 -7
   12:37, 6 ное 2020
   Ега ти общинския съвет, щом се води по един филолог с пристрастия към развеселяващи флуиди.
   • Ко
    Колоездач
    15 -1
    19:23, 6 ное 2020
    Някой градове приютяват колите други хората. Ако искаме нормален град трабва да се върви към вело алеи и намаляне на трафика. Направете комисия за вело алеи и я пратете в Холандия, Дания, Герания, Австрия да видят как се прави. Какви джобове за паркиране, какви пет лева, децата ви искат друго.
   • Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
   • Ако си я вършеха няма да има
    неправилно паркирани коли
    ....
    200 долара глоба и се научаваш бързо - бързо
    ....
  • 2
   Ha
   haskovo
   33 -3
   12:41, 6 ное 2020
   Каквото и да се сформира, ако няма кой да следи и наказва нарушителите, ще бъде " врата у поле"! Днес излизам от ул."Цар Калоян" за да завия наляво по бул."Стефан Стамболов" и една кола е застанала почти на кръстовището и скрива видимостта. Преминах, но видях че идваща от ляво кола бе изненадана. За цялата отсечка от "Цар Калоян" до бул"Съединение" е забранено спирането, ама такъв тепегьозлък е в повече дори по нашите географски ширини! Кръстовището е на метри от Обшинска поличия!
   • Sl
    sled haskovo
    11 0
    17:01, 6 ное 2020
    Преди малко завих от "Ст.Стамболов" за "Цар Калоян" и на гореописаното место имаше "Мерцедес" на "аварийни". Завива се трудно, а зад него имаше место. На "Цар Калоян" има синя зона, но...струва 1 лев на час.
   • Ня
    Някой
    4 -9
    19:44, 6 ное 2020
    Там паркират за малко родители които си забират де... Виж коментара
   • Sl
    sled haskovo
    6 -2
    20:42, 6 ное 2020
    Абе знаците са, за да се спазват. Ако си бил ти, не се оправдавай, защото деца не излизат от училище в 17:00. Защо не спират на отсрещната страна а скиват видимостта на завоя? Не мисля че Мерцедеса няма 1 лев, но "Андрешко" здраво е влязал в душата.
   • Бу
    Буркан паднал от терасата
    0 -1
    03:26, 7 ное 2020
    ако падне върху колата в джоба някоя саксия ,
    ще е голям зян
    ...
    Щото живеещия не е виновен че
    оня си е паркирал колата под терасата му
    ...
    А един път като си бях в Кауньдере , гледам 12 през нощта и една кола странно свети пред съседния блок. Докато отида вече гореше - някой и подпалил гумата. За 5 минути стана на
    100% щета
  • 3
   Аа
   Аа
   22 -1
   12:43, 6 ное 2020
   За ул. Добруджа в района на супермаркетите има такава молба от гражданите отпреди 1-2 години и Е одобрена, но така и нищо не се случи до момента.
   • Ми
    Милев
    9 -1
    13:35, 6 ное 2020
    Между блока на ул. Веслец 5 и блока на улица Добруджа 38 магазина за продажба на бои и стоителни материяли има нужда от изход за раширяване на паркинга.Срешу охранителната фирма 168 на улица Добруджа и улица Аида могат да се формира стоянка за 7 автомобила.
   • Да
    Да
    0 0
    22:16, 6 ное 2020
    Да, молбата е за места за косо паркиране и престой пред магазините, защото сега се спира върху пешеходната пътека направо. Целият квартал чака от години това ...
  • 4
   Ха
   ха да видим
   13 0
   12:55, 6 ное 2020
   Да видим какво ще произлезе от това.Много пъти общинския съвет решава някакви неща и после нищо не следва.И по горния коментар е съвсем прав - нищо не се случва ако някой не съблюдава за реда.Общинска полиция ли ще е не знам, но някой трябва да отговаря и най вече да глобява ако разпоредбите не се спазват.
   • Ин
    Инвалидна Количка
    1 0
    03:30, 7 ное 2020
    При нас
    Първо мислят как да направят достъпа на инвалиди с инвалидни колички
    ....
    Второ за колите
    ....
    В Извратенстана на Мутрите мислите
    Първо за колите и След това за гяурите ... Кръшков , Кръшков - дребна балканска душа
  • 5
   До кога ще търпите групичката на елементарните автотърговци,лежащи на миналото си величие,живущи на улици "дунав" № 20 и "тимок" №35 и постоянно спиращите се коли на знак "стоп'',както и на тротоарите пред жилищните пространства,където не могат да преминават спокойно пешеходци, да се вземат мерки от служителите на корз, общинска полиция и общинска данъчна дирекция!
   • Хи
    Химената
    7 0
    15:59, 6 ное 2020
    Ааа, има време ! Още 20 години поне !
  • 6
   Ва
   Васко
   20 -1
   13:15, 6 ное 2020
   Да вземат тия от ОС да помислят малко и за родителите с колички. Например по ул. Драгоман и ул. Бузлуджа е невъзможно придвижването на пешеходци по тротоара от коли, а за родители с колички да не говорим /а ако имаш близнаци филма е още по-интересен/. Също така трябва да се направи и хубава санитарна сеч на дървета и тяхната подмяна където е необходимо, защото корените им повдигат плочките и се получават скалистите планини. Техническите прегледи са проформа навсякъде - ако са както трябва 50 % от колите ще отпаднат.
  • 7
   Ан
   Анго
   7 -16
   13:53, 6 ное 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 8
   Ан
   Анго
   6 -12
   14:00, 6 ное 2020
   Ако обичате коментари за спрени коли по тротуари... Виж коментара
   • Он
    ончо
    4 0
    15:53, 6 ное 2020
    Думкай са бе манго
   • Кр
    Кристина Петрова
    7 0
    18:45, 6 ное 2020
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
   • Ни
    Никой
    3 -1
    18:47, 6 ное 2020
    Оправи си правописа, тротоар се пише, неграмотна мишко
   • Па
    Паяка
    4 -1
    19:49, 6 ное 2020
    В понеделник ще дойде "Паяка" малко да ги разреди колите ти Анго! Много си нагъл ама ще клекнеш 😄
  • 9
   Да
   Дамбовеца
   7 -8
   14:01, 6 ное 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 10
   Ха
   хасковлия
   16 -1
   14:13, 6 ное 2020
   В Европа никъде не е разрешено паркирането на тротоар. Защо не почерпим работещ опит вместо да узаконяваме неправилно паркиране. Лондон е пълен с тесни улички, където има разчертани места за паркиране, например 4 броя, след това има разстояние на което да се разминават автомобилите и пак няколко разчертани места. Спазва се стриктно , защото глобите са солидни. Какво пречи по Г.Корков, където е направена снимката да се приложи този опит. Какво пречи по ул.Дунав, след магазина на Монимес да се разчертаят места за паркиране , за да няма струпване на два реда спрени коли, коя успоредно, коя диагонално, коя перпендикулярно... в общи линии безразборно. На всички улици в града могат да се разчертаят места за паркиране на този принцип и да не се затормозява движението. Мисля, че има достатъчно специалисти, които да обмислят добре, къде какво да се направи. Боята едва ли ще е проблем.
  • 11
   Го
   Гост
   10 0
   14:30, 6 ное 2020
   Решение винаги може да се намери, но колко ще спазват установения ред
  • 12
   Ha
   Haskovo в 21 век
   11 -1
   16:18, 6 ное 2020
   Никой ли не е запознат с паркинг кули....... Цената на инвестицията е в пъти по-евтина от строежи на многетажни паркинги от бетон. Но от двупосочните улици почти не остнаха.А кога ще се движим с велосипеди ,електро и подобни, че то няма как при сега действащи паркоместа на улици. Вместо ремонт и равни тротоари, ще се изрязват.....Велодвижението за града е неуредено. Много ли струва да се помисли , направи план и след това гласуване..... А никой ли не е виждал и чувал за градове, където и трудноподвижните са в движение на улицата. Да се мисли за бъдеще, а не днес така, утре друг да му мисли.
  • 13
   На
   наглеци
   11 -1
   17:15, 6 ное 2020
   Ами така ще е - паркингите на града в една единствена фирма за години напред, и стоят празни половината - защото народа няма пари да плаща. Пък улиците пълни с паркирани коли! Докато една фирма прибира и обира парите на гражданите, гражданите се чудят как да свържат двата края! Ех не се наядоха тези митнически далавераджии - голем бизнес, голема работа - на подарени терени, без никакви инвестиции и с няколко пенсионера на 4-часа, без здравни осигуровки - парите направо текат към това бизнесменско простолюдие!
  • 14
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 15
   Си
   Сиера 90
   11 0
   18:59, 6 ное 2020
   Ей много умен и кадърен господин Кръшков и с това предложение ли си заработвате заплатата в Обс тцъ тцъ ... А примерно план на града за такова нещо дали сте чували велоалеи и т.н. горнте коментари са си обективни с тези джобове абсолютно нищо няма да се постигне хващам се на бас за една бутилка узо ...
  • 16
   Общинския съвет се състои от 27 броя дебили, 6 броя с акъла си и 1 дето го е срам да каже че е с акъла си.
   • Не
    Не
    4 0
    21:18, 6 ное 2020
    Там с акъла си няма, не се заблуждавай от гласуването. Тия 6-те по принцип са против, ама за 1 година, освен че поискаха снемане на един портрет, друго не са направили.
  • 17
   Аб
   Абе
   4 0
   07:41, 7 ное 2020
   Ще ли да правят джобове, всички тротоари в Хасково се ползват за паркинги, само бордюра да не е висок, направете така че тротоарите да се ползват от пешеходци
  • 18
   Гр
   Гражданин
   4 0
   07:41, 7 ное 2020
   Като се отнемат тротоарите така няма ли да бъдат ощетени пешеходците
  • 19
   Ки
   кики
   4 -2
   08:42, 7 ное 2020
   Кръшков, откакто се продаде на ГЕРБ, все глупости говориш!

  Хороскоп за 01.12.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
  01 дек 2020
  Последни новини