От х:

Днес в x:

В Русия линейки докараха ковид пациенти в здравното министерство

Лекари докараха с линейки с пациенти в сградата на Министерството на здравеопазването в Омска област поради липса на места в болниците. 

В Омск трябва да се извърши задълбочена проверка на информацията, според която лекарите не са били в състояние да хоспитализират пациенти с COVID-19, заяви шефът на Министерството на здравеопазването Михаил Мурашко, цитиран от РИА Новости.

Той добави, че тъй като честотата на респираторните инфекции се увеличава, регионите трябва да обърнат максимално внимание на предоставянето както на болнична, така и на извънболнична медицинска помощ, като ясно изграждат маршрути.

"В тази ситуация всякакви елементи на натиск са неприемливи", заключи министърът.

Вечерта на 27 октомври бе съобщено, че в Омск в сградата на регионалното здравно министерство са пристигнали две линейки с пациенти. Лекарите привлекли внимание към себе си с включени аларми на линейките и заявили, че не могат да настанят пациенти в болницата. Те обяснили, че не могат да настанят възрастна рускиня с 80 процента увреждане на белите дробове на лечение - няколко болници отказали да я приемат. Министерството на здравеопазването на Омска област е потвърдило пред РБК, че в сградата са пристигнали две линейки, едната от които е с пациенти в тежко състояние.

На сутринта на 28 октомври стана известно, че пациентите са хоспитализирани в спешна болница, а в регионалното здравно министерство е тече разследване.

Според последните данни в регион Омски регион са установени 15 006 случая на коронавирусна инфекция. 11 917 пациенти са излекувани, 402 са починали.

Общо 1 547 774 души са заразени с коронавирус в Русия от началото на пандемията, 1 158 940 души са се възстановили, 26 589 са починали.

Омска област е субект в състава на Руската Федерация, в Сибирския федерален окръг с площ 141 140 km2 и население около 2 милиона.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини