От х:

Днес в x:

-5 °C

Нова дарителска акция събира „Капачки за бъдеще“ в Хасково

Третата поред събирателна акция на кампанията "Капачки за бъдеще" ще бъде проведена в Хасково в края на тази седмица. Организаторката на благотворителната инициатива Таня Челебиева информира, че в събота, 24 октомври, във времето от 10. до 14 ч. всеки, които има събрани капачки, може да ги дари на пункта, който ще е позициониран пред откритата сцена на пл.“Свобода“.

Събраните капачки ще бъдат натоварени и извозени от доброволци към пункта за рециклиране в с.Войводово, от където за трети пореден път се включват в благотворителната акция, като изкупуват капачките. С цел да се улесни работата на изкупвача, организаторката на акцията съветва да се предават само капачки, без с тях да има примесени елементи от друг вид пластмаса.

Сумата от рециклираните капачки ще отиде за закупуване на жизнено важна медицинска апаратура, която ще се дари на болници, неоантологични отделения в малки общини, които страдат от липса на така нужната им техника - кувьози, пулсоксиметри и редица други.

В предходните събирателни пунктове, организирани в Хасково в края на миналата година и през пролетта на тази бяха събрани общо 22 т. капачки, предадени от хора и организации, от училища от Хасково, Харманли, Димитровград, Хасковски Минерални Бани, Момчилград, Ямбол, Севлиево, Сливен, Симеоновград, Кърджали, Русе, Симеоновград.

"Стартирахме миналата година за първи път с кампания пред Младежки център, където бяха събрани около 1000 кг. капачки само от град Хасково. Около 4000 кг бе общото количество- Симеоновград, Харманли, Кърджали, Момчилград. Само за една година, въпреки тежката ситуация на пролет постигнахме още по-голям резултат със съвместни усилия", сподели Таня Челебиева. 

Заради ситуацията с мерките, наложени заради здравната пандемия, организаторката на кампанията моли гражданите, които ще дойдат на площада за предаване на капачките, да бъдат с маски и да не се задържат дълго в обсега на събирателния пункт.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Пи
  ПИЯно бар
  2 -1
  13:21, 23 окт 2020
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • Пи
   ПИЯно бар
   3 -1
   14:27, 23 окт 2020
   Хасково НЕТ с МИ отпред, коя от думите е за цензура - Таня, спонсорирам и микрофон!
 • 2
  Ст
  Стойчо
  8 -3
  13:59, 23 окт 2020
  Наивните ще събираме капачки, вместо ония с чекмеджетата да ги дарят!!!
 • 3
  а Мутрите и бейовете трупат пачки :))
  .....
  Алелуя майки анадолски

Хороскоп за 27.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
27 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
27 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
27 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
27 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
27 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
27 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
27 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
27 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
27 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
27 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
27 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
27 ное 2020
Последни новини