От х:

Днес в x:

Тонове пластмаса от Хасково отиват за рециклиране в помощ на кампанията „Капачки за бъдеще“

    Десетки хора от Хасково –деца родителите им и възрастни хора предадоха днес пластмасови капачки, събирани с месеци, в пункта на площад “Свобода“. Акцията е втората поред, която се организира в областния център като част от Националната кампания "Капачки за бъдеще". Средствата от предадените пластмасови изделия отиват по сметката на кампанията и с тях се купуват кувиози и медицинско дооборудване за АГ отделенията и детските секции към малките общински болници.

    Капачките от Хасково  за втори път ще бъдат изкупени от цех за преработка и производство на пластмасови щайги в село Войводово, съобщи организаторката на кампанията в Хасково Таня Челебиева. Тя поясни, че Хасково става своеобразен център за събирането на капачките в южната част на страната именно заради изкупвателния пункт, от където са заявили, че отново  подават ръка на благородната кауза. Очаква се един тон капачки днес да пристигнат направо в цеха във Войводово от Момчилград.

    Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова също подкрепи националната кампания днес преди обед.

    Областният управител коментира, че харесва кампанията от една страна, защото е свързана с опазването на природата, а от друга, защото е в помощ на деца.

    От  „Голямото сърце“ пред сградата на Областна администрация, където също се събират капачки, бяха предадени  няколко туби.

    А сред първите, които се включиха в кампанията в Хасково бяха учениците от местната езикова гимназия. Те напомниха, че  училището е също един от пунктовете, в които непрекъснато могат да се предават събраните количества капачки.

    А някои от хората, като семейство от областния град,  които дойдоха на площад „Свобода“ днес, се бяха постарали освен да донесат капачки, да ги подредят така, че и емоционално да изразят подкрепата си към кампанията. Капачките в няколко от бутилките бяха сортирани и подредени в цветовете на трибагреника.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Да
      да
      21 -3
      13:54, 20 юни 2020
      За едни капачки -за други пачки. Народа наистина е Ентелегентен
    • 2
      Отговарят на
      пачка 500 евро
    • 3
      11
      11111
      13 -2
      16:10, 20 юни 2020
      за едно чекмедже стигат ли...за едно чекмедже стигат ли...Влади да им удари едно Д.Д.С. че чекмеджето...извинявайте хазната е празна...
    • 4
      Ne
      nelicha - нелича
      18 -1
      18:17, 20 юни 2020
      Моето семейство , също събра две десет литрови туби с капачки . Ще помоля , политици и управляващи . Да не си правят пиар на гърбът на тази кампания . Защото те са виновни да събираме капачки за ковъози .
      • Не
        Нелич- брато
        14 -1
        18:26, 20 юни 2020
        не са виновни политиците. виновни сме всички ние че ги търпим. доста от българите гледат келепира и си плюят на суратя. и не само на техния си ами и на нашия
    • 5
      Бр
      Братчеда
      5 -1
      20:55, 20 юни 2020
      Щял да спира санирането от пред епидемични мерки с цел безопастност щото щяло криза да има абе хора какво става гооолям смях този не е с всичкият си а съшото време отваря всики бардаци сутрин казва едно че ще има рестарт на обяд казва друго а вечер една голяма лъжа
    Последни новини