От х:

Днес в x:

26 °C

Тонове пластмаса от Хасково отиват за рециклиране в помощ на кампанията „Капачки за бъдеще“

  Десетки хора от Хасково –деца родителите им и възрастни хора предадоха днес пластмасови капачки, събирани с месеци, в пункта на площад “Свобода“. Акцията е втората поред, която се организира в областния център като част от Националната кампания "Капачки за бъдеще". Средствата от предадените пластмасови изделия отиват по сметката на кампанията и с тях се купуват кувиози и медицинско дооборудване за АГ отделенията и детските секции към малките общински болници.

  Капачките от Хасково  за втори път ще бъдат изкупени от цех за преработка и производство на пластмасови щайги в село Войводово, съобщи организаторката на кампанията в Хасково Таня Челебиева. Тя поясни, че Хасково става своеобразен център за събирането на капачките в южната част на страната именно заради изкупвателния пункт, от където са заявили, че отново  подават ръка на благородната кауза. Очаква се един тон капачки днес да пристигнат направо в цеха във Войводово от Момчилград.

  Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова също подкрепи националната кампания днес преди обед.

  Областният управител коментира, че харесва кампанията от една страна, защото е свързана с опазването на природата, а от друга, защото е в помощ на деца.

  От  „Голямото сърце“ пред сградата на Областна администрация, където също се събират капачки, бяха предадени  няколко туби.

  А сред първите, които се включиха в кампанията в Хасково бяха учениците от местната езикова гимназия. Те напомниха, че  училището е също един от пунктовете, в които непрекъснато могат да се предават събраните количества капачки.

  А някои от хората, като семейство от областния град,  които дойдоха на площад „Свобода“ днес, се бяха постарали освен да донесат капачки, да ги подредят така, че и емоционално да изразят подкрепата си към кампанията. Капачките в няколко от бутилките бяха сортирани и подредени в цветовете на трибагреника.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Да
   да
   21 -3
   13:54, 20 юни 2020
   За едни капачки -за други пачки. Народа наистина е Ентелегентен
  • 2
   Отговарят на
   пачка 500 евро
  • 3
   11
   11111
   13 -2
   16:10, 20 юни 2020
   за едно чекмедже стигат ли...за едно чекмедже стигат ли...Влади да им удари едно Д.Д.С. че чекмеджето...извинявайте хазната е празна...
  • 4
   Ne
   nelicha - нелича
   18 -1
   18:17, 20 юни 2020
   Моето семейство , също събра две десет литрови туби с капачки . Ще помоля , политици и управляващи . Да не си правят пиар на гърбът на тази кампания . Защото те са виновни да събираме капачки за ковъози .
   • Не
    Нелич- брато
    14 -1
    18:26, 20 юни 2020
    не са виновни политиците. виновни сме всички ние че ги търпим. доста от българите гледат келепира и си плюят на суратя. и не само на техния си ами и на нашия
  • 5
   Бр
   Братчеда
   5 -1
   20:55, 20 юни 2020
   Щял да спира санирането от пред епидемични мерки с цел безопастност щото щяло криза да има абе хора какво става гооолям смях този не е с всичкият си а съшото време отваря всики бардаци сутрин казва едно че ще има рестарт на обяд казва друго а вечер една голяма лъжа

  Хороскоп за 21.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
  21 сеп 2020
  Последни новини