От х:

Днес в x:

-3 °C

Хасковската библиотека „Хр. Смирненски“ е носител на Националната награда „Христо Г. Данов”

Регионалната библиотека в Хасково “Христо Смирненски“ получи национално признание с присъждането й на наградата на името на „Христо Г.Данов”. Престижното отличие се връчва от Министерството на културата и Община Пловдив за принос в българската книжовна култура от 1999 г насам.

Призът за Хасковското книжовно средище е в раздела „Библиотечно дело – библиотека, библиотекар“. Той е присъден за успешното реализиране на няколко проекта, за издателската дейност на библиотеката, въвеждането на новите технологии в обслужването на читателите, както и за огромния положен труд по попълването на електорнния каталог, където заглавията са вече дигитализирани.

Победителите в конкурса за Националната награда „Христо Г. Данов” бяха определени днес от жури, в което участват представители на организаторите – Министерство на културата и Община Пловдив, както и от специалисти в областта на книгоиздаването и литературата. Номинациите и тази година бяха определени в два кръга, като последното си заседание комисията проведе в дома музей „Христо Г. Данов“, непосредствено преди самата церемония по връчване на отличията.

Наградата за цялостен принос в националната книжовна култура бе присъдена на Здравка Евтимова.

Регионалната библиотека в Хасково“ Христо Смирненски“ беше номинирана за наградата заедно с Библиотеката към Аграрен университет в град Пловдив, а мястото на фаворита е било доста оспорвано.

"Много се радваме и аз, и моите колеги. Голяма чест е за нас тази награда, защото тя е за положения труд“, сподели за Haskovo.net директорката на Регионалната библиотека в Хасково Кирилка Страшникова, която получи наградата в Пловдив.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ем
  Емигрант по принуда
  7 0
  04:26, 30 сеп 2020
  Поздравления!! Заслужено признание, че пазите жив българският дух!
 • 2
  Чи
  Читател
  6 0
  08:25, 30 сеп 2020
  Поздравления и от мен! В последните години събраха фонд от много нови книги. Повече нови и млади читатели желая! Успехи и вдъхновение и занапред!
 • 3
  Ем
  Емил Мизрахи
  5 0
  08:44, 30 сеп 2020
  Да Ви е честито!!!
 • 4
  По
  почитател
  5 0
  11:40, 30 сеп 2020
  Напълно заслужена награда! Браво!

Хороскоп за 17.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
17 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
17 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
17 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
17 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
17 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
17 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
17 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
17 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
17 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
17 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
17 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
17 яну 2021
Последни новини