От х:

Днес в x:

13 °C

"Ако Роналдо беше Чехов“ в Ковид версия

Сатира. Това е жанрът на един страхотен експеримент, който се оказа и много успешен на трупата на Хасковския театър „Иван Димов“.

Тази вечер  зрителите ще могат да гледат спектакъла „Ако Роналдо беше Чехов“, но в Ковид версия. Постановката е на  Елин Рахнев. Авторът са всички от трупата на театъра под събирателното име Кенан Тополян.

В пиесата се преплитат духовното и материалното начало. Основата на текста е  "Три сестри" на Антон Павлович Чехов, а надграждането е плод на въображението и светоусещането на трупата. В новата версия всеки от актьорите е  добавил от своите преживявания през последните месеци, а видоизменението на текста от първоначалния вариант е в синхрон с новото време на здравна пандемия. „Текстът си е много наш и е отворен, така че можем да го видоизменяме в каквато посока решим и да добавяме злободневни теми. То така е и мислено представлението -да може да се освежава и да претърпява различни интерпретации. В случая няма как да не отразим преживяванията си около Ковид.“, разказа директорът на театъра Стелиян Николов. Той също е в една от ролите. Димитър Атанасов - Шърата играе самия Чехов, а останалите носят  в себе си по малко и от руския гений, и от футболния бог - Роналдо. В ролята на "сестрите" са Добриела Попова, Иванка Шекерова и Николета Малчева. Петър Влайков и Стефан Цирков се превъплъщават в мъжките образи в пиесата.

За Стелиян Николов края на септември, тази година, бележи и професионален юбилей, тъй като на 21-ви септември преди десет години става част от трупата на театъра в Хасково, а малко след него се включват и останалите популярни лица от местната сцена.

Спектакълът на Кенан Тополян “Ако Роналдо беше Чехов” ще се играе от 19 часа.

Входът ще е с пропуски. Всички противоепидемиологични мерки са спазени. Максималният брой зрители в залата е през стол и така до 145 души в салона.

Това е първата пиеса в Хасково, която връща злителите в театралната зала, след рестарта на спряната дейност на трупата заради наложените мерки покрай коронавируса.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ши
  Широв
  5 -2
  07:26, 23 сеп 2020
  Това е напористата посредственост. Когато усещат , че са нули, се прикачват към нещо голямо, като паразити. Защо тези некадърници смятат, че като лепнат в заглавието "Роналдо", ще спукат по шевовете залата. И знаят ли тези посредственици, че Роналдо и Чехов са нещо като захар и сол. Аз не бих отишъл , защото се опитват да ме привлекат като шаран с лъскава стръв. Оставете настрана и Чехов. И той и Роналдо са високи летви за вас.
  • Пр
   Простотия ще е
   3 -1
   10:22, 23 сеп 2020
   И аз усещам някаква блудкавост в това да забъркаш в едно Роналдо и Чехов. Обидно е и за двамата. Чехов, който по цял ден седи и мисли, и Роналдо, който цял ден бяга .
 • 2
  Хи
  хихихихи
  5 -1
  08:06, 23 сеп 2020
  Пиесата се казва "Дървеното желязо".
 • 3
  Че
  Чехов
  4 -1
  08:39, 23 сеп 2020
  Нещо стойностно през последните години?Нищо не беше халтурата при соца,тия са върха на Марианската падина.
 • 4
  Ох
  охохох
  3 -1
  09:14, 23 сеп 2020
  Палячовци. Следващата постановка ще се казва "Ако Шекспир беше Меси". Живяхме, когато имаше цензура, живеем когато няма цензура. И какво? Сулю и Пулю замърсява атмосферата .
 • 5
  Ко
  Кофти, ЦиркоФ.
  3 -1
  10:16, 23 сеп 2020
  Не мога да си обясня тези безделници кой ги храни и колко държавна пара прахосват. Живеят по комунистически, а в душите си са антикомунисти. Тези средства не могат ли да се насочат към нещо полезно, например да се асфалтира една улица. Роналдо през 3 дни го гледаме и му се възхищаваме. Защо трябва да отида и там. А тези човеци забъркват и Чехов. А изобщо знаят ли кой е Чехов. Прочели ли са нещо от него. Отвратен съм само от заглавието. Явно искат на гърба на двама великани да си заработят сиренцето.

Видеа по темата

Още новини

Хороскоп за 30.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще ви се наложи да бъдете нащрек, тъй като работата ви подставя в ситуации, в който трябва да се действа бързо. Добре ще е ако не сте сами в начинанията си, а си осигурите подкрепата на човек, на когото можете да разчитате. Имате късмет в личен план, където успявате да постигнете нещо, към което отдавна се стремите. Не пропускайте шансовете си.
30 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Настроението ви днес е чудесно и са налице всички предпоставки да се радвате на един страхотен ден. Работата ви върви по план, а и вие не давате възможност за погрешни стъпки. Радвате се на ползотворно сътрудничество с близък колега. Обърнете достатъчно внимание на човека до вас , така че да се почувства щастлив.
30 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще браните независимостта си, защитавайки интересите и правото си на личен избор. Не позволявайте чуждото мнение да влияе на настроението ви, работете върху задачите си старателно и отговорно. Това ще се отрази на възнаграждението ви, и колкото сте по-прецизни, толкова по-добре за финансите ви.
30 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Финансови и други интереси ще поставят някои от вас в условия да избирате между повече от една възможност. Няма да сте безразлични и към нечии нужди, очакванията към вас не свършват. Дайте си повече отдих и разнообразие в живота. Не се противете на онези, които с обич ще ви помогнат да се разтоварите от грижите ви.
30 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Можете да си позволите повече разточителство за близките ви, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. На път сте да задълбочите връзката си, но помислете за поведението си, като не изпадате в крайности. Общият ви път изисква компромиси, готови ли сте на тях? Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
30 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Независими и открити, ще ви бъде по-лесно да изразите мнение и вземете отношение по спорен въпрос. Ще реализирате намеренията си, още повече, че мотивацията ви е силна. С подкрепа на подходящите хора ще спазите срокове или по-точно ще се включите навреме в интересуващо ви начинание или друго, важно за вас събитие.
30 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приемете събитията, а ако имате забележки се стремете към промяна, но с конструктивни решения и мирни средства. Изчистете съзнанието си от всякаква агресивна мисъл, проявете доброто у себе си. Така ще повлияете и на други да се развиват в правилната посока. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период, пластовете се разместват.
30 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Разпределете силите си за да ви стигнат за всичко, с което ще се ангажирате днес. Това е гаранция за успешно приключване и на срочните задачи. Роднини ще ви създадат тревога със свой здравословен проблем. Потърсете съвет и помощ от специалисти, не предприемайте самолечение.
30 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Появата в живота ви на една личност ще събуди позабравени чувства. Приятели ще ви помогнат да осъзнаете пропуските с, но и да ги наваксате. Обърнете внимание на храната си. Полезно е да разнообразите менюто. Заложете на плодове и зеленчуци и по-малко на месо и мазнини.
30 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
От днешния ден може да зависи част от бъдещата ви работа. Подхождате със завидно спокойствие към всеки проблем около себе си. Уверени сте, че няма нещо, с което да не можете да се справите. Постарайте се да сдържате емоциите си и да не показвате неодобрението си за неща, които не харесвате. Ще имате възможност за последна дума.
30 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Част от вас са обхванати от колебания относно бъдещата си работа и това заплашва да дисбалансира настоящите ви задължения. Затова се съсредоточете върху момента и не губете време за излишни притеснения. С течение на времето ще успеете да намерите най-подходящия за вас избор. Необвързаните от вас са обсебени от привлекателна и загадъчна личност.
30 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С нечия подкрепа ще направите правилния избор, доверявайки се на опита и знанията. Не пропускайте да отдадете заслуженото, изразявайки благодарността си по подходящ начин. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си. Запазете доброто си настроение и вечерта, очакват ви приятни емоции.
30 окт 2020
Последни новини