От х:

Днес в x:

15 °C

"Ако Роналдо беше Чехов“ в Ковид версия

Сатира. Това е жанрът на един страхотен експеримент, който се оказа и много успешен на трупата на Хасковския театър „Иван Димов“.

Тази вечер  зрителите ще могат да гледат спектакъла „Ако Роналдо беше Чехов“, но в Ковид версия. Постановката е на  Елин Рахнев. Авторът са всички от трупата на театъра под събирателното име Кенан Тополян.

В пиесата се преплитат духовното и материалното начало. Основата на текста е  "Три сестри" на Антон Павлович Чехов, а надграждането е плод на въображението и светоусещането на трупата. В новата версия всеки от актьорите е  добавил от своите преживявания през последните месеци, а видоизменението на текста от първоначалния вариант е в синхрон с новото време на здравна пандемия. „Текстът си е много наш и е отворен, така че можем да го видоизменяме в каквато посока решим и да добавяме злободневни теми. То така е и мислено представлението -да може да се освежава и да претърпява различни интерпретации. В случая няма как да не отразим преживяванията си около Ковид.“, разказа директорът на театъра Стелиян Николов. Той също е в една от ролите. Димитър Атанасов - Шърата играе самия Чехов, а останалите носят  в себе си по малко и от руския гений, и от футболния бог - Роналдо. В ролята на "сестрите" са Добриела Попова, Иванка Шекерова и Николета Малчева. Петър Влайков и Стефан Цирков се превъплъщават в мъжките образи в пиесата.

За Стелиян Николов края на септември, тази година, бележи и професионален юбилей, тъй като на 21-ви септември преди десет години става част от трупата на театъра в Хасково, а малко след него се включват и останалите популярни лица от местната сцена.

Спектакълът на Кенан Тополян “Ако Роналдо беше Чехов” ще се играе от 19 часа.

Входът ще е с пропуски. Всички противоепидемиологични мерки са спазени. Максималният брой зрители в залата е през стол и така до 145 души в салона.

Това е първата пиеса в Хасково, която връща злителите в театралната зала, след рестарта на спряната дейност на трупата заради наложените мерки покрай коронавируса.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Ши
  Широв
  5 -2
  07:26, 23 сеп 2020
  Това е напористата посредственост. Когато усещат , че са нули, се прикачват към нещо голямо, като паразити. Защо тези некадърници смятат, че като лепнат в заглавието "Роналдо", ще спукат по шевовете залата. И знаят ли тези посредственици, че Роналдо и Чехов са нещо като захар и сол. Аз не бих отишъл , защото се опитват да ме привлекат като шаран с лъскава стръв. Оставете настрана и Чехов. И той и Роналдо са високи летви за вас.
  • Пр
   Простотия ще е
   3 -1
   10:22, 23 сеп 2020
   И аз усещам някаква блудкавост в това да забъркаш в едно Роналдо и Чехов. Обидно е и за двамата. Чехов, който по цял ден седи и мисли, и Роналдо, който цял ден бяга .
 • 2
  Хи
  хихихихи
  5 -1
  08:06, 23 сеп 2020
  Пиесата се казва "Дървеното желязо".
 • 3
  Че
  Чехов
  4 -1
  08:39, 23 сеп 2020
  Нещо стойностно през последните години?Нищо не беше халтурата при соца,тия са върха на Марианската падина.
 • 4
  Ох
  охохох
  3 -1
  09:14, 23 сеп 2020
  Палячовци. Следващата постановка ще се казва "Ако Шекспир беше Меси". Живяхме, когато имаше цензура, живеем когато няма цензура. И какво? Сулю и Пулю замърсява атмосферата .
 • 5
  Ко
  Кофти, ЦиркоФ.
  3 -1
  10:16, 23 сеп 2020
  Не мога да си обясня тези безделници кой ги храни и колко държавна пара прахосват. Живеят по комунистически, а в душите си са антикомунисти. Тези средства не могат ли да се насочат към нещо полезно, например да се асфалтира една улица. Роналдо през 3 дни го гледаме и му се възхищаваме. Защо трябва да отида и там. А тези човеци забъркват и Чехов. А изобщо знаят ли кой е Чехов. Прочели ли са нещо от него. Отвратен съм само от заглавието. Явно искат на гърба на двама великани да си заработят сиренцето.
 • 6
  Ва
  Валентина
  0 0
  23:26, 18 дек 2020
  Постановката е много интересна. Толкова сте безкомпромисни, че ако не играе Блатечки или Гърбов , няма да отидете на театър. Вие въобще ходите ли на театър, или само седите в къщи и изсипвате омраза .

Видеа по темата

Хороскоп за 21.04.2021

Последни новини