От х:

Днес в x:

18 °C

Опашка от чакащи пред Паспортна служба в Хасково

Изображение 1 от 6

  Опашка от хора се образува пред Паспортна служба в Хасково. Тази сутрин пред вратата на звеното към МВР чакаха над 50 души за подновяване на различен вид документи. Повечето бяха за смяна на задграничен паспорт.

  Припомняме, че от началото на септември отпадна изискването за отрицателен PCR тест за пристигащите от Турция, Сърбия и Беларус у нас. Сред чакащите пред Паспортна служба в Хасково бяха предимно завърнали се хора от Турция, но и от Германия. Те се ядосваха, че се налага да чакат с часове за подмяна на документи. Освен това недоволстваха от организацията пред службата, тъй като между хората няма осигурена дистанция.

  През месец август, служителите на сектор „Български документи за самоличност“ в Хасково са обслужили близо 19 000 граждани, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

  До края на 2020 година изтича валидността на 16 934 лични карти, 17 385 паспорта и 13 559 шофьорски книжки. През 2021 година ще изтече валидността на общо 79 532 документа, от които – 36 573 лични карти, 22 607 паспорта и 20 352 шофьорски книжки.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Ам
   Американски Хой Космат
   12 -8
   11:14, 8 сеп 2020
   И аз се ядосвам когато чакам за подмяна на Американския паспорт
   ..... Късаш си номерче и когато те извикат ... 4-5 часа
   Обаче ако кажеш копче и охраната ще извика полицаите
   .....Така че
   има и по - тежки случаи ....
  • 2
   +-
   +-
   12 -4
   13:42, 8 сеп 2020
   Недоволни били от дистанцията.
   Това кой да го следи и спазва, ако не най-вече самите чакащи?!
   Или искат да им напраскат актовете и после глобите по 300 лева и да ревнат колко било лошо в България.
  • 3
   Ня
   Някой
   17 -4
   13:57, 8 сеп 2020
   Много абита гледам и "пингвини" също. Това е всяка година по-това време! Турска му работа!
   • Да
    Данила Авишевич
    9 -1
    17:47, 8 сеп 2020
    Да живее нерушимата дружба с братята мюсюлмани
  • 4
   Кр
   Крайно
   20 -5
   14:14, 8 сеп 2020
   време е да се премахне двойното гражданство!В Германия дали има такова?
   • Ге
    Германец
    2 0
    09:37, 10 сеп 2020
    Да в момента всички турски гастербайтери в Германия са с двойно гражданство, имат и турско и немско гражданство.
  • 5
   Ча
   Чакал недочакал днес
   11 -1
   16:23, 8 сеп 2020
   Моля вземете мерки и подобрете организацията!
   • До
    Добродушния Овчар
    2 0
    06:31, 9 сеп 2020
    Кво може да направим
    като всички сте се скупчили като уфце на чешма
    в един ден ?
  • 6
   Xx
   XXX
   1 0
   11:38, 10 сеп 2020
   Да чакат като не им стига акъла , защо чакат последният момент , защото се правят на големи дяволи и тарикати .

  Хороскоп за 23.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
  23 сеп 2020
  Последни новини