От х:

Днес в x:

Хора останаха да чакат пред Паспортна служба в Хасково заради срив в системата

Изображение 1 от 4

    Граждани останаха да чакат за смяна на лични документи пред Паспортна служба в Хасково заради срив в системата.

    Около 9:30 часа днес имаше десетина души, живеещи извън областния град. Един от тях беше възрастно семейство от село Горски извор, които чакаха за смяна на черен паспорт. Те заявиха, че от Паспортна служба им обяснили, че системата няма да работи до 13 часа. Заявиха, че няма как да се върнат до родното си място, тъй като отнема средства и време. Заради това се налага да изчакат няколко часа.

    В сходно положение бяха и други от чакащите. Имаше мъж от Димитровград, който чакаше да си получи готовия червен паспорт, който заявил за бърза поръчка. Такава експресна услуга нямало в родния му град, заради това се наложило да заяви издаването на документа в Хасково.

    Млада и възрастна жена пък бяха дошли от село Въгларово. Хората се ядосваха, че ще изгубят повече от половин ден за заявка за издаване на задграничен паспорт.

    Проблемът със системата на Паспортна служба е цялата страна. Поради възникнал технически проблем, до 13:00 часа днес услугите по направление „Български документи за самоличност“ ще бъдат недостъпни, съобщиха от пресцентъра на МВР.

    Специалисти работят по отстраняването на проблема, дотогава граждани няма да бъдат обслужвани. От МВР поднасят извинения за причиненото неудобство.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини