От х:

Днес в x:

Издадоха 22 удостоверения за гласуване, Паспортна служба ще работи и в деня на изборите

​22 удостоверения за гласуване са издадени от началото на седмицата до днес, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

​От полицията уточниха, че ще съдействат на гражданите, които нямат валидни документи за самоличност във връзка с предстоящите избори на 14 ноември да упражнят правото си на вот.

На граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност.
При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 12 ноември 2021 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо гражданите лично да подадат искане в полицията за дните от 9 до 13 ноември 2021 г. от 8:30 до 17:00 часа и на 14 ноември 2021 г. от 8:30 до 19:00 часа. В случай, че работното време на съответното звено „Български документи за самоличност“ (БДС) е различно, удостоверенията ще се издават в рамките на работното време на звеното. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за президент и вицепрезидент на България и за Народно събрание, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

При евентуално произвеждане на втори тур на избори за президент и вицепрезидент на 21.11.2021 г. ще се издават нови удостоверения от 16.11.2021 г. до 21.11.2021 г., съгласно описания по-горе начин и време.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден - 14 ноември 2021 г.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини