От х:

Днес в x:

Паспортна служба в Хасково ще работи на 1 и 2 октомври заради изборите

Паспортна служба в Хасково ще работи в събота и неделя с цел да се осигури нормалното провеждане на избори за народно събрание на 2 октомври 2022 г., съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ ще работят 1 октомври от 8:30 до 17:30 часа, а на 2 октомври от 8:30 до 19:30 часа.

Целта е българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

  1. В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на гражданите, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;

  2. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 30 септември 2022 г., по искане на лицето, ще бъде издавано удостоверение, с което да гласува.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

1. Гражданите лично да подадат искане в ОДМВР Хасково или в РУ Димитровград, РУ Харманли, РУ Свиленград, РУ Ивайловград или в РУ Тополовград за дните от 27 до 30 септември 2022 г. от 8:30 ч. до 17:00 ч. или на 2 октомври от 8:30 ч. до 19:00 часа

2. Удостоверенията за упражняване правото на глас в изборите за Народно събрание се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

Удостоверението се издава, за да послужи само пред Секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден на 2 октомври 2022 година.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини