От х:

Днес в x:

Унищожиха 6 006 000 бандерола, хиляди стоки менте и цигари, задържани на границата

    Голямо количество тютюневи изделия и неистински бандероли с надписи на Украйна и Беларус бяха унищожени при две процедури под контрола на Териториална дирекция Южна морска, съобщиха от Агенция „Митници“. При една от процедурите бяха унищожени и стоки с изображения на световноизвестни марки, за които правопритежателите са потвърдили, че са фалшиви.

    6 006 000 чужди бандероли, предназначени за облепване на акцизни стоки, бяха унищожени чрез механично нарязване на 03.09.2020 г. под контрола на ТД Южна морска. При същата процедура бяха унищожени още 23 132 текстилни изделия, обувки, парфюми и емблеми за капаци за джанти на автомобилни гуми с лога на известни марки. Стоките са открити през настоящата година при митнически проверки на превозни средства и пътници, влизащи в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“.

    Една част от унищожените 3 816 000 бандероли, предназначени за облепване на бутилки с алкохол, са били с надписи на Република Украйна. Те са открити при митническа проверка на МП „Капитан Андреево“ в товарен автомобил пристигнал на пункта през октомври 2018 година на път от Турция за Украйна. При проверка на камиона митническите служители открили между кашоните с товар - сушени кайсии, укрити 318 кашона, обвити с фолио и кафява хартия, пълни с общо 3 816 000 броя акцизни бандероли за алкохол. Друга част - 2 190 000 акцизни бандероли с надписи на Беларус са открити през 2017 г. в тайник на товарен автомобил, пътуващ към Беларус от Турция.

    При друга процедура са унищожени 5 564 960 къса контрабандни цигари, 48 000 филтри за цигари, 1053 кг тютюн за наргиле и нарязан тютюн за пушене, както и 2037 пури, пурети и опаковки . Тютюневите изделия без български акцизен бандерол от различни марки са открити при щателни митнически проверки на границата. Една част от акцизните стоки са били укрити, най-често във фабричните кухини на превозни средства, а друга част са задържани от преминаващи пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос от две кутии.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини