От х:

Днес в x:

2 541 „маркови“ стоки и 6 760 цигари са конфискувани при спецакция

Стоки с лого на защитени марки, хранителни и почистващи препарати и безакцизни цигари иззеха полицаи от Районното управление в Свиленград съвместно с митнически служители, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

На 28-и, с цел противодействие на контрабандата и установяване на недекларирани стоки и акцизи без бандерол е проведена операция на граничния пункт „Капитан Андреево“. В хода на акцията са изготвени искания от полицейските служители за щателна митническа проверка и във връзка с това са проверени автобуси, автомобили и пътници, от които са иззети общо 2 541 артикула с лого и надпис на запазени търговски марки без разрешение на правопритежателя и 6 760 къса цигари без бандерол от различни марки. Конфискувани са и десетки почистващи и козметични продукти и хранителни стоки, иззети за митнически режим.

Служителите на граничния пункт „Капитан Андреево“ са изготвили необходимите протоколи за проверки и разписки за митнически задържания по регламент на Европейския съюз. Съставени са 4 акта по Закона за митниците.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    За
    За хвалба ли е?
    6 -1
    11:11, 31 яну 2022
    Лицемерието на държавата надминава всякакви граници. Има ли защитена българска марка? НЕ! Значи се работи в ущърб на населението и за чужди интереси.
Последни новини