От х:

Днес в x:

Отвориха магистралата, чакат хеликоптер за пожар в Свиленградско

    Отворено е движението по АМ "Марица" в двете посоки при 47-ми км, съобщиха от Областна администрация в Хасково. Пътят беше затворен поради пожара, който обхвана над 600 дка в землището на хасковското село Александрово.

    Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова и кметът на община Хасково Станислав Дечев следят на място ситуацията с бушуващия пожар около село Александрово. На място работят 6 противопожарни екипа от Хасково, служители на Държавно горско стопанство, общинско предприятие "Общинско лесничейство", а служителите на "Екопрогрес" осигуряват водоноски. Обстановката е динамична, но няма опасност за населението.

    Втори пожар гори на територията на община Свиленград, между селата Равна гора и Щит. Там на място работят десет автомобила на „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Хасково. На този етап огънят е обхванал голяма територия от сухи треви, храсти и гора. Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова е поискала през утрешния ден в потушаването на пламъците да се включат и военните. Поискани са и два тежкотоварни автомобила и хеликоптер, които са в готовност да помогнат в гасенето на пожара утре. 

    Шест пожарни автомобила от други области са повикани да се включат в ликвидирането на огнищата в областта.

    Само за днешния ден са постъпили четиринадесет сигнала за пожари, информират от областна дирекция Пожарна безопасност и отново призовават за отговорно и предпазливо поведение!

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      💤
      💤
      0 -1
      07:19, 2 сеп 2020
      Прокуратурата на Шайката спи.
    Последни новини