От х:

Днес в x:

НСИ": 94.6% спад в турагентска и операторска дейност през второто тримесечие

През второто тримесечие на 2020 г. общият индекс на календарни данни на оборота в сектор "Транспорт, складиране и пощи" е с 18.5 на сто под равнището на същото тримесечие на 2019 година. Най-голям спад е регистриран при "Въздушен транспорт" - с 64.1 на сто, и "Воден транспорт" - с 42.8 на сто. Увеличение е отчетено само при "Пощенски и куриерски услуги" - с 21.6 на сто. Това показват предварителни данни на Националния статистически институт.

При "Други бизнес услуги" понижение спрямо второто тримесечие на 2019 г. се наблюдава при повечето дейности, като най-голям спад е регистриран при "Туристическа агентска и операторска дейност; други дейности, свързани с пътувания и резервации" - с 94.6 на сто. Най-голямо увеличение се наблюдава при "Административни офис дейности и друго спомагателно обслужване на стопанската дейност" - с 8 на сто.

Общият индекс на оборота за сектор "Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; Далекосъобщения", изчислен от календарни данни, е с 3.9 на сто по-висок през второто тримесечие на 2020 г. в сравнение със същото тримесечие на 2019 година. Най- съществено нарастване се наблюдава при "Информационни услуги" и "Далекосъобщения" съответно с 12.2 и 11.8 на сто. Най-значим спад е отчетен при "Производство на филми и телевизионни предавания, звукозаписване и издаване на музика" (52 на сто).

По предварителни данни на националната статистика през второто тримесечие на 2020 г. общият индекс на оборота за сектор "Транспорт, складиране и пощи", изчислен от сезонни данни, намалява с 21.8 на сто спрямо първото тримесечие на 2020 година. Най-голям спад се наблюдава при "Въздушен транспорт" - с 66.4 на сто. Увеличение е регистрирано само при "Пощенски и куриерски услуги" (8.6 на сто).

Общият индекс на оборота за сектор "Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; Далекосъобщения" намалява с 4.4 на сто спрямо първото тримесечие на 2020 година. Най-съществен спад е отчетен при "Производство на филми и телевизионни предавания, звукозаписване и издаване на музика" (51.1 на сто). Увеличение се наблюдава при "Информационни услуги" и "Далекосъобщения" съответно с 4.6 и 2.9 на сто.

При "Други бизнес услуги" се наблюдава намаление спрямо предходното тримесечие при всички дейности, като най-голям спад е отчетен при "Туристическа агентска и операторска дейност; други дейности, свързани с пътувания и резервации" - със 71.2 на сто, и "Рекламна дейност и проучване на пазари" - с 30.9 на сто.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини