От х:

Днес в x:

Гаф с герба на държавата. Преглед на печата

„Окончателно: от 15 септември в клас, но без децата със слаб имунитет“, съобщава „24 часа“. При инфектиран ученик класът преминава на дистанционно обучение.

25 процента от родителите не били съгласни с връщането на децата в училище, пише още вестникът.

„Над 70 процента не вярват на правителството“ - това е водещото заглавие на „Дума“. Цифрите са от проучване на „Галъп“. Седем са политическите формации с шанс да влязат в следващ парламент, водещите три са ГЕРБ, БСП и „Има такъв народ“.

Земя“ също цитира това проучване с акцент „Премиерът - 20 на сто доверие, 68 на сто недоверие. Президентът - 47 процента доверие, 35 процента недоверие“.

След шест години депутатски разправии България има два герба, алармира „Труд“. Водещата тема на вестника днес е озаглавена „Гаф с герба на държавата“. Вносителят на промените в Конституцията преписал недействащо описание от сега действащия основен закон. 

В интервю за „Труд“ преподавателят по конституционно право д-р Орлин Колев коментира, че е добре да се водят както политически, така и експертни дебати за промените в основния ни закон. Според него предложените от ГЕРБ промени не могат да се реализират изцяло. Един от спорните въпроси е намаляване мандата на така наречените трима големи в съдебната власт. 

„Всяка пета община - без интернет“, информира „Монитор“. Села в Родопите нямат покритие и за мобилен телефон. Фактите са цитирани от писмо на Сдружението на общините до министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков. От Сдружението на общините подчертават, че предвидените за развитие на цифровата инфраструктура средства за периода до 2030 година са прехвърлени по други направления. За „Монитор“, председателят на Асоциацията на планинските общини д-р Чавдар Русев е казал, че в планинските села в Родопите няма редовен транспорт, както и ефективно здравеопазване. Той настоява да се приеме национална програма за развитие на планинските региони както е в Италия и Румъния.

Стотици хора обсадили касите на „Топлофикация“ в столицата, пише „Телеграф“. Пенсионери чакат на опашки, за да получат компенсации от изравнителните сметки, които в някои случаи са по един лев. „Изравнителните сметки изнервиха народа“, допълва изданието.

Според „Телеграф“ днес на чакащите пред всички каси в София ще се раздава вода за пиене, където има възможност ще се осигуряват и места за сядане. В сайта на дружеството обаче няма данни за изравнителните сметки и компенсациите, отбелязва вестникът. Има информация само за потребители, които имат да доплащат.

В днешния професионален празник на миньорите, геолозите и работещите в суровинно-енергийния отрасъл „24 часа“ публикува данни за развитието и бъдещето на този бранш.

По официални данни, един миньор произвежда  два пъти и половина повече от всеки човек в другата индустрия. Според министъра на енергетиката Теменужка Петкова миннодобивната индустрия има стратегическо значение за икономиката на 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ка
    калинките
    7 -1
    08:48, 18 авг 2020
    Калинките от герб не четат и газят законите. Като се започне от кметствата та до НС. Простака си е винаги простак. Не е чудно , че са допуснали тази голяма грешка но нали всичко е тяхно.
Последни новини