От х:

Днес в x:

Нови три случая на коронавирус в Хасковско

Три нови случая на коронавирусна инфекция са регистрирани в област Хасково за последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Касае се за мъж на 32 години, с постоянна адресна регистрация на територията на друга област, който ще изкара карантината си в община Хасково. Контактните му лица са установени.

Жена на 49 години от община Тополовград, хоспитализирана в лечебно заведение на територията на друга област. Епидемиологичното проучване продължава и днес.

Третият случай е на мъж на 57 години от община Ивайловград. През днешния ден предстои да бъде проведено епидемиологично проучване.

Проби:

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети 133 проби за наличие на коронавирусна инфекция.

Сто и тридесет от тях са взети от РЗИ-Хасково – пет контролни и две на контактни лица, след изтичане на 14-дневна карантина. Останалите сто двадесет и три проби са на потребители и персонал от Дома за пълнолетни лица с психични разстройства в село Пъстрогор, Преходно жилище за жени с психични увреждания в село Пъстрогор и Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания – Свиленград. Резултатите им все още се обработват.

От МБАЛ-Хасково са взети общо три проби за Covid-19, които са отчели отрицателен резултат. 1-ва контрола на мъжа на 58 години от община Хасково, на когото предстои през днешния ден да бъде изписан и поставен под домашна карантина. 2-ра контрола на мъж на 47 години от община Димитровград, който вече е напълно излекуван и една проба на жена на 32 години от община Димитровград.

Актуална обстановка:

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 110, включително установените за последното денонощие 3 нови случая. От тях 8 са хоспитализирани в МБАЛ – Хасково, 1 в болница извън областта, 23 на домашно лечение, 4-ма починали и 74 излекувани.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    До
    Доктор Дулитъл
    11 -7
    09:03, 11 авг 2020
    Докато не се разболеят поне 70% от хората епидемията няма да свърши, така че ковид ще има за всички и по много. Всичко е въпрос на време. Октомври, като се препълнят болниците ще има ново затваряне на всичко и така още 2 години, ако намерят ваксина или още 4 години без ваксина. Общината нищо не прави за осигуряване на места в гробищния парк, който и без това си е препълнен. Инфекциозно отделение с тези 10 места, кой по-напред ще лекуват, като сега още имат само 2 свободни места? Трябва задължително да се даде право на личните лекари да пращат на PCR тест, защото много болни остават недиагностицирани и не се лекуват, а в същото време РЗИ прави тестове на едни и същи хора без оплаквания по домовете и болниците.
    • 25
      2551
      6 -6
      10:43, 11 авг 2020
      Ама Вие сте луд господине!!!
  • 2
    Мн
    много
    8 -6
    09:23, 11 авг 2020
    Споко октомври когато пак затворят според твоите думи всичко. Всички ще умрем от глад и тъпия вирус ще изчезне щото няма да има кого да заразява.
  • 3
    Ра
    работливко
    11 -4
    09:33, 11 авг 2020
    абе,вие що за тепегьози сте,и тулупи ли,не знае човек как да ви нарече.Сто пъти ви писаха,и молиха и не ви пука.Пишете от кой град или село са болните,не ми цитирайте община.Това означава,че лъжете съвсем съзнателно и упорито.Никой не може да проследи нищо и никак.Пълна манипулация с бройката.Може да са по-малко,но също така и повече.Вашата работа и призвание/уж/е да информирате обществото,а не да го заблуждавате.Дано да фалирате,да ви затворят,да ви спре тока и хич да не дойде.
  • 4
    Ha
    Haha
    3 -5
    11:03, 11 авг 2020
    Все хасковлии болни ама в други градове... Има болни ама никой не ги е виждал...
  • 5
    Ко
    КОРОНАВИРУС ИМА
    11 -2
    11:16, 11 авг 2020
    Коронавирус има, независимо дали българинът го иска или не! Стига вече като коне с капаци! Радвайте се, зе няма по 200 заразени на ден, защото смъртността тогава ще е доста голяма! Радвайте се, и мислете за околните!
    ========================
    Това че ТИ не се чувстваш болен, не означава, че не си преносител. Ще заразиш баба си, тя ще почине от усложнения, бронхит и пневмония, и никой няма да се занимава да изяснява причината - нали е стара, време и било.
    ========================
    Хасковските лекари за нищо не стават, радвайте се, че за сега животът ви не е в техните ръце!!
    • 25
      2551
      1 -1
      16:30, 11 авг 2020
      Човече лекувай се докато е време че скоро ще станеш безнадежден случай!!!
  • 6
    Кл
    Клиент
    5 -2
    11:21, 11 авг 2020
    трябва да карантинират упражняващата най древната професия от кафето до пицарията защото ще видите като пламне града.крие симптомите и сее зараза по колите и хората.общинския да вземе мерки
Последни новини