От х:

Днес в x:

1 °C

Нови случаи на коронавирус в Хасково, Ивайловград и Харманли

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за три нови положителни случая на коронавирусна инфекция, съобщиха от Областния кризисен щаб. Касае се за мъж на 31 години от община Ивайловград и мъж на 28 години от община Хасково. И на двамата са връчени предписания за поставяне под домашна карантина и контактните им лица са установени. Третият случай е на мъж на 43 години от община Харманли, той е хоспитализиран в лечебно заведение извън областта. Контактните му лица са установени и са им връчени предписания.

Четвъртият случай, регистриран в системата, е на 39-годишна жена от община Димитровград, която се е водила към друга област и е прехвърлена към област Хасково.

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети тридесет и пет проби за наличие на коронавирусна инфекция от РЗИ-Хасково. Двадесет и седем от тях са взети от потребители и персонал на Дома за стари хора-Ивайловград, една проба е контролна на 18-годишното момче от община Ивайловград, четири проби са контролни на положителни от община Димитровград и три проби са повторни, взети от Дома за възрастни с психични разстройства - село Радовци. Резултатите им все още се обработват.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

Последни новини