От х:

Днес в x:

23 °C

Удължиха срока за кандидатстване за финансиране на местната култура, назначиха комисия

Удължен е срокът за кандидатстване и одобрение за финансово подпомагане на местната култура към община Хасково, става ясно от обявление на сайта на местната администрация. Промяната е направена след решение на Общинския съвет от 26 юни 2020 г. Реформата се наложи заради ситуацията с разпространението с коронавируса в страната.

Първият етап на кандидатстването е до 31 юли 2020 г., а вторият етап е до 30 септември 2020 г.. Вече е създадена експертната комисия със заповед на кмета на Община Хасково Станислав Дечев. Съставена е от 7 членове - трима общински съветници (Въчка Иванова, Йозджан Мехмед и Деян Янев), двама представители на общинската администрация (Петя Колева - главен специалист-счетоводител в дирекция “ФСДБ“ и Валентин Спенджаров – главен експерт в дирекция "ЕНППЕ") и двама членове с опит и дейност в областта на културата (Цанка Семерджиева – репортер-редактор, с опит и дейност в областта на културата и Господин Чонков – читалищен деятел, с опит и дейност в областта на културата. Последните двама са предложени от културни организации, съответно от КДК и читалище „Заря“. Техническо лице, подпомагащо дейността на експертната комисия ще бъде Боряна Кисьова – младежки медиатор в дирекция “ХДОН“ в община Хасково.

Всички те не трябва да са свързани лица с кандидатстващи за финансово подпомагане.

Класирането на кандидатите трябва да е ясно до 10 август 2020 г., придружено с общите мотиви за оценката и решението за размера на финансовото подпомагане.

Финансовото подпомагане на местната култура от страна на Община Хасково се отпуска за субсидиране на дейността на местните читалища, за организиране и провеждане на културни прояви (концерти, изложби, представления, фестивали, срещи, форуми, представяния, творчески работилници и др.), за създаване на произведения на изкуството, за издаване на книги и други печатни издания с културна стойност, за пътуване на местни творци и състави с цел участие в събития извън града и страната и/или извършване на събирателска и/или изследователска дейност и за творчески стипендии на млади местни творци.

Повече подробности от Наредбата за финансово подпомагане на местната култура в Община Хасково може да видите тук.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  В квартал "Република "са най-културни и творчески насочени към чалгата лица!
  • Кю
   Кючекчийка
   6 0
   22:12, 13 юли 2020
   Защо бе човек тя създателката на кючека е от Хасково не я ли познаваш ? Голяма жена голяма уста голям дирник
 • 2
  Аз
  Аз
  4 -2
  14:44, 13 юли 2020
  Зашото чалгализирането започна най-наред в този квартал, даже имаше и известни представителки , две сестри , лека им пръст!
 • 3
  Не
  Недояден
  6 -2
  14:50, 13 юли 2020
  Ами може ли без Валентин Спенджаров, той е най- културният елемент?!
 • 4
  Аз
  Аз
  9 -1
  15:04, 13 юли 2020
  Парите за тази година,след като са нямали участие какво ги направиха.Дайте отчет.
 • 5
  По
  По Радой Ралин
  9 -1
  15:52, 13 юли 2020
  Не ме е страх от комисията по културата, а от културата на тази комисия.
 • 6
  Же
  Железан
  11 -2
  15:55, 13 юли 2020
  Станислав Насков Дечев, понастоящем кмет на община Хасково, няма ли да направи обращение към гражданите, предвид събитията в София и други градове?
  Питам за един приятел данъкоплатец.
 • 7
  За
  Запознат
  10 -2
  16:28, 13 юли 2020
  Има защо да се страхувате от културата на комисията защото вече е преминала в митове и легенди , а обръщение от Дечев за събитията в София и страната не очаквайте , защото излиза, че трябва да плюе срещу себе си!
 • 8
  За
  Запозната
  1 0
  21:14, 14 юли 2020
  Тоя пък Валентин Спенджаров навсякъде го изтипостват! Кой пък е тоя - един тъп г.з

Хороскоп за 22.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
На някои от вас им предстои смяна на работното място или друга промяна. Ще имате време да вземете своите решения, сроковете няма да ви притесняват. Няма да сгрешите, доверете се на интуицията си. Не губете самочувствие, равнявайки се по чуждите дадености, скоро и вие ще станете обект на засилен интерес, предвид предстоящите новости.
22 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изчистете мислите си от притеснения и работете по задачите си. Ще успеете да се справите с възникващите затруднения и ще промените нещата в своя полза. За някои усилията днес са насочени към деловите ангажименти, за други в личния им живот. Не отхвърляйте предложение, преди да сте го обмислили.
22 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес не предлагайте помощта си, ако не ви я поискат, това може да ви спести много неприятности. Среща с представител на противоположния пол може да промени посоката на живота ви. Не се колебайте. Бъдете по-смели и направете първата стъпка. Отдавна търсите подобна промяна. Момента е много подходящ.
22 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Участвате активно в събитията около вас. Съветите ви се оказват много ценни за ваши близки и успявате да им спестите много неприятности. Имате нужда от движение и повече разнообразие. Не допускайте клюките подхвърлени ви от непознати да повлияят на отношението ви към ваш приятел. Запознайте се от близо със ситуацията преди да правите каквито и да било изводи.
22 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възбудата ви е налице и сте в готовност да нараните всеки, който се изпречи на пътя ви. Природата ще ви помогне да възвърнете душевното си спокойствие и ще ви даде сили да се справите с възникналите проблеми. Финансите ви се подобряват, а това си е повод да погледнете ведро на живота си.
22 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В плановете ви влизат много задачи и полезни срещи, голяма част от които ще осъществите днес. Делови или лични, във всички случаи ще ви помогнат да продължите, справяйки се по-лесно с възникващите затруднения. Вземайте решенията си в спокойна обстановка и не пренебрегвайте отдиха си.
22 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Действате импулсивно и това ви прави податливи на погрешни преценки и впечатления. Бъдете трезви и действайте съобразно собствените си интереси, защото се възможни неприятности. Временно се оттеглете от активни действия и премислете следващата си стъпка.
22 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще бъде напрегната, а вие ще се окажете в ролята на хората, които предотвратяват конфликтите около себе си. Търпението и самоувереността, които се излъчват от вас карат околните да ви търсят за съвет по всякакви въпроси и ситуации. Постарайте се да си осигурите спокойствие вечерта, тъй като най-вероятно ще сте прекалено уморени за забавления.
22 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес ще имате възможността да изпълните свое намерение, което отдавна отлагате. Добре подготвени сте и едва ли ще срещнете пречки в осъществяването му. Ще получите интересна информация касаеща плановете на близък човек, не се колебайте да го уведомите. В личен план сте прекалено емоционални, а това може да ви попречи.
22 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разпределили сте стриктно деня си и знаете точно по кое време с какво ще сте заети. Бъдете готови обаче и за промени в дневния ред, тъй като не е изключено някои важни за вас ангажименти да отпаднат. Колективната работа днес може да донесе добри резултати, стига да избягвате резкия тон и да се опитате да внасяте равновесие, когато е необходимо.
22 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заниманията в сфера, която ви привлича и в която сте силни е гаранция за успеха ви. Вие най-добре знаете как да се мобилизирате, за да получите максимума от това, което искате да постигнете. Не злоупотребявайте с търпението и чувствата на човека до вас. Не сте застраховани от раздели, така, че бъдете разумни.
22 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С повече емоции ще се отнесете към заниманията си днес. Постарайте се да ги овладеете, за да не се окажете в затруднено положение. Нужно е да бъдете адекватни във всичко. Любовта ви мотивира за себеизява, прави ви по-добри и приветливи. Носейки в себе си това усещане, ще имате сили да надскочите себе си.
22 окт 2020
Последни новини