От х:

Днес в x:

-8 °C

Удължиха срока за кандидатстване за финансиране на местната култура, назначиха комисия

Удължен е срокът за кандидатстване и одобрение за финансово подпомагане на местната култура към община Хасково, става ясно от обявление на сайта на местната администрация. Промяната е направена след решение на Общинския съвет от 26 юни 2020 г. Реформата се наложи заради ситуацията с разпространението с коронавируса в страната.

Първият етап на кандидатстването е до 31 юли 2020 г., а вторият етап е до 30 септември 2020 г.. Вече е създадена експертната комисия със заповед на кмета на Община Хасково Станислав Дечев. Съставена е от 7 членове - трима общински съветници (Въчка Иванова, Йозджан Мехмед и Деян Янев), двама представители на общинската администрация (Петя Колева - главен специалист-счетоводител в дирекция “ФСДБ“ и Валентин Спенджаров – главен експерт в дирекция "ЕНППЕ") и двама членове с опит и дейност в областта на културата (Цанка Семерджиева – репортер-редактор, с опит и дейност в областта на културата и Господин Чонков – читалищен деятел, с опит и дейност в областта на културата. Последните двама са предложени от културни организации, съответно от КДК и читалище „Заря“. Техническо лице, подпомагащо дейността на експертната комисия ще бъде Боряна Кисьова – младежки медиатор в дирекция “ХДОН“ в община Хасково.

Всички те не трябва да са свързани лица с кандидатстващи за финансово подпомагане.

Класирането на кандидатите трябва да е ясно до 10 август 2020 г., придружено с общите мотиви за оценката и решението за размера на финансовото подпомагане.

Финансовото подпомагане на местната култура от страна на Община Хасково се отпуска за субсидиране на дейността на местните читалища, за организиране и провеждане на културни прояви (концерти, изложби, представления, фестивали, срещи, форуми, представяния, творчески работилници и др.), за създаване на произведения на изкуството, за издаване на книги и други печатни издания с културна стойност, за пътуване на местни творци и състави с цел участие в събития извън града и страната и/или извършване на събирателска и/или изследователска дейност и за творчески стипендии на млади местни творци.

Повече подробности от Наредбата за финансово подпомагане на местната култура в Община Хасково може да видите тук.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  В квартал "Република "са най-културни и творчески насочени към чалгата лица!
  • Кю
   Кючекчийка
   6 0
   22:12, 13 юли 2020
   Защо бе човек тя създателката на кючека е от Хасково не я ли познаваш ? Голяма жена голяма уста голям дирник
 • 2
  Аз
  Аз
  4 -2
  14:44, 13 юли 2020
  Зашото чалгализирането започна най-наред в този квартал, даже имаше и известни представителки , две сестри , лека им пръст!
 • 3
  Не
  Недояден
  6 -2
  14:50, 13 юли 2020
  Ами може ли без Валентин Спенджаров, той е най- културният елемент?!
 • 4
  Аз
  Аз
  9 -1
  15:04, 13 юли 2020
  Парите за тази година,след като са нямали участие какво ги направиха.Дайте отчет.
 • 5
  По
  По Радой Ралин
  9 -1
  15:52, 13 юли 2020
  Не ме е страх от комисията по културата, а от културата на тази комисия.
 • 6
  Же
  Железан
  11 -2
  15:55, 13 юли 2020
  Станислав Насков Дечев, понастоящем кмет на община Хасково, няма ли да направи обращение към гражданите, предвид събитията в София и други градове?
  Питам за един приятел данъкоплатец.
 • 7
  За
  Запознат
  10 -2
  16:28, 13 юли 2020
  Има защо да се страхувате от културата на комисията защото вече е преминала в митове и легенди , а обръщение от Дечев за събитията в София и страната не очаквайте , защото излиза, че трябва да плюе срещу себе си!
 • 8
  За
  Запозната
  1 0
  21:14, 14 юли 2020
  Тоя пък Валентин Спенджаров навсякъде го изтипостват! Кой пък е тоя - един тъп г.з

Хороскоп за 18.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С ведрото си излъчване и положителна мисъл ще въздействате на околните и насочвате развитията в позитивна посока. За вас, както и за всички други е важно да живеете в спокойствие, за да се развивате и да творите пълноценно. Починете си, като потърсите приятни за тялото и душата ви занимания.
18 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Въздържате се да поемате ангажименти днес и вероятно съвсем основателно. Много е възможно да се оставите в обятията на мързела. Използвайте пълноценно времето си за почивка. Въпреки, че у дома ви ще се намерят много изкушения, които да ви накарат да не излизате, не се поддавайте. Навън ви очаква вълнуваща среща.
18 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предприемате нова стъпка в професионален план, където се изявявате в нова за вас област. Считате, че имате достатъчно шансове за успех и наистина е така. От вас ще се изисква да довършвате всичко, с което се захванете и да не допускате вмешателство в решенията си. Най-добре работите с колега,представител на знаците Везни или Водолей.
18 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Без да се поддавате на провокативни внушения ще следвате програмата си и всичко, което е във ваш интерес. Така ще организирате делата си, че да ги приключите с очакваните резултати, което е желанието и на съдружниците ви. Не прибързвайте в увлеченията си, дайте си време.
18 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заредени сте с добри очаквания и нищо от това, което предстои да се случи няма да ви изненада или обезкуражи. На път сте да постигнете краткосрочните си цели, целенасочените ви действия дават резултат. Финансови реализации и романтични вълнения за късметлиите. Някои от вас ще пътуват, като това може да бъде и в чужбина.
18 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Романтични настроения ще има около вас и ще се радвате на споделен интерес от страна на човек, който силно ви вълнува. Мъжете от знака ще направят предложения и ще получат отговори, даващи им основание за добри, бъдещи, брачни отношения. Мислите ви ще са свързани най-често с предстоящи събития относно личния ви живот. Не загърбвайте текущите си задачи, защото от там се очаква да дойдат и средствата. Хранителните добавки ще ви помогнат да регулирате здравословни проблеми и ще внесат известно облекчение, но основната ви грижа за здравето си остава ваша. Радостни новини във връзка с подобряване състоянието на родители и близки, което ви е тревожело до сега. Целенасочените ви действия по отношение бъдещият ви дом, ще ви отведат по-скоро при него.
18 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Като истински фокусници, ще промените нещата, които пречат на бизнеса ви и ще продължите уверено напред. Освобождаването от зависимости няма да спре до тук, има още от какво да се чистите. Очакванията ви са свързани с приключване на мащабен проект, но работата по него продължава.
18 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не позволявайте на емоциите да определят отношението ви към работата, за да не се конфронтирате с колегите. Търпеливо следвайте целите си и ще ги постигнете по-бързо. Съдбата ще ви предложи добри възможности и от вас зависи да се възползвате навреме. Вести от чужбина.
18 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Твърде емоционални сте днес и подхождате към всяко нещо от тази страна. Това може да ви създаде проблеми, особено с хора, които се смятат за по-сериозни. Съобразявайте се с всички около вас днес, за да не си създавате излишни неприятности. Очаква ви положително разрешение на личен въпрос, който значи много за вас. Радвате се на ценна покупка.
18 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Заслугата ви за решаване на професионален проблем ще се отчете от колеги и ръководители. От това ще останете всички доволни, те, че могат да продължат, а вие, че сте оценени правилно. Всички ви начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
18 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не приемайте ангажименти, които ви отклоняват от делата ви. Старайте се да обхванете повече от задачите си, за да ви остане време за развлечения вечерта. На дамите им предстои вълнуващо преживяване, което ще ги направи щастливи. Любовните тревоги ще отстъпят място на приятни настроения.
18 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С интересни идеи, отнасящи се към бъдещата ви дейност ще започне седмицата за вас. Добре планираните ви ходове ще съдействат да постигнете по-скоро това, към което се стремите. Възможно е да има и напрежение около вас, но не си хабете нервите. В повечето случаи то е плод на въображението ви, отколкото на реални проблеми.
18 яну 2021
Последни новини