От х:

Днес в x:

Удължиха срока за кандидатстване за финансиране на местната култура, назначиха комисия

Удължен е срокът за кандидатстване и одобрение за финансово подпомагане на местната култура към община Хасково, става ясно от обявление на сайта на местната администрация. Промяната е направена след решение на Общинския съвет от 26 юни 2020 г. Реформата се наложи заради ситуацията с разпространението с коронавируса в страната.

Първият етап на кандидатстването е до 31 юли 2020 г., а вторият етап е до 30 септември 2020 г.. Вече е създадена експертната комисия със заповед на кмета на Община Хасково Станислав Дечев. Съставена е от 7 членове - трима общински съветници (Въчка Иванова, Йозджан Мехмед и Деян Янев), двама представители на общинската администрация (Петя Колева - главен специалист-счетоводител в дирекция “ФСДБ“ и Валентин Спенджаров – главен експерт в дирекция "ЕНППЕ") и двама членове с опит и дейност в областта на културата (Цанка Семерджиева – репортер-редактор, с опит и дейност в областта на културата и Господин Чонков – читалищен деятел, с опит и дейност в областта на културата. Последните двама са предложени от културни организации, съответно от КДК и читалище „Заря“. Техническо лице, подпомагащо дейността на експертната комисия ще бъде Боряна Кисьова – младежки медиатор в дирекция “ХДОН“ в община Хасково.

Всички те не трябва да са свързани лица с кандидатстващи за финансово подпомагане.

Класирането на кандидатите трябва да е ясно до 10 август 2020 г., придружено с общите мотиви за оценката и решението за размера на финансовото подпомагане.

Финансовото подпомагане на местната култура от страна на Община Хасково се отпуска за субсидиране на дейността на местните читалища, за организиране и провеждане на културни прояви (концерти, изложби, представления, фестивали, срещи, форуми, представяния, творчески работилници и др.), за създаване на произведения на изкуството, за издаване на книги и други печатни издания с културна стойност, за пътуване на местни творци и състави с цел участие в събития извън града и страната и/или извършване на събирателска и/или изследователска дейност и за творчески стипендии на млади местни творци.

Повече подробности от Наредбата за финансово подпомагане на местната култура в Община Хасково може да видите тук.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  В квартал "Република "са най-културни и творчески насочени към чалгата лица!
  • Кю
   Кючекчийка
   6 0
   22:12, 13 юли 2020
   Защо бе човек тя създателката на кючека е от Хасково не я ли познаваш ? Голяма жена голяма уста голям дирник
 • 2
  Аз
  Аз
  4 -2
  14:44, 13 юли 2020
  Зашото чалгализирането започна най-наред в този квартал, даже имаше и известни представителки , две сестри , лека им пръст!
 • 3
  Не
  Недояден
  6 -2
  14:50, 13 юли 2020
  Ами може ли без Валентин Спенджаров, той е най- културният елемент?!
 • 4
  Аз
  Аз
  9 -1
  15:04, 13 юли 2020
  Парите за тази година,след като са нямали участие какво ги направиха.Дайте отчет.
 • 5
  По
  По Радой Ралин
  9 -1
  15:52, 13 юли 2020
  Не ме е страх от комисията по културата, а от културата на тази комисия.
 • 6
  Же
  Железан
  11 -2
  15:55, 13 юли 2020
  Станислав Насков Дечев, понастоящем кмет на община Хасково, няма ли да направи обращение към гражданите, предвид събитията в София и други градове?
  Питам за един приятел данъкоплатец.
 • 7
  За
  Запознат
  10 -2
  16:28, 13 юли 2020
  Има защо да се страхувате от културата на комисията защото вече е преминала в митове и легенди , а обръщение от Дечев за събитията в София и страната не очаквайте , защото излиза, че трябва да плюе срещу себе си!
 • 8
  За
  Запозната
  1 0
  21:14, 14 юли 2020
  Тоя пък Валентин Спенджаров навсякъде го изтипостват! Кой пък е тоя - един тъп г.з

Хороскоп за 14.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Договорените срещи ще ви създадат повече вълнения, предвид предложения за сътрудничество и други участия. Не всички от тях носят перспективите, които желаете, за това проучете възможностите, преди да дадете отговора си. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде.
14 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще приемете делово предложение, в което виждате добра перспектива за себе си. Благоприятно развитие на събитията ще ви тласне в нова посока на мислене, позволяваща ви пълноценно разкриване на потенциала и лична удовлетвореност. С някого ще постигнете съгласие по спорен въпрос.
14 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е натоварен и изпълнен с ангажименти. Няма да ви липсва шанс и свидетелства за него ще станат финансови и лични успехи. Намерете време и за семейството си, а също и да си починете от ежедневните грижи. Някои от вас ще усетят силно привличане към една личност и може би начало на силна връзка.
14 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е днес неочаквано развитие на ваш професионален въпрос да промени всичките ви планове за този ден. Не се учудвайте ако наистина ви се наложи да поемете по различен път от този, който сте планирали досега. Срещате трудности, които изискват навременната ви намеса, затова не се колебайте да действате твърдо. Очакват ви скорошни приходи.
14 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Търпеливо дочакахте решението на свой проблем - пред вас ще се открият добри възможности за развитие. Използвайте времето си пълноценно, като не пренебрегвате любимите ви хора. Те ще ви заредят с енергия и увереност в предстоящите ви ангажименти. Поработете върху физическата си форма.
14 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Мнозина от вас са склонни на рисковани постъпки днес. Явно умеете да поемате разумни рискове. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално, че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви струва определени усилия.
14 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
14 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Трудностите ще повлияят на някои от вас, правейки ги раздразнителни и затворени. Търсете съдействието на онези, които не биха ви го отказали, за да не губите от инерцията и енергията си. Обърнете внимание на идеите, които ще ви осенят и работете по тях. Приятел ще ви помогне да се разтоварите от стреса, грижейки се за доброто ви настроение.
14 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С доброто си настроение ще правите атмосферата около вас ведра и приятна. Работата няма да ви затруднява и с лекота ще отхвърляте задачите си. Имате енергия, която може да трансформирате в нещо полезно за близките си. Няма причини да сте недоволни от постигнатото.
14 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предстоят ви различни срещи днес и разнообразна информация, с която ще работите. Стараете се да придвижите напред свой проект и дори да ви се наложи да забавите развитието му, не се отказвайте от намеренията си. Задълбочавате познанията си в определена област, което в последствие ще ви предостави добри възможности на работното място.
14 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Работите ентусиазирано и с желание да постигнете набелязаните резултати. Това ще стане и с немалко далновидност от ваша страна. Опитайте се да не се влияете от конкуренцията, работете за себе си и не се съревновавайте с вече постигнати чужди резултати.
14 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Основателно ще повишите очакванията си към някого или нещо. С действията си показвате силно присъствие, подкрепа или работа, която води до добри резултати. Мислите ви са свързани и с други задачи, освен професионалните и това ви натоварва. При уреждане на финансов въпрос ще търсите нечия подкрепа и със задоволство ще установите, че ви се отдаде по-лесно, отколкото сте предполагали.
14 авг 2020
Последни новини