От х:

Днес в x:

11 °C

Останаха близо 20 000 лева след разпределянето на средствата за култура в Хасково

  Разпределени са 180 737.50 лева по Наредбата за финансово подпомагане на местната култура в Хасково. След класирането на кандидатите са останали неразпределени близо 20 000 лева от предвидените 200 000 лева, съобщи Деян Янев – председател на комисията за разпределяне на средствата за култура.

  Причината за излишъка – по-малък брой кандидати по програма „мобилност“ и „млади творци“, където има само един кандидат.

  За читалищата е разпределена цялата сума от 34 000 лева, с които ще бъдат финансирани 16 читалища. Най-много пари – 7000 лева ще получи читалище „Заря“, което е най-голямото в областта. Останалите читалища ще получат между 1000 и 3000 лева.

  По програма „Културни инициативи“ са разпределени 128 487,50 лева от общо 130 000 лева. Не са разпределени 1512,50 лева. В това направление са финансирани 23 заявления от 37. Двама от кандидатите са финансирани по две искания – това са хор „Родна песен и ансамбъл „Хасково“.

  По програмата ще бъдат финансирани филми – на Регионалния исторически музей за исторически забележителности в Хасковска област, а вокалистът на „Хангар 42“ Боян Гегов ще прави филм за творците в Хасково. Финансиране ще получат две постановки – на актьорите Иванка Шекерова и Стефан Цирков. Пари се отпускат за представления – на читалище „Тракия“, клуб „Рона и ансамбъл „Хасково“. Финансиране ще получат книги - на народния певец Тодор Кожухаров, Мина Карагьозова, сборник „Тракия“ и читалището в село Въгларово.

  За остатъка от неразпределените средства може да се кандидатства във втория етап – до 30 септември.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Ах ти какъв боклук си
  • 2
   Ха
   Хасково
   12 -9
   16:05, 13 авг 2020
   Хасково - събуди се!
   Трябва ли да идват от София, за да ни будят?
   Трябва ли г-жа Манолова да идва ,и да се бори за цената на Хасковската вода???
   Тя утре ще е тук, но ние трябва сам да покажем характер!
   Хунтата си отива, не се страхувайте!
   • Съ
    Сънчо
    1 -7
    19:58, 13 авг 2020
    Иди и се наспи ! От недоспиване започваш да халюци... Виж коментара
  • 3
   Ем
   Емигрант по принуда
   13 -1
   17:41, 13 авг 2020
   Ще има ли финансиране за Хасково Джаз Фест и за Хасково Рок Фест??
  • 4
   Не
   Не
   7 -1
   21:26, 13 авг 2020
   Ще финансират калинките! Как иначе?

  Хороскоп за 28.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
  28 ное 2020
  Последни новини