От х:

Днес в x:

-6 °C

Дарение за болницата в Харманли от френското посолство

    Медицинско оборудване получиха детското отделение и това за рехабилитация в Харманлийската болница от неправителствени френски организации. В навечерието на националния празник на Франция-14-ти юли на връчването на дарението присъства днес и посланикът на Франция в България - Флоранс Робин, с чието съдействие се осъществи благородната кауза.

    Дарението е инициирано от сдружение „Солидарност Франция-България“ и сдружение „Solidari’Terre“.

    4 компресорни професионални инхалатора, отоскоп, балон за обдишване, електронна теглилка за бебета, стетоскоп, 4 стойки за инфузия са предназначени за Детското отделение на МБАЛ-Харманли, а за отделението по рехабилитация французите донесоха 2 медицински легла, 3 инвалидни колички и 18 проходилки.

    „Както във Франция, така и в България минахме през един особено тежък период заради пандемията на Ковид-19, затова за мен беше важно да проявим нашата солидарност към българското общество в тази необикновена ситуация“, отбеляза в приветствието си посланик Флоранс Робин. Тя припомни и, че френската солидарност към България вече е се е проявила във времето на разрастване на епидемията чрез раздаването на пакети с хранителни продукти на около 2 хил. семейства у нас, чиято ситуация е била усложнена заради пандемията от коронавирус.

    От общинската администрация на Харманли отбелязаха, че това е поредният жест на френските неправителствени организации и посолс9твото на Франция е нас и е плод на дългогодишно сътрудничество.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      £¥
      £¥£¥
      1 -2
      17:54, 13 юли 2020
      На харманлийската болница френска апаратура, а на хасковската френска любов. Всекиму според заслугите или според потребностите.

    Хороскоп за 18.01.2021

    Хороскоп за Овен

    Овен
    С ведрото си излъчване и положителна мисъл ще въздействате на околните и насочвате развитията в позитивна посока. За вас, както и за всички други е важно да живеете в спокойствие, за да се развивате и да творите пълноценно. Починете си, като потърсите приятни за тялото и душата ви занимания.
    18 яну 2021

    Хороскоп за Телец

    Телец
    Въздържате се да поемате ангажименти днес и вероятно съвсем основателно. Много е възможно да се оставите в обятията на мързела. Използвайте пълноценно времето си за почивка. Въпреки, че у дома ви ще се намерят много изкушения, които да ви накарат да не излизате, не се поддавайте. Навън ви очаква вълнуваща среща.
    18 яну 2021

    Хороскоп за Близнаци

    Близнаци
    Предприемате нова стъпка в професионален план, където се изявявате в нова за вас област. Считате, че имате достатъчно шансове за успех и наистина е така. От вас ще се изисква да довършвате всичко, с което се захванете и да не допускате вмешателство в решенията си. Най-добре работите с колега,представител на знаците Везни или Водолей.
    18 яну 2021

    Хороскоп за Рак

    Рак
    Без да се поддавате на провокативни внушения ще следвате програмата си и всичко, което е във ваш интерес. Така ще организирате делата си, че да ги приключите с очакваните резултати, което е желанието и на съдружниците ви. Не прибързвайте в увлеченията си, дайте си време.
    18 яну 2021

    Хороскоп за Лъв

    Лъв
    Заредени сте с добри очаквания и нищо от това, което предстои да се случи няма да ви изненада или обезкуражи. На път сте да постигнете краткосрочните си цели, целенасочените ви действия дават резултат. Финансови реализации и романтични вълнения за късметлиите. Някои от вас ще пътуват, като това може да бъде и в чужбина.
    18 яну 2021

    Хороскоп за Дева

    Дева
    Романтични настроения ще има около вас и ще се радвате на споделен интерес от страна на човек, който силно ви вълнува. Мъжете от знака ще направят предложения и ще получат отговори, даващи им основание за добри, бъдещи, брачни отношения. Мислите ви ще са свързани най-често с предстоящи събития относно личния ви живот. Не загърбвайте текущите си задачи, защото от там се очаква да дойдат и средствата. Хранителните добавки ще ви помогнат да регулирате здравословни проблеми и ще внесат известно облекчение, но основната ви грижа за здравето си остава ваша. Радостни новини във връзка с подобряване състоянието на родители и близки, което ви е тревожело до сега. Целенасочените ви действия по отношение бъдещият ви дом, ще ви отведат по-скоро при него.
    18 яну 2021

    Хороскоп за Везни

    Везни
    Като истински фокусници, ще промените нещата, които пречат на бизнеса ви и ще продължите уверено напред. Освобождаването от зависимости няма да спре до тук, има още от какво да се чистите. Очакванията ви са свързани с приключване на мащабен проект, но работата по него продължава.
    18 яну 2021

    Хороскоп за Скорпион

    Скорпион
    Не позволявайте на емоциите да определят отношението ви към работата, за да не се конфронтирате с колегите. Търпеливо следвайте целите си и ще ги постигнете по-бързо. Съдбата ще ви предложи добри възможности и от вас зависи да се възползвате навреме. Вести от чужбина.
    18 яну 2021

    Хороскоп за Стрелец

    Стрелец
    Твърде емоционални сте днес и подхождате към всяко нещо от тази страна. Това може да ви създаде проблеми, особено с хора, които се смятат за по-сериозни. Съобразявайте се с всички около вас днес, за да не си създавате излишни неприятности. Очаква ви положително разрешение на личен въпрос, който значи много за вас. Радвате се на ценна покупка.
    18 яну 2021

    Хороскоп за Козирог

    Козирог
    Заслугата ви за решаване на професионален проблем ще се отчете от колеги и ръководители. От това ще останете всички доволни, те, че могат да продължат, а вие, че сте оценени правилно. Всички ви начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
    18 яну 2021

    Хороскоп за Водолей

    Водолей
    Не приемайте ангажименти, които ви отклоняват от делата ви. Старайте се да обхванете повече от задачите си, за да ви остане време за развлечения вечерта. На дамите им предстои вълнуващо преживяване, което ще ги направи щастливи. Любовните тревоги ще отстъпят място на приятни настроения.
    18 яну 2021

    Хороскоп за Риби

    Риби
    С интересни идеи, отнасящи се към бъдещата ви дейност ще започне седмицата за вас. Добре планираните ви ходове ще съдействат да постигнете по-скоро това, към което се стремите. Възможно е да има и напрежение около вас, но не си хабете нервите. В повечето случаи то е плод на въображението ви, отколкото на реални проблеми.
    18 яну 2021
    Последни новини