От х:

Днес в x:

Дарителка на Регионалната библиотека с нов жест за 70-годишния юбилей

Изображение 1 от 3
    Дарителката на Регионалната библиотека „ Христо Смирненски“ в Хасково Вайолет Пенева отново направи жест към читателите. Българката, която от дълги години живее в немския град Халберщат, е изпратила дарение на културно-просветното средище по повод 70-годишния му юбилей, който ще се отбележи през април.
    То включва няколко изключително ценни книги от личната й  библиотека, сред които оригинално издание на първата „Българска енциклопедия”. Тя е  съставена и отпечатана през 1936 г. от братята Никола и Иван Данчови и съдържа 35 000 статии с научни понятия, демографски данни, сведения за бележити личности, градове и е най-пълното и актуално за времето си енциклопедично издание на български. Част от дарението са и два луксозни албума на немски за творчеството на  Рафаело Санти, от чието рождение тази пролет се навършват 540 години, а също и фото албум с авторски снимки.
    Това е второто дарение, което Вайолет Пенева прави само за тази година на Регионалната библиотека. В началото на  януари тя подари на отдел „Изкуство” оригинални компактдискове с изпълнения на световноизвестни музиканти и певци, както и ценни видеозаписи на прочути опери и балетни постановки. 
    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини