От х:

Днес в x:

Григор Димитров се включва в Задар в благотворителен турнир

Изображение 1 от 3

    След като три дни прекара у дома в Хасково и не пропусна и ден за тренировки на тенис кортовете на Кенана, както и да отдели време на младите тенис надежди в град, но и за това да покаже забележителностите на родното си място на своя треньор Крис Гро, Григор Димитров замина за Хърватия.

    Още снощи той пристигна в Задар за втория мини турнир от Adria Tour, където беше посрещнат от председателя на Хърватската тенис федерация.

    ′′ Очаквам добри мачове в Задар. Мисля, че всички имаме нужда от позитивни неща, добро прекарване на терена и мисля, че всички ще се фокусираме върху това. За първи път съм в Задар и тук е красиво, ще се възползвам и да се насладя на гледките тук! Приветствам идеята за турнира, защото всички се нуждаем от нещо добро след тези трудни месеци. А също така това е възможност и да поддържаме състезателна форма“, каза при пристигането си българската тенис звезда, а думите на Григор бяха цитирани на страницата на Хърватската тенис федерация във Фейсбук.

    Димитров се присъедини към Новак Джокович, Александър Зверев и хърватските звезди Борна Чорич и Марин Чилич, с които ще играе на турнира в  Адрия. Много световни медии съобщават за Задар и Хърватия като световен тенис център тези дни.

    Adria Tour започва в петък с церемония по откриване на 17 часа, а след това ще се изиграят домонстрационни мачове. Освен вълнуващи мачове на топ играчи, е предвидена и богата съпътстваща музикална програма в рамките на турнира.

    Идеята за турнира е на Новак Джокович, който направи първата му част в Сърбия.

    Основната му идея е да се популяризира тениса и позитивните ценности, които създава спорта, на има и кауза. Част от продажбите на  билетите в Задар са предвидени за изграждането на Национален тенис център в Загреб.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ма
      манчо
      2 -4
      16:08, 18 юни 2020
      Истината е „че заради ковид няма тенис и гришо използва паузата да обикаля и да демонстрира благотворителност;Глупости са „че не бил забравил Хасково„сЕГА ЩЕ ИДЕ В хЪРВАТСКА ПОСЛЕ ДРУГА СТРАНА“пРОСТО СИ ОБИКАЛЯ„Няма тенис турнириНЯМА
    Последни новини