От х:

Днес в x:

27 °C

Хасково отново част от кампанията „Капачки за бъдеще“

Националната кампания "Капачки за бъдеще" продължава и през тези година и Хасково ще е за втори път част от нея.

През двата предстоящи почивни дни ще се включат общо 17 града.

Пунктът в Хасково ще бъде отворен на 20 юни от 10 до 13 часа пред сцената на площад „Свобода“. След извозването на събраните капачки до пункта за изкупуване им, ще бъдат получени средства за закупуването на медицинска апаратура в помощ на детски и родилни отделение.

Организаторите съобщават, че от началото на тази годината е дарена медицинска апаратура на 10 болници.

От създаването на кампанията през 2017 досега са рециклирани над 260 000 кг пластмасови капачки, а 100% от събраните средства са отишли за дарения. Подменени са най-старите кувьози в 22 общински болници, сред тях и един в болницата в Харманли.

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

 • 1
  Ка
  кака Сийка
  20 -4
  09:19, 18 юни 2020
  едни събират капачки,други пачки и кюлчета злато
  • 11
   11111
   14 -4
   09:22, 18 юни 2020
   за едни капачки за другите пачки...като крайно нуждаещи се...
  • Тъ
   Тъпа Харманлийска Хонда
   3 -4
   10:41, 18 юни 2020
   Аз събирам и семе , Но само от съпартийци
   не съм като Цвета да събира семе и от бейове
 • 2
  Пи
  Пишете на Бойко
  15 -4
  09:56, 18 юни 2020
  Искайте от Бойко да ви даде някоя пачка!
  Гаврата с народа продължава! Ние ще събираме капачки, а управляващите ще трупат пачки. Вземете от тях!
  • Ей
   ЕЙ ПРИЯТЕЛ. Е.Б.Е.М ТИ НАРОДА
   1 -1
   12:14, 18 юни 2020
   Като има избори ходи на риба. За гъби. Тва народ ли е или мъ.рша. Дори не гласува. Не говорим за някаква друга съпротива
 • 3
  АВ
  А вие събирайте капачки
  9 -6
  10:02, 18 юни 2020
  Имало едно време един министър-председател на Република България. Той се казвал Бойко Борисов. Дори още й е министър-председател, за ужас на целия български народ.
  Мил, щедър и изискан човек – днес даже ни е поканил у тях (резиденция „Секвоя“ в Бояна), да видим къде спинка. Всеки ден, щом стане от леглото, той започва да мисли как да ни вкара в чакалнята на Еврозоната. И даже в самата Еврозона. Защото Бойко Борисов вече си има своята Еврозона.
  Държи я в нощното си шкафче, точно под любимата си играчка-пистолетче. Той е малко прост, не познава много парите, затова трупа от едрите – банкноти по 500 евро, пачки по 50 000 евро или при пълно шкафченце – около 1 милион евро. Еврозоната му се отличава и със златен резерв.
  Всяка седмица пристигат нови пачки с банкноти по 500 евро – личи по различния цвят ластичета . Когато шкафчето вече не може да се затваря, пачките от по 500 евро се балират и изнасят извън Европейския съюз. Пари, много пари, пари на палета… може пък затова да ги наричат „Евро-палета“.
  Самообявилата се за Шехеразада - Севделина замита следите, но… „следите остават“! Всеки месец през Еврозоната на Бойко минават между 5 и 10 милиона в пачки по 500 евро, вързани с ластичета.
  • Вр
   Враг
   9 -3
   10:43, 18 юни 2020
   Точно така, трябва да се сложат двете снимки една до друга, тази с шкафчето Му и тази на събраните от дечицата капачки, за да види всеки, как едни събират песъчинка по песъчинка, а друг товари и изнася с камиони.
  • Аз му ги занесох - седмичния отчет от
   Агенция Митници
  • Из
   Избирам ГЕРБ
   4 -8
   10:50, 18 юни 2020
   Пишете си приказки,факт е,че Бойко е незаменям. Що... Виж коментара
 • 4
  Дд
  дд
  10 -4
  10:44, 18 юни 2020
  Малоумните пак събират капачки!
  Абе френските сестри и доктори запалиха Париж и големите градове за заплати,а ние събираме капачки,за да финансираме откраднатото от здравната ни система.Трайте си и си сложете маска!
  • Въ
   Възмутен
   6 -2
   11:24, 18 юни 2020
   Децата и пенсионерите гладни. Ние събираме капачки. Пари нямало. Ми ето ги парите бе тулупии. В чекмежето са, и кюлчета злато има.
   Затвор за Бойко!
 • 5
  Та
  Така не стават тия работи !
  3 -3
  10:48, 18 юни 2020
  Трябва да пратят 20% на Боци Маймуната
  ....
  Ей , Черепа си плаща , а някакви деца няма да си плащат ?
  • Дд
   дд
   2 -2
   10:53, 18 юни 2020
   Нищо не каза!Колкото да ги обиждаш,това никой не събаря освен теб.Те си разпределят нашите пари,вече го знаем.Ти си им разрешил!
 • 6
  Др
  Дренчев
  6 -3
  11:09, 18 юни 2020
  Това в гадното чекмедженце са вашите пари, уважаеми, не на спящата невинност.
  Мисля си, че с това чекмедже с евро и злато, влизаме директно в еврозоната, без изчакване
  Чакам денят, в който никой няма да иска да стои до него на пресконференция, защото ще се окаже престъпник, какъвто никой не е ‘знаел’, че е.
  „безукорно честният“ диктатор
 • 7
  1
  1
  5 -3
  11:33, 18 юни 2020
  Що не виждате първо ,че 100% от продажбите са за благотворителност ?!
  Що не виждате екологическият ефект от събирането ?!
  Що най вече се виждате разбирачи от политиката ?!
  Ако все още някой все още не разбира или се прави на идиот - нека дойде на площада ......ще го заровим с капачките ,та да разбере за какво иде реч !!!
  • Из
   Издислав
   2 0
   15:02, 18 юни 2020
   Не бе, ние тези неща много добре ги виждаме. Свалям ви шапка за инициативата и парите които сте събрали , апаратурата която сте купили. Аз от политика не разбирам. Остави ми обаче правото да се възмущаваме от кражбите на властимащите. Имам право да се възмущавам ,че някои болници купуват лекарства на цени 7 пъти по-високи от други( източват здравната система) , няма наказани и никой не взема мерки да се спре това. Здрави хора получават инвалидни пенсии (източват социалната система),пак няма наказани и никакво желание за спиране на злоупотребите. Точно защото виждам добре и като видя кюлчета злато и пачки от банкноти по 500 евро и си мисля: Само една банкнота от 500 евро е достатъчна за коледни или великденски добавки на 25 изтерзани пенсионера, които ги чакат с нетърпение ,а управляващите когато решат да ги отпуснат се бият в гърдите все едно са изсипали рога на изобилието върху изтерзаните и отрудени възрастни хора. Подкрепям вашите благотворителни дейности, но имам право критикувам тези които ни докараха до там че
   едва ли не основните доходи за закупуване на апаратура да идват от благотворителност.
 • 8
  Jo
  John
  1 -1
  09:37, 19 юни 2020
  а, шишетата къде да си ги навираме, всеки знае, че ка ПАЧКИТЕ са ЗА РАЗбойко!
 • 9
  Ма
  мастикаджия
  2 0
  10:14, 22 юни 2020
  Отвратително нагли кампании.Безсрамници карат деца да събират капачки,за да могат хора като Гелов да си сменят колите.9% ДДС за кръчмите ,а лекарствата поскъпнаха пак.Няма такава държава.Това не са болници ,а фирми.Отвратен съм.

Хороскоп за 04.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате енергията да направите всичко, което пожелаете сега. Това си личи от далече, но не пренебрегвайте желанията на близките си. Бъдете по-толерантни към тях, дори и да се двоумите, опитайте. Ще подобрите отношенията си, щом точно и ясно изразявате мислите и намеренията си.
04 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Творческите ви сили са в подем. Имате интересни идеи, които не трябва да оставяте без по-нататъшно развитие. В личен план около вас назряват вълнуващи събития, които ще се отразят благоприятно на атмосферата в семейството ви. Оградени сте с вниманието на хората, които обичате и това ви прави бодри и енергични.
04 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате основания да бъдете доволни от себе си. Към съпътстващите дреболии, които претендират за важност се отнасяйте по-спокойно за да не ви изнервят излишно. По-често ще се радвате на добри поводи, благодарение на старанието си. Тази тенденция ще се задълбочи, правейки делата ви перспективни.
04 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще постигнете изпълнението на свое желание, стига то да е в полза на вас самите. В последно време пилеете много сили и средства в угода на другите, като забравяте за собствените си нужди. Постоянството ви в една връзка ще обърне нещата във ваша полза. Идеите ви ще се популяризират, защото са добри и имат отношение към добруването на повече хора.
04 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В отлична форма сте и успявате да се справите в необходимите срокове. Ваш близък ще ви изненада със свое решение, но по-добре ще е да обмислите реакцията си, за да не го засегнете. В личен план сте късметлии. Оказва се, че притесненията ви са били напълно неоснователни.
04 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Увереността в собствените ви действия може да ви изиграе лоша шега днес. Не се дистанцирайте от околните, с нищо не ги превъзхождате, освен с високото си самочувствие. Във ваша полза е да се приземите по-скоро. Семейството ви очаква повече внимание, предвид предстоящо семейно мероприятие.
04 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Семейна хармония сред приятна атмосфера ще цари в дома ви днес. Настроени сте добронамерено към всички и това до голяма степен ще запази семейния уют. Ще прекарате приятно, ако поканите приятели на обяд или вечеря и ги изненадате със свой специалитет.
04 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви плодотворен период в личен план. Без трудности ще реализирате стремежите си и денят ще изобилства от радостни поводи. Професионалните ви ангажименти ви отнемат много време и може би умората ще ви досажда.
04 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Заемайки се с неотложните си задачи, ще си осигурите време и за дома. Подготовката за предстоящо пътуване е в ход, но някои вече пътуват. За други от вас денят се свързва с нова интимна връзка или делово съдружие. Разумно изразходвайте енергията си, не се претоварвайте с нищо.
04 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не създавайте излишно напрежение с притесненията си, част от които ще се окажат по-маловажни, отколкото ги мислите. Истина е, че многото задължения ви уморяват и това се отразява на психическото ви и физическо здраве. Оставете настрана задачите, които могат да бъдат отложени и помислете за почивката си.
04 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Особено важно за вас е да се осланяте на разума си, а не на чувствата. Ако успеете да овладеете емоциите си, само ще спечелите. Пречки от различен характер ще ви стимулират да потърсите и други възможности за реализация. Добре ще е да помислите за промяна на хранителния си режим и да наблегнете на повече движение.
04 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Избягвайте натоварващите съзнанието дейности, а се заемете с нещо приятно и релаксиращо. Любимият човек ще ви обгражда с внимание и обич. Споделете деня си с него и се наслаждавайте на онова, което имате. Духовното ви израстване е очевидно и заслугата за това е изцяло ваша. Давайте повече и не мислете, че нямате. Ще имате.
04 юли 2020
Последни новини