От х:

Днес в x:

19 °C

Хасково отново част от кампанията „Капачки за бъдеще“

Националната кампания "Капачки за бъдеще" продължава и през тези година и Хасково ще е за втори път част от нея.

През двата предстоящи почивни дни ще се включат общо 17 града.

Пунктът в Хасково ще бъде отворен на 20 юни от 10 до 13 часа пред сцената на площад „Свобода“. След извозването на събраните капачки до пункта за изкупуване им, ще бъдат получени средства за закупуването на медицинска апаратура в помощ на детски и родилни отделение.

Организаторите съобщават, че от началото на тази годината е дарена медицинска апаратура на 10 болници.

От създаването на кампанията през 2017 досега са рециклирани над 260 000 кг пластмасови капачки, а 100% от събраните средства са отишли за дарения. Подменени са най-старите кувьози в 22 общински болници, сред тях и един в болницата в Харманли.

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

 • 1
  Ка
  кака Сийка
  20 -4
  09:19, 18 юни 2020
  едни събират капачки,други пачки и кюлчета злато
  • 11
   11111
   14 -4
   09:22, 18 юни 2020
   за едни капачки за другите пачки...като крайно нуждаещи се...
  • Тъ
   Тъпа Харманлийска Хонда
   3 -4
   10:41, 18 юни 2020
   Аз събирам и семе , Но само от съпартийци
   не съм като Цвета да събира семе и от бейове
 • 2
  Пи
  Пишете на Бойко
  15 -4
  09:56, 18 юни 2020
  Искайте от Бойко да ви даде някоя пачка!
  Гаврата с народа продължава! Ние ще събираме капачки, а управляващите ще трупат пачки. Вземете от тях!
  • Ей
   ЕЙ ПРИЯТЕЛ. Е.Б.Е.М ТИ НАРОДА
   1 -1
   12:14, 18 юни 2020
   Като има избори ходи на риба. За гъби. Тва народ ли е или мъ.рша. Дори не гласува. Не говорим за някаква друга съпротива
 • 3
  АВ
  А вие събирайте капачки
  9 -6
  10:02, 18 юни 2020
  Имало едно време един министър-председател на Република България. Той се казвал Бойко Борисов. Дори още й е министър-председател, за ужас на целия български народ.
  Мил, щедър и изискан човек – днес даже ни е поканил у тях (резиденция „Секвоя“ в Бояна), да видим къде спинка. Всеки ден, щом стане от леглото, той започва да мисли как да ни вкара в чакалнята на Еврозоната. И даже в самата Еврозона. Защото Бойко Борисов вече си има своята Еврозона.
  Държи я в нощното си шкафче, точно под любимата си играчка-пистолетче. Той е малко прост, не познава много парите, затова трупа от едрите – банкноти по 500 евро, пачки по 50 000 евро или при пълно шкафченце – около 1 милион евро. Еврозоната му се отличава и със златен резерв.
  Всяка седмица пристигат нови пачки с банкноти по 500 евро – личи по различния цвят ластичета . Когато шкафчето вече не може да се затваря, пачките от по 500 евро се балират и изнасят извън Европейския съюз. Пари, много пари, пари на палета… може пък затова да ги наричат „Евро-палета“.
  Самообявилата се за Шехеразада - Севделина замита следите, но… „следите остават“! Всеки месец през Еврозоната на Бойко минават между 5 и 10 милиона в пачки по 500 евро, вързани с ластичета.
  • Вр
   Враг
   9 -3
   10:43, 18 юни 2020
   Точно така, трябва да се сложат двете снимки една до друга, тази с шкафчето Му и тази на събраните от дечицата капачки, за да види всеки, как едни събират песъчинка по песъчинка, а друг товари и изнася с камиони.
  • Аз му ги занесох - седмичния отчет от
   Агенция Митници
  • Из
   Избирам ГЕРБ
   4 -8
   10:50, 18 юни 2020
   Пишете си приказки,факт е,че Бойко е незаменям. Що... Виж коментара
 • 4
  Дд
  дд
  10 -4
  10:44, 18 юни 2020
  Малоумните пак събират капачки!
  Абе френските сестри и доктори запалиха Париж и големите градове за заплати,а ние събираме капачки,за да финансираме откраднатото от здравната ни система.Трайте си и си сложете маска!
  • Въ
   Възмутен
   6 -2
   11:24, 18 юни 2020
   Децата и пенсионерите гладни. Ние събираме капачки. Пари нямало. Ми ето ги парите бе тулупии. В чекмежето са, и кюлчета злато има.
   Затвор за Бойко!
 • 5
  Та
  Така не стават тия работи !
  3 -3
  10:48, 18 юни 2020
  Трябва да пратят 20% на Боци Маймуната
  ....
  Ей , Черепа си плаща , а някакви деца няма да си плащат ?
  • Дд
   дд
   2 -2
   10:53, 18 юни 2020
   Нищо не каза!Колкото да ги обиждаш,това никой не събаря освен теб.Те си разпределят нашите пари,вече го знаем.Ти си им разрешил!
 • 6
  Др
  Дренчев
  6 -3
  11:09, 18 юни 2020
  Това в гадното чекмедженце са вашите пари, уважаеми, не на спящата невинност.
  Мисля си, че с това чекмедже с евро и злато, влизаме директно в еврозоната, без изчакване
  Чакам денят, в който никой няма да иска да стои до него на пресконференция, защото ще се окаже престъпник, какъвто никой не е ‘знаел’, че е.
  „безукорно честният“ диктатор
 • 7
  1
  1
  5 -3
  11:33, 18 юни 2020
  Що не виждате първо ,че 100% от продажбите са за благотворителност ?!
  Що не виждате екологическият ефект от събирането ?!
  Що най вече се виждате разбирачи от политиката ?!
  Ако все още някой все още не разбира или се прави на идиот - нека дойде на площада ......ще го заровим с капачките ,та да разбере за какво иде реч !!!
  • Из
   Издислав
   2 0
   15:02, 18 юни 2020
   Не бе, ние тези неща много добре ги виждаме. Свалям ви шапка за инициативата и парите които сте събрали , апаратурата която сте купили. Аз от политика не разбирам. Остави ми обаче правото да се възмущаваме от кражбите на властимащите. Имам право да се възмущавам ,че някои болници купуват лекарства на цени 7 пъти по-високи от други( източват здравната система) , няма наказани и никой не взема мерки да се спре това. Здрави хора получават инвалидни пенсии (източват социалната система),пак няма наказани и никакво желание за спиране на злоупотребите. Точно защото виждам добре и като видя кюлчета злато и пачки от банкноти по 500 евро и си мисля: Само една банкнота от 500 евро е достатъчна за коледни или великденски добавки на 25 изтерзани пенсионера, които ги чакат с нетърпение ,а управляващите когато решат да ги отпуснат се бият в гърдите все едно са изсипали рога на изобилието върху изтерзаните и отрудени възрастни хора. Подкрепям вашите благотворителни дейности, но имам право критикувам тези които ни докараха до там че
   едва ли не основните доходи за закупуване на апаратура да идват от благотворителност.
 • 8
  Jo
  John
  1 -1
  09:37, 19 юни 2020
  а, шишетата къде да си ги навираме, всеки знае, че ка ПАЧКИТЕ са ЗА РАЗбойко!
 • 9
  Ма
  мастикаджия
  2 0
  10:14, 22 юни 2020
  Отвратително нагли кампании.Безсрамници карат деца да събират капачки,за да могат хора като Гелов да си сменят колите.9% ДДС за кръчмите ,а лекарствата поскъпнаха пак.Няма такава държава.Това не са болници ,а фирми.Отвратен съм.

Хороскоп за 27.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Готовността ви за действие е впечатляваща, предвид обстоятелствата покрай вас. Като начало се убедете, че е във вашите възможности. Не се ангажирайте с прекалено много задачи, това може да ви донесе повече напрежение. Отнесете се с внимание към човек от обкръжението ви, който е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
27 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Времето ще работи за вас и ще стигне за всичко, а задачите ви ще се реализират както ги предвиждате. Обърнете повече внимание на семейството си, напоследък сте твърде заети и пропускате важни моменти. Не бъдете прекалено недоверчиви към направена ви оферта. Откриват ви се възможности, за каквито сте мечтали.
27 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Изпълнени сте с ентусиазъм. Контактите с близките ви действат тонизиращо, а разбирането от страна на любимия човек ви кара да забравите проблемите. Действайте, впускайте се в рисковани начинания, успехът е на ваша страна.
27 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят за много от вас ще премине в спокойна обстановка, сред близки или приятели. Други ще използват времето си за професионална подготовка, предстоящи изпити или делови срещи поддържат кондицията и вниманието им будни. Не допускайте дреболии да помрачат настроението ви, погледнете на тях от друг ъгъл и ще ги преодолеете по-лесно.
27 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се почувствате значително по-добре, ако не говорите за всичко онова, което ви тревожи. Не за друго, а защото е възможно да нараните без причинно някой до вас, без от това да спечелите. Вечерта ви ще бъде приятна, но заслуга ще е на някой, който ви обича. Бъдете откровени с него и не крийте отношението си, каквото и да е то.
27 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред хора, общувайки вместо да си седите у дома. Ще ви се отдаде такава възможност към средата на деня, когато приятен ангажимент ще ви срещне с интересни личности. Можете да научите много и да споделите част от своя опит, което пък ще бъде от полза за събеседниците ви. На някои от вас предстои пътуване по работа.
27 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви интересен ден, изпълнен с положителни емоции. Независимо с какво предпочетете да се занимавате със сигурност ще откривате приятни неща във всяко нещо. Ново запознанство ще въодушеви необвързаните от вас. Личното ви обаяние няма да остане незабелязано от хората около вас. Възможно е да се запалите по нещо ново и вълнуващо.
27 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
27 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Съществуват проблеми, които понякога ви причиняват притеснения. Въпреки, че сте силни, чувствителността ви е изострена и ще приемете случващото се като особено сериозно. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и не се колебайте да направите компромис, ако трябва.
27 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
В прекрасно настроение сте и с удоволствие и нетърпение пристъпвате към обичайните си занимания. Среща с интересна и привлекателна личност ще направи този ден незабравим. Не пропускайте добрата възможност, която ви се открива. Това може да е началото на стабилна и трайна връзка. Не всеки среща такъв човек, а и скоро едва ли ще ви се отдаде подобна възможност.
27 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Избягвайте промените днес. Домашният уют е препоръчителен и доста здравословен. Вечерта прекарана в дружелюбна приятелска компания е най-удачният завършек на деня. Непредпазлив флирт може да ви създаде неприятности.
27 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Няма да сгрешите, ако се вслушате в собствените си разсъждения и желания. С добрите си организаторски умения ще трансформирате работата в удоволствие. Някои от вас ще предприемат пътуване до нови и непознати за тях места. Това ще ги зареди с много енергия. Ще изживеете приятни мигове с любимите си хора.
27 сеп 2020
Последни новини