От х:

Днес в x:

17 °C

Детските градини в Хасково в готовност да отворят врати, но с по-дълъг прием

Детските градини в Хасково са готови да отворят врати утре, 27 май, заяви заместник-кметът на общината Мария Вълчева.

„Имаме уверението на директорите на детските градини, че ще бъдат взети всички мерки, които са спуснати във връзка със започването на работа на детските градини“, заяви Вълчева. Поясни, че сутринта приемът на деца ще бъде по-дълъг, при спазване на дистанция между деца и родители. Ще има режим за приемане – обувките ще се свалят още на входа и ще се поставят в торбичка. В градините ще се извършва три-четири пъти дезинфекция на ден. Ще се ползват само играчки, които биха могли да се дезинфекцират, не се разрешава игра с плюшени играчки и такива, които няма как да бъдат почистени след игра. Родителите трябва да се запознаят с мерки, въведени срещу разпространението на коронавируса. Заради пандемията градините в цялата страна останаха затворени за около два месеца и половина.

За посещение в детска градина не се изисква бележка от личния лекар с изключение на деца със специални образователни потребности и тези с хронични заболявания, които могат да посещават детска градина само след консултация с личния лекар. Препоръчително е децата с увреждания да ползват предпазни маски.

От общината поясниха, че директорите са направили проучвания за посещаемостта на децата във всяка градина и са подготвени с изпълнението на мерките. Ако има струпване на повече от 20 деца, те да бъдат разделяне в различни части на стаята или в различни стаи, в зависимост от ситуацията.

Данните за посещаемостта в градините все още се обобщават като по-късно през деня ще има яснота за подадените заявки за присъствие на деца.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Ба
  Баба Танка Стара Пепелянка
  12 -13
  15:06, 26 май 2020
  Всички Мръсници искаме
  да изглеждаме девици
 • 2
  Ан
  анонимен
  1 -1
  21:15, 26 май 2020
  Кога ще приемат нови деца
 • 3
  Пи
  Пипи
  5 -3
  21:20, 26 май 2020
  То няма толкова деца колкото персонал по тези градини За Хасково са достатъчно четери градини на краищата на града
 • 4
  Да
  Даяна
  5 -2
  21:22, 26 май 2020
  Тия пък в 20градина само подаръци чакат за изписването на децата
  • На
   Нанси
   5 -2
   22:14, 26 май 2020
   Как пък решихте ,че чакат подаръци.Като не искате,не давайте.Никой няма да ви упрекне. Как не ви омръзна да плюете по учителите.
 • 5
  Ле
  Лея
  4 -1
  21:28, 26 май 2020
  И в градината в Орфей е същата работа имаш нямаш пари трябва да дадеш пари за подаръци за лелки пенсионерки за сегашни лелки учителки музикални директорки и др Къде го има това нещо уж предложението идвало от родителите Ами то да поискат пари за цветя бива ама за подаръци за цял отбор небива
 • 6
  Ер
  Ерна
  4 -1
  21:31, 26 май 2020
  Сменете две три директорки за вземане на подкупи и тези работи няма да се правят
 • 7
  Ра
  Рамбо
  4 -2
  23:46, 26 май 2020
  Утре подавам жалба за 20 та градина

Хороскоп за 09.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Този ден ще бъде сравнително добър, но в случай че съумеете да не изразходвате енергията си за незначителни неща. Възможно е да чуете новина, която ще ви накара да се почувствате добре. Вечерта се заемете с нещо, което ще ви раздвижи.
09 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
През по-голямата част от деня ще се занимавате със съществени неща, такива, с които да подобрите живота си. Деловите ви начинания ще продължат да ви държат в кондиция, отговорни и пробудени за всичко, от което бихте могли да спечелите. Подписаните споразумения ще ви осигурят добри печалби за в бъдеще.
09 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
По делови въпроси ще търсите контакти с хора, чиято сфера на интереси съвпада с вашата. Ще срещнете разбиране сред близките си, за голяма част от доходите в семейството заслугата е ваша. С логичните си анализи ще привлечете вниманието на важен за вас човек. Последващото развитие на събитията ще бъде във ваша полза.
09 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Имате планове, които ще подтикнат към конкретни действия. При някои от вас те ще са насочени в професионалната сфера, други ще търсят подходящи партньори или нова работа. Във всички случаи няма да ви бъде непосилно трудно, подготвени сте за по-сложни ситуации. Най-важно е да запазите присъствие на духа и в спокойна обстановка да вземате решенията си.
09 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате планове за разширяване на дейността си, но е по-добре да ги оставите за по-късен етап. Бъдете търпеливи, ще дойде и вашето време. Концентрирайте се върху друго, също интересно занимание. Подготвени сте и бихте могли да се разгърнете пълноценно на това ви поприще. Материални придобивки.
09 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Деловите срещи ще преминат успешно и ще можете да защитите в голяма степен интересите си. Заложете на уменията си да убеждавате и тактично насочвайте разговора в изгодната за вас посока. Ще напредвате, стига да не се колебаете дълго. Предстоящо пътуване, преместване или друго организирано мероприятие ще ви ангажира с организацията по него.
09 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
09 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На работното място ще се чувствате в свои води, изненадите няма да ви стресират и с рутина ще отх-върляте задачите си. Финансовите ви възможности ще по-раснат и с желание ще се погрижите за удобството на близките си. Не ви липсва настроение, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си.
09 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не прекалявайте в старанието си да обяснявате на околните личните си проблеми. Каквито и да са те, всеки има нужда от малко спокойствие. Още повече, че повечето от вашите са въображаеми, затова не се учудвайте, ако не ви разбират. Можете да си бъдете взаимно полезни с човек, който е близък до вас, но с активни действия.
09 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Делови разговори и нова информация по развитието на конкретни проекти ще повишат интереса ви към тях. Занимаващите се с бизнес ще постигнат споразумение, с което ще ускорят финансова сделка или придвижат напред друга договореност. Дайте подкрепата си за някой, чиито проблем е от областта, в която сте силни.
09 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите сили и ще се измъкнете от една ситуация, като направите правилния избор. Отдайте заслуженото и на хората, които ви подкрепят и насърчават. Ако желаете да запазите вниманието на човека до себе си му покажете, че го уважавате и цените. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си.
09 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Гледайте на промените, като на добра възможност да се справите със затрудненията си. Правете го за доброто на всички онези, които обичате. С позитивното си присъствие ще подобрите климата в семейството. Не обвързаните ще постигнат съгласие с партньора си и ще направят сериозна крачка към общото си бъдеще.
09 юли 2020
Последни новини