От х:

Днес в x:

19 °C

Детските градини в Хасково в готовност да отворят врати, но с по-дълъг прием

Детските градини в Хасково са готови да отворят врати утре, 27 май, заяви заместник-кметът на общината Мария Вълчева.

„Имаме уверението на директорите на детските градини, че ще бъдат взети всички мерки, които са спуснати във връзка със започването на работа на детските градини“, заяви Вълчева. Поясни, че сутринта приемът на деца ще бъде по-дълъг, при спазване на дистанция между деца и родители. Ще има режим за приемане – обувките ще се свалят още на входа и ще се поставят в торбичка. В градините ще се извършва три-четири пъти дезинфекция на ден. Ще се ползват само играчки, които биха могли да се дезинфекцират, не се разрешава игра с плюшени играчки и такива, които няма как да бъдат почистени след игра. Родителите трябва да се запознаят с мерки, въведени срещу разпространението на коронавируса. Заради пандемията градините в цялата страна останаха затворени за около два месеца и половина.

За посещение в детска градина не се изисква бележка от личния лекар с изключение на деца със специални образователни потребности и тези с хронични заболявания, които могат да посещават детска градина само след консултация с личния лекар. Препоръчително е децата с увреждания да ползват предпазни маски.

От общината поясниха, че директорите са направили проучвания за посещаемостта на децата във всяка градина и са подготвени с изпълнението на мерките. Ако има струпване на повече от 20 деца, те да бъдат разделяне в различни части на стаята или в различни стаи, в зависимост от ситуацията.

Данните за посещаемостта в градините все още се обобщават като по-късно през деня ще има яснота за подадените заявки за присъствие на деца.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Ба
  Баба Танка Стара Пепелянка
  12 -13
  15:06, 26 май 2020
  Всички Мръсници искаме
  да изглеждаме девици
 • 2
  Ан
  анонимен
  1 -1
  21:15, 26 май 2020
  Кога ще приемат нови деца
 • 3
  Пи
  Пипи
  5 -3
  21:20, 26 май 2020
  То няма толкова деца колкото персонал по тези градини За Хасково са достатъчно четери градини на краищата на града
 • 4
  Да
  Даяна
  5 -2
  21:22, 26 май 2020
  Тия пък в 20градина само подаръци чакат за изписването на децата
  • На
   Нанси
   5 -2
   22:14, 26 май 2020
   Как пък решихте ,че чакат подаръци.Като не искате,не давайте.Никой няма да ви упрекне. Как не ви омръзна да плюете по учителите.
 • 5
  Ле
  Лея
  4 -1
  21:28, 26 май 2020
  И в градината в Орфей е същата работа имаш нямаш пари трябва да дадеш пари за подаръци за лелки пенсионерки за сегашни лелки учителки музикални директорки и др Къде го има това нещо уж предложението идвало от родителите Ами то да поискат пари за цветя бива ама за подаръци за цял отбор небива
 • 6
  Ер
  Ерна
  4 -1
  21:31, 26 май 2020
  Сменете две три директорки за вземане на подкупи и тези работи няма да се правят
 • 7
  Ра
  Рамбо
  4 -2
  23:46, 26 май 2020
  Утре подавам жалба за 20 та градина

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини